lördag, oktober 31, 2009

Kan man spela elitbandy utan att träna?

Ikväll begår HT-Bandy premiär i Elitserien och frågan man ställer sig är om ett bandylag kan spela i den högsta eliten utan möjligheter att träna under tiden serien spelas. För tittar man på spelschemat så inser man ju att det inte finns mycket tid över för träning mellan matcherna, den mesta tiden mellam matcherna kommer ju att spenderas på resande fot. Det är ju uppenbart att FSE till varje pris vill ha bort Haparanda-Tornio från serien, för maken till ogynnsamt upplägg av serien har nog aldrig skådats förr. Tänk att en enda långresa till Norrbotten kan vara så traumatisk för vissa söderlag att man driver igenom ett serieupplägg nästan helt utan dubbelmatcher för laget som har 80 mil till sin närmaste bortamatch. Lek med tanken att det nästa år skulle finnas två lag från Norrbotten med i serien, då kan man nog satsa sin sista skjorta på att t.ex Hammarby skulle få ett dubbelmöte fredag-söndag för att slippa resa två gånger upp till "lapphelvetet"
Visst är det märkligt att EN resa till Norrbotten är så traumatisk och kostsam medan TIO resor i motsatt riktning tydligen inte är så mycket att gnälla om!

Haparanda-Tornio kommer till spel ikväll utan att ha mött något kvalificerat motstånd under försäsongen, vilket faktiskt kan vara en fördel och lagets sätt att spela bandy kan nog bli en obehaglig överraskning för en del av motståndarna.
Jag tippar att Vänersborg i sin första seriematch hemma i den nya bandyhallen ikväll kommer att bli utan poäng!

När jag ända har kristallkulan framme så ser jag också att årets Lucia i Norrbotten kommer att vara en flicka från Haparanda.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

måndag, oktober 26, 2009

Några bilder, lite text

Söndag - måndag i bilder:


Så här får det ju inte bli!



Ingenting att fynda idag heller.



Är det inte han Fieteri, som ligger där?



Här ligger i alla fall en ny silkorg till sekundärsteget.



På apoteket i Tornio har de rejäla egentillverkade medikamenter. Svartaskäggets hostmixtur driver nog svininfluensan på flykt inom en dag.


En annan flaska blev en lämplig present till en som fyller 17.

Bildligt talat v44

HT-Bandy i Sportspegeln

För er som missade Sportspegeln i går:



Men nog finns det ju en stor och mäktig gränsälv kvar!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

torsdag, oktober 22, 2009

Sex......

....inlägg inom loppet av sju dagar blir det med detta inlägg. Med en viss tidningsredaktör och hans alster som inspirationskälla för dagen så får det bli lite nostalgi/retro.




Bernie Dexter har ju förekommit här förut, men "Slow Down" tål ju att höras om igen.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

onsdag, oktober 21, 2009

Var inte rädd Jimmie

"Sverigedemokraterna och andra rasister skyller problemen i samhället på invandrare och muslimer.
Medan rasisterna trampar nedåt och runt i sin bruna sörja fortsätter de allra rikaste att må gott av våra pengar. SD missar öppet mål.
Rikingarna gillar att vanliga människor går runt och är rädda för varandra. De tycker det är toppen att du är rädd för din granne Hamid som liknar bin Laden istället för att se de verkliga problemen, att rikingarna varje dag snor av våra pengar. Rikingarna är ju svinrika på vår bekostnad!
Så alla rasister därute, börja sparka uppåt istället. Identifiera din riktiga fiende"

(Röda Lund pekar ut problemet)





Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

tisdag, oktober 20, 2009

Ba´föatt

Emma och Medangara. Assen och Limassol. Hull och Riga.

Förstatliga skolan

Idag är det bara att hålla med Jan Björklund och Folkpartiets partistyrelse som i DN går ut och meddelar att: "Det är hög tid att nu börja samtalet om att åter förstatliga skolan. Folkpartiets landsmöte blir startpunkten"
Om nu Folkpartiet också kommer ut och vill ha tillbaka det gamla statliga SJ, Posten, Televerket, Apoteket, reglera finansmarknaden och rulla tillbaka privatiseringarna inom vård och omsorg så kanske jag till och med kommer att rösta på dem i nästa val!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Fågeljakt


När man inte får utlopp för sina vallningsinstinkter på morgonpromenaden så får man väl ägna sig åt att jaga fåglar istället.

Men de var fasligt svårskrämda, de här fåglarna.

Synd också att husses mobilkamera är så långsam, annars hade det blivit mycket mer actionfyllda bilder.

fredag, oktober 16, 2009

"You talkin' to me?"

"You talkin' to me? You talkin' to me? You talkin' to me? Then who the hell else are you talking... you talking to me? Well I'm the only one here. Who the fuck do you think you're talking to?"

"Taxi Driver" med Robert De Niro, i rollen som Vietnamveteranen och taxichauffören Travis Bickle som spårar ur, ikväll på SVT. En film som tål att ses igen!

"All the animals come out at night.
Queens, fairies, dopers, junkies, sick venal.
Some day a real rain will come and wash all the scum off the streets.

Thank God for the rain to wash the trash off the sidewalk. listen you screwheads:
Here is a man who would not take it anymore.
A man who stood up against the scum, the filth.
Now I see clearly"


Clash gjorde låten "Red Angel Dragnet" om just Travis Bickle och det borde vara det givna valet av musik här men "English Civil War" är något av en personlig favorit.



Sedan finns ju förstås "Travis Bickle" med Rancid, fullt ös hela vägen.

Men som sagt, en skål popcorn och tv-soffan vid halv elva ikväll alltså!

torsdag, oktober 15, 2009

Mera motionerande

Hösten är motionerandets tid, ja motionerande till riksdagen alltså och då brukar det komma en del tokigheter från våra folkvalda.
Moderaterna som tycker SVT är vänstervridet och därför vill granska sändningarna skrev jag om tidigare, men även från andra sidan kommer det motioner som inte borde ha skrivits.

En kommer från Vänsterpartiets Siv Holma som motionerar om att meänkieli ska vara ett obligatoriskt ämne i grundskolan i de förvaltningsområden där språket ingår.
Det är illa nog att några självpåtagna språkmartyrer lyckats få meänkieli erkänt som nationellt minoritetsspråk utan att skolan skall undervisa i "Pajalafinskan". Gärna undervisning i finska men inte detta blandspråk.

Holma kan ta efter Stefan Tornbergs goda exempel. Den norrbottniske centerpartisten råkade skita i det blå skåpet när han lämnade in en motion om minikraftverk i nationalälvarnas biflöden. Reaktionerna lät inte vänta på sig vilket föranledde Tornberg att dra tillbaka sin motion och han steg i mångas aktning.

Sket jag med detta inlägg i det blå skåpet?

En finsk favorit i repris:



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Veckans Bastu-Kalle

Fredrik Reinfeldts rekreationsbostad har fått en sprillans ny bastu när den västra flygeln på Harpsund renoverats för 1,9 miljoner kronor.

" Någon lyxrenovering är det inte fråga om" enligt regeringskansliets förvaltningschef.

Bastuakademien väntar nog på en inbjudan att få komma och känna på ångan i rikets första bastu.

Den här minen blir nog ett minne blott nu när statsministern fått sin nya bastu.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Hur många julluncher äter förvaltningschefen?

"Sånt plockar vi bort när vi vill" säger Kostchefen Marie-Louise Lindström om att skoleleverna i Luleå inte får någon jullunch i år

De inställda julluncherna i skolorna innebär en besparing på 200 000 kronor.

"Att skoleleverna blir utan julmat innebär inte att kommunens anställda också drabbas.
Personalkontoret tänker även i år följa en riktlinje gällande julgåvor, vilket kan inkludera jullunch.
- Gåvans värde är max 400 kronor inklusive moms. Vi ger vägledning till förvaltningarna, ser gärna att det går till teater, bio, konserter eller hälsogåvor. Julbord kan vägas in i detta, säger Anne Karlenius, kommunens personalchef.
Luleå kommun har cirka 6 500 anställda.
Julgåvorna motvarar alltså en kostnad på cirka 2,6 miljoner kronor"

Detta är ju så symptomatiskt för Luleå kommun, i skolan skall det alltid sparas. Man kommer ju ihåg hur kommunstyrelsen ena dagen beslutar att förskolepersonal inte ska få kaffe på jobbet, en besparing på 40 000 kronor per år, för att nästa dag besluta att sponsra ett vinstdrivande bolag som Luleå Hockey med ytterligare miljoner!

tisdag, oktober 13, 2009

Kan vi spara bort kärnkraften?

I debatten om klimatet och växthuseffekten så har kärnkraftsförespråkarna vädrat luft och framfört kärnkraften som en både billig och ren form av energi. Sanningen är att kärnkraften är en dyr historia som subventionerats kraftigt av staten. Ren är den inte heller, brytning och framställning av kärnbränslet är en mycket miljöförstörande verksamhet.

Som skeptiker till kärnkraft (jag anser den vara både dyr och farlig) frågar jag mig då om vi kan klara oss utan kärnkraft?

Svensk kärnkraft står för en tredjedel av all el som används i landet, cirka 50 TWh.
I Sverige förbrukade vi 2008 144 TWh elkraft samtidigt som vi exporterade mer än 5 TWh. Den svenska elproduktionen kommer enligt kraftproducenterna att öka med 25 TWh till 2015 och samtidigt kommer elkonsumtionen att stagnera, vilket innebär att vi i Sverige kommer att ha ett elöverskott på mer än 30 TWh år 2015.

Ponera då att vi skulle kunna spara var tredje KWh, vilket faktiskt är realistiskt, genom effektiviseringar.

Industrin har en sparpotential på 18-20 TWh. Detta uppnås bland annat genom effektivare pumpning och effektivare fläktar och motorer, samt inte minst genom ökad egen elgenerering.

10-15 TWh elvärme ersätts med förnybar energi.

Effektivare belysning sparar 9 TWh genom närvarostyrning, tidsstyrning och övergång till lysdioder.

Dagens vitvaror drar hälften så mycket energi som 90-talets. Besparing 6 TWh.

5 TWh sparas på kontors- och hemelektronik, energisnåla datacentraler och behovsstyrd ventilation och värme i lokaler.

Summa besparingar: 48-55 TWh, dvs lika mycket som svensk kärnkraft producerar idag.

Som lök på laxen kan vi också konstatera att de årliga överföringsförlusterna i nätet uppgår till 12 TWh, så med effektivare överföring finns ännu mer besparing att ro hem.

Regeringen har målet att vi ska ha 30 TWh vindkraft år 2020 och om vi till det lägger vattenkraftens 65-70 TWh så hamnar vi på cirka 100 TWh. Sedan tillkommer ju även biokraft, solenergi och geotermi men de kan vi just nu bortse ifrån.

Det är bara att göra matematiken. 144 TWh minus besparingarna på cirka 50 TWh gör ju att vi hamnar under de 100 TWh som vatten och vind skall producera 2020.

Uppdatering 14/10: Man kan ju även bygga hus som inte drar någon energi alls, utan istället tillför energi.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Tisdag idag

Domänen .se fungerade inte igår så gårdagens tänkta blogginlägg fick skjutas på framtiden. Istället företogs en liten röjning av källaren, med fokus på elektronikskrot den här gången. Bland gamla datordelar och annat elektroniskt utsorterat mojs fyndades det också en Ferrari F50.

Får försöka komma ihåg att ta med den om jag besöker någon junior med bilintresse.

I morse så tömdes då lasset på kommunens återvinning för elektronikskrot och där fanns det grejer:
Fabriksnya grejer från D-Link. Kanske man skulle plockat med sig ett gäng routrar att ha i reserv?
Å andra sidan kan jag ju inte säga att jag är nöjd med D-Link och dess grejer. Nätverkskortet tappar ibland upprepade gånger kontakten med routern, vissa dagar verkar det vara speciellt allergiskt mot Youtube!

Efter lunch en rejäl långpromenad runt gamla grusgropen.

-Nej, det räknas inte som motion när man tar bilen på 6-kilometersspåret



Som utfyllnad ett par två veckor gamla bilder, innan snön.

(Klicka på bilden för höstfeeling)


Är det någon som är intresserad av den här skönheten så kan jag tänka mig att släppa den för en nätt liten summa pengar.


Ferrari i inledningen och som avslutning en ikon i bilvärlden:



(Som sagt, under tiden jag skrivit på detta inlägg har nätverksanslutningen fungerat perfekt men så fort jag klickade igång videon ovan så gick anslutningen ner. D-Links programvara vill inte lira med Youtube vissa dagar, helt enkelt)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

fredag, oktober 09, 2009

En produktiv (och) bloggare

Äääähh! Varför ska jag förstöra en fredagskväll med att sitta här och blogga?
Jag sticker iväg till fabriken och klämmer ett nattskift istället!

Så får andra ägna sig åt annat.

Något är sjukt i Landstinget

Enligt uppgifter i gårdagens Nordnytt kostar det Landstinget i Norrbotten 34 kronor och 70 öre att producera en portion mat. Detta i ett storkök!

Något är väldigt sjukt i landstinget!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

torsdag, oktober 08, 2009

Helt otrolig tur!

Man måste ju säga att Niklas Hermansson är mannen med matjord i fickorna. Förra året vann han en BMW 125i i Asplövens lotteri och nu upprepas historien, han vann nämligen första pris i Asplövens lotteri igen och tog hem en BMW värd 420 000 kronor!

Helt sanslöst!!!


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Tok-moderater

"De moderata riksdagsledamöterna Jan R Andersson och Peder Wachtmeister tycker att SVT är vänstervridet. Därför vill de att regeringen tillsätter en utredning som fortlöpande granskar SVT:s sändningar"
Man vet inte om man ska skratta åt dessa två galna moderater eller kräva att de avsätts och kastas ut ur riksdagshuset som de antidemokrater de är.
Ska staten styra och censurera TV? Nordkorea låter som ett land där dessa herrar skulle trivas att verka i!

Tidigare var det ju statsministern själv som framstod som en foliehatt med sitt "Socialdemokraterna ringer runt till alla redaktioner.." när han i morgon-tv pressades på frågan om Moderaterna kan tänkas samarbeta med Sverigedemokraterna.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Dags att vända trenden?

Den här bilden får tala för sig själv:


Övervakningsnoja

I taket på en toalett i Folket Hus i Kalix:



Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

tisdag, oktober 06, 2009

Det är skillnad på skandal och skandal

Vi har glömt att Gunilla Carlsson medvetet falskdeklarerade 2006. Vi har glömt att Tobias Billgren handlade privat på sitt riksdagskort och av ideologiska skäl struntade i att betala tevelicensen under tio års tid. Vi har glömt att Andreas Carlgren hade, i strid med gällande regler, dubbla löner och därmed tog ut 130 000 extra i månaden. Vi har glömt att Fredrik Reinfeldt hade svart arbetskraft utan uppehållstillstånd boendes hos sig. Vi har glömt hur Anders Borg ljög och spelade dum när även han ertappades med att ha svart arbetskraft som saknade uppehållstillstånd i landet.
Vi har glömt allt taxiåkande och privatresor med regeringsplanet som ministrar i nuvarande regering ägnat sig åt.
Det är en himla massa grejer vi har glömt!

Vad vi däremot inte har glömt är att Mona Sahlin köpte Toblerone med statens kontokort för snart tjugo år sedan!



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

söndag, oktober 04, 2009

Den bästa piratrösten är en röst på Vänsterpartiet 2010

Är det någon som ser scenariot med att Piratpartiet, efter att ha kommit in i riksdagen i nästa val, lyckas kohandla och få en borgerlig riksdagsmajoritet att göra en helomvändning och riva upp FRA- och IPRED-lagarna som med "management-by-fear" av Reinfeldt piskades igenom riksdagen?

Skulle inte tro det!

Saken är ju den att med en rödgrön riksdagsmajoritet och Piratpartiet i riksdagen så är första steget redan taget för att riva upp och göra om dessa integritetskränkande lagar.

"Friheten är röd", och ju mer vänster desto mindre övervakning och kontroll av medborgarna!



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Tjena *uken!

Richard Rehnberg är uppenbarligen en idiot och hans son kommer i framtiden att få lida för det.

Man trodde ju att myndigheterna åtminstone kunde ha tänkt till och satt stopp men icke:

"Regeringsrätten grundar sitt beslut på att det i målet ”inte framgått att namnet Q kan väcka anstöt eller att det skulle kunna leda till obehag för bäraren av namnet"

"Obehag"!!! Det krävs ju knappast någon fantasi för att begripa vad killen kommer att kallas för i skolan!


fredag, oktober 02, 2009

Nattvecka

Det har jobbats nattskift i veckan vilket innebär att man är för trött för att servera bloggens läsare lösningarna på alla världsproblem, så det får bli lite bilder från veckan istället.










Nytt drivsystem på maskinen, nytt stuk på manöverpulpeterna i fält. Till höger det gamla utseendet.




Alla drifter kan givetvis även manövreras via PC inne i manöverrummet.













Tätt med massabåtar just nu. Hade Sverige haft euron som valuta idag så hade kanske Flinterboreas och Hunzeborg istället lagt till på andra sidan Bottenviken.
Och arbetslösheten i Sverige varit etter värre.







"Alla vägar bär till Rom"


Även i vatten som går rakt upp kan det uppstå vågbildning, tydligen.

Mera vatten:







Nu blir det NHL-ishockey på TV, Detroit - Saint Louis i Globen. Imorgon fortsätter man med att beta av "Att göra inför den stundande vintern-listan"