onsdag, december 30, 2009

Jullov

Nu är det jullov!
Förhoppningsvis skall man inte infinna sig på jobbet nästa gång förrän den 11 januari. Ledigheten inleds med att besöka Akelius Cape East Arena och Arena Polarica ikväll för en bandy/hockey-kväll. Haparanda-Tornio möter Sirius i bandyns Elitserie och inne i hallen spelar Asplöven träningsmatch mot Kiekko Laser från Uleåborg.

Eventuellt blir det eftersnack på sportbaren som avslutning på kvällen.

Förhoppningsvis så blir det också ett inlägg till här innan året är slut.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

onsdag, december 23, 2009

God Jul!

Några bilder av husets 11-årige mästerfotograf får utgöra årets julhälsning!



Hon är även duktig på att baka pepparkakor!




Nu skall det både firas jul och jobbas året ut så det kanske uppstår en liten bloggpaus här.

Eller kanske inte! Vi ser ju.

Ale och Ankie

Ett vintertecken så gott som något är när Ale kommer på besök här längst uppe i Bottenviken.



Det är Mv Ankie som fått assistans till massakajen.

Ankie:s Karlsborgsresa förra vintern finns dokumenterad och publicerad här sedan tidigare.

Mer bilder och lite fakta om Ale finns hos Lars Johnson.

Med tanke på vädret i landet så får nog Ale snart bege sig till sina hemtrakter för tjänstgöring.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

lördag, december 19, 2009

"När förklädda demokrater sätter kängan i mitt bröst"

Mindre än en vecka kvar till julafton betyder att det är dags för lite julmusik.

En stor favorit bland jullåtarna och lika aktuell idag som på 80-talet:




Den här låten har "alla" spelat in men The Ronettes från -63 är det som gäller:



Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

fredag, december 18, 2009

Planerad elbrist?

Avregleringar av marknader är ju så bra. Bara marknadskrafterna får styra utan att staten lägger sig i och reglerar så blir det ökad konkurrens och ett ökat utbud som leder till lägre priser för konsumenterna. Budskapet har trummats ut av nyliberala ekonomer, debattörer och ekande politiker till den grad att man får öronskav.

Elmarknaden är ju ett lysande exempel på hur galet det blir utan reglering. Några stora jättar som manipulerar hela marknaden för att driva upp sina vinster till rent sinnessjuka nivåer. När elproducenterna vill tjäna storkovan så stänger de helt enkelt av vissa produktionsenheter för att en brist skall uppstå och trissa upp priset på elbörsen.

Ett lysande exempel på vansinnet fick vi se igår. Här en bild av elpriset på spotmarknaden under veckan:


När elpriset stiger från nivån 350-400 kr/MWh till 14577 kr/MWh så får det, ska vi kalla det lustiga, konsekvenser.
Exempelvis massafabriker som stannar sina energikrävande vedrenserier och pappersmaskiner de timmar priset är som högst och istället för att göra papper så bränner man olja för att göra el.

Är det inte fel någonstans när det är lönsammare för ett pappersbruk att agera som elproducent än som pappersproducent?

PS:
En orsak till det höga priset är att 3 reaktorer i Ringhals och Forsmark står för "uppdatering"
Det låter som ett planerat stopp. Och precis när vinterkylan kommer!

Det låter ännu mera planerat!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kundrelationer

Man blir ju inte speciellt glad när ens kängor plötsligt havererar men när det finns företag som månar om sitt varumärke, och i förlängningen sina kunder, så blir man ju både glad och nöjd.
Utan att jag på något sätt gnällt eller insisterat på någon form av kompensation så skickar ändå fabrikanten helt sonika mig ett par nya kängor helt utan kostnad.

Det kallar jag kundvård!

Så nu hamnar Graninge, tillsammans med Gothia Tobak och Norrmejerier, allra högst uppe på min lista över företag som har förstånd att värna om sina kunder.

I botten på samma lista har jag Boxer, som tar åtta veckor på sig att svara på ett e-postmeddelande och då hänvisar en att ringa till kundtjänsten, och Polarbröd som efter två år överhuvudtaget inte ens bekräftat att de tagit emot ens synpunkter.

Så idag bjuder jag Graninge på lite reklam.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

tisdag, december 15, 2009

Gör det själv: Årets julklapp

Spikmattan har utsetts till årets julklapp, så idag tänkte jag tipsa om hur du som är lite händig fixar till en egentillverkad spikmatta på ett enkelt sätt.

  1. Klipp till en bit, 40*65cm från ett liggunderlag.
  2. Köp 230 flaskor öl. OBS ej burkar!
  3. Drick upp alla ölen, (i det här momentet kan det vara bra att ta hjälp av en kompis) och spara alla kapsylerna.
  4. Efter att ha vilat ett par dar så är det då dags för slutmomentet. Fäst de sparade kapsylerna, med den taggiga kanten uppåt, jämnt fördelade på den tillklippta liggunderlagsbiten.
  5. Tadaa!! Du har nu på egen hand tillverkat årets julklapp som den lycklige mottagaren kommer att få många sköna stunder på.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

En blå tisdagmorgon



Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

måndag, december 14, 2009

"Papa-oma-ma-ma, papa-oma-ma-ma"

Rock'n'roll Radio Ukulele Show:






Everybody knows that the bird is the word!

Haren







Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Bandy, hockey och en presumtiv styckmördare

Dags att ägna bloggen lite tid igen och då tar vi väl vid där vi slutade, nämligen med bandy: Som min känsla sade mig innan så blev det ju nytt publikrekord när Hammarby i onsdags gästade Cape East Arena. Undertecknad och övriga 2006 betalande åskådare fick se en match mellan två egentligen jämnbördiga lag, där skillnaden mellan lagen utgjordes av HT:s oförmåga att sätta ett flertal klara målchanser och Hammarbys Patrik Nilsson som satte "allt"

Ett stort plus till Hammarbys tillresta supportrar som bidrog till en trevlig och glad tillställning!

I helgen följde så HT upp med en klar bortaseger över Falun och den upprepar man nu kommande onsdag på hemmaplan!

Från bandy till ishockey: Asplöven ångar på i division 1 och Arena Polarica har blivit en skräckarena för motståndarna. 11-3, 9-2, 13-1 och 11-1 är de närmast osannolika resultaten i de senaste matcherna i "kallgaraget" Att man i seriefinalen borta mot Piteå sedan jagar bortaspöket på flykten, när man vänder ett 4-0 underläge till 5-7 seger efter 6 mål i slutperioden, tyder på att även en förment främlingslegion kan visa hjärta.

Tränaren Freddy Lindfors filosofi att "passa pucken tills det är öppet mål" tillsamman med en uppsättning av klassspelare firar triumfer och laget ser minst lika bra ut som föregående säsong. Detta trots att stjärnforwarden Michal Lukac lånats ut till allsvenska Örebro. Lukac succe i Örebro och lagets brist på forwards, som efter helgens otäcka tillbud med hjärtstopp för Lihagen knappast gör läget bättre, spär på funderingarna om inte Fahlander kommer att erbjuda Asplöven en stor påse pengar för att förlänga lånet.

Asplövens ordförande Magnus Lehto har ju nyligen deklarerat att man kommer att förstärka laget till Allettan med flera klassspelare. En spelare som ryktet förtäljer skall förstärka AHC är Duane Harmer. Den kanadensiske backen placerade sig högt i backarnas poängliga under sin tid med Södertälje i Elitserien säsongen 07-08.

Avslutningsvis så blir man så förundrad över vilka hjärndöda idioter som, tydligen i sin besvikelse över sitt lags tillkortakommanden, på fansens forum leverar grava hot mot personer i topplagens ledarstaber.
Inlägget är ju nu givetvis borttaget av administratören och IP-adressen polisanmäld men som rubriken i detta inlägg antyder så var det chockerande starka ord!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

onsdag, december 09, 2009

Bandy, bandy

När man tittar på besöksstatistiken och ser en rejäl toppnotering för ett enskilt dygn så blir man ju nyfiken och tar reda på vad som lockat hit alla "bonusbesökare"

Tydligen så har Hammarby-supporters som är på väg till Haparanda för dagens match i Elitserien velat ta sig en titt på hur Asplöven Sportsbar ser ut och sålunda hamnat här.

Angående kvällens match så tänkte jag tippa att det blir årets hittills högsta publiksiffra men vädret visar sig inte från sin bästa sida, med regn och dis, så det är nog osäkert med publiktillströmmningen.

Själv är jag lite ambivalent, men än så länge lutar det åt att bevista Akelius Cape East Arena i kväll.
(Lite för mycket stavelser i det namnet, va?)



Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

tisdag, december 08, 2009

Husmark-Persson ljuger som en häst travar

Så sällade sig också Socialförsäkringsministern till den illustra samlingen av ministrar som helt skamlöst har stått och ljugit rakt upp och ner. Och det bara en vecka efter Näringsministerns falsarier.



Ekot i december 2007:
"Försäkringskassans ordförande avgår– protesterar mot regeringens politik.

Inger Efraimsson säger att regeringens syn på sjuka människor är skrämmande. Anställningstryggheten för den som drabbas av sjukdom urholkas. Trafikskadade och cancersjuka riskerar att bli uppsagda från sina arbeten, säger Försäkringskassans styrelseordförande Inger Efraimsson.
Efraimsson har varit ordförande för Försäkringskassan sedan 2005. Hon har hittills ställt sig bakom stramare rutiner, men nu anser hon att regeringen gått för långt
– Det som stötte mig mest var det att om man inte lyckats bli frisk inom sex månader så ska man prövas mot hela arbetsmarknaden. Då kan man tvingas säga upp sin anställning för att söka ett annat jobb"


Under hela 2000-talet var de samlade utgifterna för socialförsäkringar de lägsta sedan 1970-talet. 2006 var ÖVERSKOTTET i socialförsäkringssystemet 119 miljarder kronor, men för att kunna genomföra skattesänkningar och inleda systemskiftet med att försämra välfärden så togs beslutet i riksdagen:


Att försämra välfärdssystemen är en medveten strategi för att på sikt genomföra den nyliberala önskedrömmen att avskaffa dem helt och lämna den svage medborgaren att klara sig bäst han kan. Ju mindre tillit till systemet, desto mindre benägen blir medborgaren att bidra till det med sina skatteinbetalningar.

Ett klipp ur kommentarsfältet som får ge röst åt många:

"Meikäläinen börjar bli lite smått förbannad på borgarpacket, som man sa på den tiden Meikäläinen var ung.
Och mest på alla smilfinkar som glider med dessa borgare som gör livet jävligt svårt för de mest utsatta i samhället.
Det är inte värdigt vårt samhälle att ha på det sättet. Skrik-Maud och Tornberg och deras gelikar ska hädanefter bemötas stenhårt på alla punkter. Så det så"


Det är fler än Meikäläinen som är förbannade, och det är som sagt inte värdigt vårt samhälle att hålla på att hela tiden hetsa och jaga de som har det svårast för att själva kunna berika sig!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Pyssel i pannrummet

Några bilder från dagens pysslande i pannrummet:

Eftersom det nya brännarröret är i ett utförande med större godstjocklek så bortmonterades den här gången även det yttre röret (t.v i bild, till höger det nya inre röret) från pannan. Detta för att komma åt att slipa bort lite av konan som avslutar röret.

Färdigslipat! Nu passar det utan att kärva.

Markant skillnad i godstjocklek mellan gammalt och nytt utförande.

Efter lite filande på tapparna och en del våld så är röret monterat på gaveln.

Tändelementet återmonterat och nu skall bara luckan skruvas på plats.

Som avslutning en liten avfasning av det inre brännarröret.

Sedan är det bara att tuta och köra!

För övrigt så kan jag idag konstatera att jag såg rätt när jag kikade i min kristallkula!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

lördag, december 05, 2009

En budkavle för välfärd

• Använd våra skattepengar till välfärd – inte till vinster i privata företag!

• Satsa på fler anställda i välfärden!

• Garantera alla en trygg försörjning!

• Genomför offensiva miljöinvesteringar nu – en ny grön giv!

• Behåll våra gemensamma naturtillgångar och infrastruktur i samhällets ägo!

• Förbättra villkoren i arbetslivet!

• Vitalisera och demokratisera den gemensamma välfärden!

Läs mera och skriv under på "Budkavle för välfärd"

onsdag, december 02, 2009

tisdag, december 01, 2009

Förbannade svenska skit! Dubbelt upp

Jaha, så var det dags igen! Förra gången det begav sig var i april -07 och nu upptäckte jag i helgen att det alltså är dags igen att byta brännarrör på Vikingen.

Efter endast drygt 18 månaders effektiv drifttid så har det uppstått en spricka i röret. Det nya brännarröret, som har större godstjocklek, är beställt och då återstår ju att se om det håller längre.


Förra höstens inköp av "lite-dyrare-men-högre-kvalite" kängor verkade ju bra. Nöjd och glad trivdes man med de svenska kvalitetskängorna. Ända tills igår alltså.


Lädret och sulan genomgår just nu en uppslitande separation, för att nu vitsa till det.
Det ser ju inte bättre ut än att man får ta sin lediga onsdag och försöka hitta sig ett par nya kängor.

Morgondagens soundtrack:



Efter Nancy och hennes boots blir ju steget inte långt till Lou Reed och en gammal höjdare, dock ingen originalvideo:



Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,