torsdag, april 30, 2009

PP836 eller Simatic?

Några bilder från veckans roadtrip:

Nattlivet i Borlänge en sen måndagkväll verkar vara lika myllrande som hemmavid.



Dala-Demokraten får utgöra substitut för Haparandabladet vid frukostbordet.



Påfallande många anställda på Kvarnsvedens pappersbruk verkar köra omkring på riktiga kulturskatter.


På Kvarnsveden hade de satsat på vattenkylning i detta ställverk. Många ställverk och många frekvensomriktare beskådades på den här resan.


GPS-navigatorn påstod att vi var ute i terrängen och körde när vi bevisligen färdades på en ny och fin väg.


Gröna gräsmattor och GB-gubben som vinkar vid kartongbruket i Fors.





ABB eller Siemens? Många faktorer som ska vägas för och emot innan beslut.







Kvarnsvedens PM12 var verkligen en imponerande maskin. Några bilder från den lägger jag dock inte ut här. Discovery Channel har ju sänt ett program om den så där kanske den dyker upp igen.

måndag, april 27, 2009

Idag

Om fyrtio minuter iväg med taxi till Luleå för att flyga iväg till Stockholm. I Stockholm hyr vi en bil och kör till Borlänge, installerar oss på något hotell i lagom tid för att hinna se ishockeymatchen i kväll. Förhoppningsvis har vi hunnit äta middag också någonstans på vägen.

Så blir det om det blir som jag tänkt i alla fall!

torsdag, april 23, 2009

Ändrade planer

Det blev till att revidera planerna för denna långledighet efter dagens projektmöte. Där skiftschemat nästa vecka säger semester så blev det hux-flux några dagar på resande fot i tjänsten istället. Det är snabba ryck nuförtiden och kort mellan första projektmöte och upphandling!
Nåja, jag får ju bland annat se världens största och snabbaste pappersmaskin på denna resa. Det kan ju vara intressant.

Helgens planer ändras väl inte nämnvärt förutom att resväskan skall packas. I morgon blir det tidigt iväg till Gällivare för att hämta hem dottern över helgen. Slalomutrustning och stora vandringsryggsäcken utöver vanliga packningen blir för mycket att släpa med på bussen därav hämtandet med bil. Eventuellt blir det också att titta på en lägenhet i Malmberget.

En 57-milasväng väntar imorgon alltså och vi har vi ju faktiskt tagit de första stapplande stegen med övningskörandet så kanske att undertecknad inte kör alla milen själv imorgon!

I övrigt så blir ju The Pirate Bay-rättegången bara mer och mer en fars. Knuff om detta.

Och "halvpiraten" Anders Widén har fått en socialdemokratisk glädjechock.

Kändisskvaller

Filip Adamo skriver på Newsmill om det nya övervakningssamhället men det är inte statens övervakning utan skvallrandet han ojar sig över:

"Bloggarnas skvaller gör att kändisar inte vågar gå ut.
Facebook, Twitter och bloggen har blivit nya effektiva övervakningsverktyg i ett skvallrande överhetssamhälle"


Men det låter ju bra! Om rädslan för bloggskvallret kan avhålla alla så kallade kändisar från att springa på krogen för att supa och knarka 5 dar i veckan så kanske de istället kan leva upp till att vara riktiga förebilder till de unga som ser upp till dem och vars högsta önskan verkar vara att bli just kändisar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

onsdag, april 22, 2009

Rösta nu!

Jag glömde alternativet för den osäkre väljaren som inte riktigt bestämt sig än när jag utformade enkäten här i högerkanten men så är det, shit happens!
Om man ser på besöksstatistiken på bloggen och sedan på antalet röstande så är det bara en bråkdel av er som klickat in vad ni ska rösta på, så kom igen och rösta nu!
Det är inte farligt och ingen vet vem som röstat på vad!

Klicka in din röst här till höger!

tisdag, april 21, 2009

Tre alltför korta musikkarriärer

Dags för ett litet musikinlägg, känns det som.

Rockens historia är full av berättelser om artister som gått bort alltför tidigt. Här kommer lite kort om tre extraordinära artister ur "Rockabilly Hall of Fame" vars karriärer fick ett tragiskt slut.

Johnny Burnette kanske inte ses som extraordinär utanför rockabilly-kretsar, men "Lonesome Train" måste ju bara få vara med här. Johnny Burnette:s karriär fick ett abrupt slut när han dog i en drunkningsolycka 14 augusti 1964. Burnette var 30 år gammal när han dog.





Den 5 mars 1963 tystnade en av sextiotalets mest gudabenådade röster när ett privatflygplan kraschade emot en bergsvägg och exploderade. Ombord fanns Patsy Cline som efter sitt genombrott 1957 nu blivit ett av de stående inslagen på Grand Ole Opry i Nashville.





Men den störste begåvningen av dem alla var nog Eddie Cochran. En av pionjärerna inom rock'n'roll med låtar som: C'mon Everybody, Twenty Flight Rock, och Summertime Blues dog i en bilolycka på väg till flygplatsen i London den 17 april 1960, endast 21 år gammal.



Eddie Cochran på myspace.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

måndag, april 20, 2009

Nej nej, Pappers avd 151!

Aftonbladet:
Pappers avdelning 151 i Djupafors i Blekinge ställer in första maj-firandet i år.
Anledningen: Missnöje med förbundets och LO:s agerande i AMF-frågan.


Nu blev det väl ändå lite fel Pappers 151! Det är ju nu det är som viktigast att gå ut på första maj och demonstrera för att visa att vi inte bara accepterar allt som pågår i landet. Ut och manifestera att vi inte tolererar dessa avarter vare sig de kommer från höger eller från LO-topparna.

1 maj är större än Mona Sahlin och Wanja Lunby-Wedin som vi kan rösta bort på nästa kongress!

Om fackföreningsrörelsen glömmer sin historia, varför vi demonstrerar och lämnar kvar fanorna i garderoben, så ger vi borgarna rätt i att arbetarrörelsens högtidsdag har spelat ut sin roll!

1 maj är arbetarnas dag, inte några korrumperade ledares!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

söndag, april 19, 2009

Rösta!

Hur kommer ni som läser denna blogg att rösta i nästa riksdagsval?
Rösta här i högerspalten!

Dags att ta farväl av Internet?

De senaste årens lagstiftande inom EU och nationellt (FRA, IPRED, datalagringsdirektiv och nu det kommande telekompaketet) visar tydligt på hur politikerna har gått från att vara folkets företrädare, till att vara de stora multinationella bolagens geishor som inte drar sig för att trampa på den enskilde medborgarens fri- och rättigheter för att tillfredställa de stora bolagens profithunger.

De marknadsliberalt indoktrinerade politikerna har anlagt en enögd syn av att se företagens ekonomiska intressen som samhällets intressen även om de står i kontrast med medborgarnas vilja.

Detta har lett till att vi nu har ett samhälle där vem som helst kan bli åtalad genom att särintressen kräver det, där domen mot The Pirate Bay bara är det senaste exemplet. Vart tog rättsamhället vägen? Enligt min lärobok i demokrati ska politikernas roll vara att stå upp för medborgerliga intressen när företrädare för företag och lobbyister med uppdrag för olika särintressen tränger sig på.

Internet ses av de stora mediabolagen som ett hot mot deras ständigt ökande vinster, därför är det så viktigt för dem att påverka politiker och lagstiftning att hindra medborgarnas fria tillgång till Internet.
I framtiden kommer vi att få ett internet som påminner om ett slags kabelteve. Du får betala för att få tillgång till, låt oss säga 200, godkända sajter på Internet. Ju flera sajter och tjänster du vill ha tillgång till, desto mera får du betala. Vissa sajter kommer naturligtvis att censureras helt och hållet, du kanske blir tvungen att resa till ett mindre marknadsliberalt land som Venezuela för att kunna surfa till din favoritsida?

Är det dags att ta farväl av Internet som vi känner det idag, eller kan vi sätta stopp för marknadsfundamentalismens framryckning?

Edit 15.30: Ledamoten i EU-parlamentet Roger Helmer om hur internet skall regleras med konkurrensrätt:

"Many of the amendments he has tabled boost transparency so that consumers will be able to make informed decisions about which services they would like to use
This would mean that if Internet Service operators decide to restrict access to certain services (which is the current situation, for example, where Skype is currently blocked on some mobile phones), the consumer could then decide not to use that service provider and opt for another one, which does provide Skype"


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Fotografisk terrorism

Terrorismen breder ut sig mer och mer, The Freeborn Times rapporterar:

"The British Government has branded anyone with a camera a possible terrorist with a new law introduced this week.
The law – marked with a protest by hundreds of photographers outside Scotland Yard – means that anyone taking a photograph that contains a member of the police, military or certain government personnel will essentially be considered a terrorist.
Under section 76 of the Counter-Terrorism Act 2008, the new law states that: "eliciting, publishing or communicating information on members of the armed forces, intelligence services and police officers which is likely to be useful to a person committing or preparing an act of terrorism" will carry a maximum prison sentence of 10 years"

Nu väntar vi bara på att de skall kriminalisera innehav av kameror också!
Och mobiltelefoner. Och fasta telefoner. Och all annan utrustning som gör det möjligt att kommunicera. Som datorer och skrivmaskiner för man kan ju skicka både e-post och vanliga brev i terroristsyfte likväl som att man kan ringa terroristsamtal!
Det kanske är säkrast att förbjuda alla böcker också, det står så mycket farligt i böcker.

Skratta ni bara, men det är viktigt att stoppa alla möjligheter till aktiviteter som kan användas i terroristiska syften om vi ska kunna bekämpa talibanerna!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

fredag, april 17, 2009

Provkört


En cee'd kom på besök så då passade man ju på att provköra den lite grann. Ingen dum bil alls, kan klart komma på fråga om man nu vill kliva ner från SUV-kategorin. Hyfsat lågt inköpspris, låga driftskostnader, hyfsat rymlig och den koreanska kvaliten är nog högre än man kan tro. Sedan är ju den sjuåriga garantin ett argument som tilltalar mig.



Sedan fick Superblacken komma ut i friska luften för provkörning efter vintervilan. Startade direkt och knattrade på fint trots att den stått hela vintern.



Valkyria däremot, har jag inte provkört. Men att jag skulle vilja bryta isen med henne!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Borgerlig regeringskompetens



Nu är ju detta ovanstående inget unikt. Borgerliga regeringsbildningar har ju en tradition av "otur" som sträcker sig långt tillbaka i tiden.



Fråga dig själv: Vågar du satsa din röst på ett lag som ständigt drabbas av denna "otur" när de skall prestera och visa upp sin påstådda kompetens?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

torsdag, april 16, 2009

Piratnyheter

Piratpartiet kräver att infrastrukturminister Torstensson avgår eller sparkas!

Ur pressmeddelandet hos Piratpartiet:

"Det har framkommit att den svenska regeringen har verkat i EU för att medborgare ska kunna stängas av från Internet utan rättssäkerhet. Detta går rakt på tvärs med de försäkringar som infrastrukturminister Åsa Torstensson givit offentligt om att folk inte ska stängas av från Internet.

– Torstensson kan inte vara kvar som infrastrukturminister efter detta, säger Rick Falkvinge, partiledare för Piratpartiet. Antingen får hon avgå självmant, eller så får statsministern sparka ut henne...... – Internet är ingen leksak man kan ta ifrån barnen om de varit dumma, säger Falkvinge. Det är en absolut förutsättning för att ta del av samhället idag: betala räkningar, söka jobb, arbeta, umgås med vänner. Tanken att regeringen har drivit linjen att privata intressen ska kunna stänga av medborgare från samhället utan domstolsprövning är svindlande"


I morgon klockan 11 offentliggörs domen mot The Pirate Bay, får man gissa att det blir en av de största händelserna i nyhetsmedia imorgon?



När det gäller pirater av den sjörövande sorten som härjar utanför Somalias kust så vill nu Hillary Clinton bekämpa "ett 1600-tals problem" med "lösningar som passar idag"
Därför vill USA nu genom internationellt samarbete försöka komma åt och frysa piraternas tillgångar samt undersöka möjligheterna att bättre beväpna fartygen som passerar det farliga området.

Den amerikanske kongressledamoten Ron Paul vill istället använda 1800-tals metoder för att få stopp på piraterna. Han föreslår att USA utfärdar kaparbrev till privata prisjägare som skall patrullera området och bekämpa piraterna:
“If we have 100 American wanna-be Rambos patrolling the seas, it’s probably a good way of getting the job done"

Får man gissa att Ron Paul kollade den här filmen på tv igår?

Förresten, varför inte använda andra världskrigets metoder för att skydda fartygen som passerar området? Att samla ihop fartygen i konvojer som eskorteras av flera örlogsfartyg borde väl göra det nästan omöjligt för piraterna att komma åt handelsfartygen?

Jag får ringa Hillary i morgon!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

tisdag, april 14, 2009

Listat

The Ramones, Deep Puple, Sator, The Hives, Guns N`Roses, Van Halen, George Thorogood, Eddie Cochran, Stray Cats, The Kinks, The Animals, The Who mm..mm.......Jag har snickrat ihop en lista på Spotify med en salig blandning. Suveränt det här Spotify, det mesta finns ju att finna.

Laila Kinnunen vet jag inte om hon finns att finna på Spotify men på Youtube snubblade jag på henne när jag sökte på annat. Så som en liten motvikt till senaste tidens "pansarrock" här på bloggen så kör vi lite sån där hemsk kommunistmusik med Laila:



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Konsten att få 99% valdeltagande i EU-valet!

Lågt intresse för EU-val oroar politikerna enligt SR Ekot:

"Både Socialdemokraterna och Moderaterna oroas av att så många svenskar är ointresserade av valet till Europaparlamentet i juni"

Politikerna låtsas vara oroade över ett förväntat lågt deltagande i det stundande valet till Europaparlamentet, men vad hade de väntat sig? Det är ju såhär de vill ha det eftersom de sitter och stiftar lagar i parti och minut som kränker medborgarna och gynnar de stora mäktiga affärsintressena. Alla vet ju att den som har mest pengar får bestämma vad som bestäms i Bryssel.

Men om de nu verkligen vill ha upp valdeltagandet så är receptet enkelt: Börja med Robinson-röstning! Låt Europas befolkning rösta UT politiker ur parlamentet istället!

Då skulle det nog börja hända saker och ting i bänkarna och något som påminner om verklig demokrati skulle kunna börja spira fram!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

måndag, april 06, 2009

onsdag, april 01, 2009

Jakten är igång

Leif G W Persson, Jan Guillou, Håkan Nesser, Henning Mankell, Catharina Ingelman-Sundberg, Karin Wahlberg, Åsa Larsson, P O Enquist, Torbjörn Flygt, Ernst Brunner, Mia Törnblom, Andreas Roman, Katerina Janouch, Stieg Larssons dödsbo och Jens Lapidus hängde på låset och blev de första att inleda jakten på fildelare!

"Polisprofessorn" Leif G W Persson anser tydligen att det är rättssäkert att privata affärsintressen får agera polisiärt och med större befogheter än polisen själva!

Intressant!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Ankies resa

Mv Ankie får assistans av Ymer på sin väg upp i Bottenviken till Karlsborg där hon skall lasta. Bas van der Werf ombord på Ankie dokumenterar resan till tonerna av AC/DC.




Efter lastning bär det av till Pasajes. Den här resan skulle jag ju vilja följa med på. Vem vet, om jag frågar chefen riktigt snällt så kanske jag får följa med "mina" produkter hela vägen på resan till kunden?


Kör i fullskärmsläge för högre närvarokänsla

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Asplöven klara för HockeyAllsvenskan!

På grund av ekonomiska svårigheter i spåren av finanskrisen så har ett flertal av lagen i HockeyAllsvenskan försatts i konkurs. Detta innebär att från kvalserien kommer samtliga sex deltagande lag att flyttas upp till Allsvenskan. Kvalserien kommer dock att slutföras och spelas enligt tidigare spelschema.

Läs mera på: www.swehockey.se

Eftersom ett deltagande i HockeyAllsvenskan ställer större krav på arenan så kommer beskedet att IKEA-grundaren Ingvar Kamprad går in och finansierar en ny evenemangsarena i Haparanda i precis rätt tid.
Bygget av den nya arenan, som kommer att heta Kamprad Arena, startar redan i slutet av april och beräknas stå färdig till säsongstarten i oktober.

Se arenan här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Linus Omark

Artisteri, kyla, mod, teknik, iderikedom, finess......
Superlativen räcker inte riktigt till när man ska beskriva Linus Omark!!



Edmonton skulle inte ge sig in i någon budgivning för att få Linus signatur på ett kontrakt. Undrar om de inte har tänkt över sin ståndpunkt efter gårdagen?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,