måndag, januari 31, 2011

"Maud ska be om ursäkt"

"Maud backar efter kritiken mot M

Carl Bildt och Anders Borg slår nu tillbaka mot Maud Olofsson - efter hennes anklagelse att Moderaterna breder ut sig för mycket på bekostnad av Centern.
- Det är inte vi som bestämmer i valet, säger Borg.
- Det är väljarnas fel, säger Bildt."

Maud har kritiserat Moderaterna, Maud ska be om ursäkt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Dagens middagstips

"Dinner is served, bitches!"



Fler liknande middagstips hittar du här.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Borg och Batra gråter

Finansminister Anders Borg och Anna Kinberg Batra går nu ut och agerar som gråterskor i SvD efter att riksdagen röstat igenom en minskning av anslaget till regeringskansliet och snyftar fram att "sparar man 300 miljoner kronor på anslaget måste verksamheten också minska med 300 miljoner, vilket drabbar anställda, lokaler, ambassader och annat. Det är i allra högsta grad fråga om en verklig och kännbar besparing".

Om jag inte kommer ihåg fel så har jag för mig att just moderaterna ville minska det årliga anslaget till regeringskansliet (som ökat med 750 miljoner sedan 2006) med 600 miljoner när de var i opposition.

Sen är det ju lite lustigt att 300 miljoner mindre till regeringskansliet får så fruktansvärt kännbara effekter medan 100 000 miljoner i minskade intäkter till staten tydligen inte leder till några konsekvenser alls för välfärden.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Revolution



Det egyptiska folket har fått nog av förtrycket, gått ut på gatorna och krävt rättvisa och bröd. Nu finns ingen väg tillbaka, en ny era tar sin början i Egypten.

USA och inte minst Israel ser med bävan på vad som nu händer. Skall arabvärldens regimer likt dominobrickor falla en efter en?

fredag, januari 28, 2011

Helgblues

En tvättäkta amerikansk redneck förvisso men han har rätt sköna låtar, Merle Haggard.
Den här låten får väl utgöra soundtracket för helgen:



"Sometimes I think about leaving, do a little bummin around
I wanna throw my bills out the window catch a train to another town
But I go back working I gotta buy my kids a brand new pair of shoes
Yeah drink a little beer that evening,
Cry a little bit of these working man blues"

I övrigt inget mer än att se till att komma i säng i tid istället för att dumstirra på teven.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

torsdag, januari 27, 2011

Framtidens historiebok: Reinfeldt byggde landet

”Nu växer en ny bild av Sverige fram i omvärlden”
Regeringen i Davos: Sveriges samhällsbygge och starka ekonomi väcker nyfikenhet i en kristyngd omvärld"


Så lyder rubriken och ingressen på en artikel i DN där fyra moderata ministrar lägger ut texten om hur bra Sverige är och hur bra det går för Sverige.
Till att börja med kan man ju reflektera över att kannibalismen i borgaralliansen nu lett till att regeringen nu är synonymt med moderaterna. Moderaterna har blivit regeringen och de andra borgerliga partierna syns inte till någonstans.

För det andra så är ju hela artikeln ett enda stort försök att ta åt sig äran för det välfärdssamhälle som arbetarrörelsen under förra århundradet byggt upp och där moderaterna med näbbar och klor kämpat emot i princip varenda reform.

"Även vårt samhällsbygge väcker nyfikenhet. Vi har i Sverige inte de djupa klyftor som i andra samhällen skapar sociala spänningar. I stället finns här en stor tilltro människor emellan som skapar både trygghet och möjlighet till utveckling. Här finns en väl utbyggd välfärd som utjämnar livschanser"

Detta är ju inget annat än hyckleri från en regering som bara fortsatt på den sedan länge inslagna vägen med att försämra välfärden, öka klyftorna och minska jämställdheten.

För det tredje så finns orsaken till att det går bra för Sverige inte att finna i någon "reformpolitik för fler i arbete" eller skicklig ekonomisk politik från regeringen. Orsaken till att Sverige klarade den senaste krisen så bra och därför går bra nu beror på att det svenska folket, på tvärs emot i stort sett hela det politiska etablissemanget, röstade nej till EMU och övergången till euro.

Som Adventskalendern uttrycker det: "Sluta malla er och tacka er lyckliga stjärna att några i det här landet röstade nej till euron istället. Det vore mer klädsamt."

(Moderaternas bidrag till välfärdssamhället genom historien hittar ni här)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

onsdag, januari 26, 2011

Arbetsförnedringens zombier

Två dagar efter att Christinas make avlidit kom det ett brev från Arbetsförmedlingen, adresserat till hennes make.

"Meddelande om avaktualisering.

Vi har av följande orsak avaktualiserat dig som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen:
Kontakten har upphört hos arbetsförmedlingen av känd orsak från och med 20/12 2010.
Orsak: Avlidit.
Avaktualisering betyder att du ej längre är aktuell som aktiv arbetssökande hos oss. Om du åter vill bli aktuell som arbetssökande måste du personligen besöka oss på nytt

Med vänlig hälsning Arbetsförmedlingen"

På Arbetsförmedlingen räds de tydligen inte de levande döda eftersom de uppmanar den avlidne att personligen besöka dem.

Kan det, och det faktum att man skickar ut såna brev, bero på att en del som jobbar där tydligen är just zombier?

Wikipedia om zombier:
Zombie (ordet är direkt hämtat från engelska) är i främst den karibiska versionen av voodoo en människa vars sinne behärskas av en annan eller vars viljeförmåga helt försvunnit, alternativt en död människa vars kropp återfått livet enbart i så måtto att den kan röra sig och eventuellt utföra en mästares order. Det finns mycket få vetenskapliga belägg på verkliga zombier.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Reviderade planer

Det har fått bli lite omkastningar bland "arbetsordrarna"hemmavid idag på grund av detta:


En vattenläcka på en större matarledning i grannskapet och drar det ut på tiden en stund till så får jag nog agera som pizzabud snarare än att briljera som dagens kock.

Att byta köksarmaturen var ju inget smutsigt jobb så det gick enligt plan, men att ge sig i kast med pelletbrännare och panna får nog vänta tills det finns vatten igen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Allt fler unga förtidspensioneras

Kommer ni ihåg hur det lät för några år sedan? Socialdemokraterna skickade ut 140 personer om dagen i "permanent utanförskap" genom förtidspensioneringar, och detta bara för att kunna hyfsa till arbetslöshetsstatistiken. Detta enligt företrädarna i den borgerliga alliansen, och i varje debatt om sjukförsäkringssystemet upprepades detta mantra likt en skiva som hakat upp sig.

Att Reinfeldt et consorties ljög eller åtminstone överdrev kraftigt, och att uppgiften om ”140 förtidspensioneringar per dag” visade sig vara nästan tre gånger högre än den verkliga, skapade ju självklart inte några rubriker i media eftersom det ju skulle kunna få folk att misstro den moderatledda regeringen. Och det passade sig ju inte när ett val stundade.

Nu är det däremot lång tid till nästa val och då kan till och med DN kosta på sig lite rubriker som innebär dålig PR för regeringen:

"Under de borgerliga partiernas första fyra år vid makten har antalet unga som förtidspensioneras ökat med nästan 50 procent. En politisk katastrof, medger socialförsäkringsminister Ulf Kristersson i en intervju"

"En politisk katastrof" säger Kristersson och med det syftar han väl på risken för att så småningom mista regeringsmakten.
Själv skulle jag nog mer se det som en personlig katastrof, och då för de unga människor som drabbas av ett samhälle där det tydligen inte ska finnas plats för andra än de som kan prestera till 100%.

En politisk katastrof anser jag däremot att moderaterna är som med sin politik bara fortsätter att avhumanisera samhället.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

torsdag, januari 20, 2011

Vad vill svensken egentligen?

Jo, vad medborgaren i landet Sverige tydligen vill är:

Att vargen utrotas.
Att den höga arbetslösheten består.
Att de rika ska bli rikare.
Att privata skattesmitande företags vinster ska vara viktigare än våra barns utbildning.
Att de fattiga ska bli fattigare.
Att valarna ska utrotas.
Att tågen ska vara försenade.
Att allt fler skall leva på socialbidrag.
Att Svensk Television skall censureras.
Att det är viktigare att privata företag tjänar pengar än att ditt tåg kommer fram i tid.
Att staten skall få avlyssna alla telefoner.
Att hela infrastrukturen skall rasa ihop så fort det snöar.
Att staten skall få läsa all e-post i hela Sverige.
Att staten skall hålla koll på vilken internetsida varenda medborgare besöker.
Att ungdomar skall bo hemma tills de sparat ihop en miljon till bostadsköp.
Att Sverige skall bedriva krig i andra länder, istället för att försvara vårt eget.
Att privata vinster för skattesmitande företag ska vara viktigare än bra sjukvård för alla.

Det är ju det här vi har röstat för! Eller har ni inte ännu fattat det?

Det stod ju faktiskt så i det finstilta.

Om ni bara hade orkat läsa det.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

tisdag, januari 18, 2011

Tomhylsan aka Bagdad-Bob

Just nu debatteras försvaret vid Folk och Försvars rikskonferens i Sälen, försvar och försvar förresten, vi har ju inget försvar längre, bara en insatsstyrka som skall hänga USA:s krigsmaskin i skjortan, slicka deras stövlar och städa upp efter deras härjningar runt om i världen. Plus några Gripen som, i den händelse att fosterlandet angrips, skall hålla luftrummet kring Arlanda rent medan regering och andra höjdare flyr landet.
Det är ju ganska intressant att det är moderater, som av rädsla för ryssen tidigare alltid värnat om försvaret, som nu slutligen har sett till att det så kallade försvaret nu snart bara är ett tomt skal där 1900(?) "hemvärnsmän" med 12 veckors utbildning skall utgöra försvarsmakten. Ja, förutom några tusen cocktailpimplande generaler förstås.
Detta eftersom lagstiftningen som skall möjliggöra det nya försvaret inte kan finnas på plats förrän tidigast 2012 samtidigt som verkställigheten i att förändra försvaret hastas fram.

Signifikant nog så talar den moderate riksdagsmannen och ledamoten i försvarsutskottet Johan Forsell om det nya systemet med anställda soldater, mer som en arbetsmarknadsåtgärd snarare än en fråga om säkerhetspolitik och menar att försvaret är det nya McDonald’s:
"Säg ”ungdomsarbetsgivare” och de flesta tänker säkert på McDonald’s som sägs vara Sveriges största. Mycket talar för att de snart får tuff konkurrens av Försvarsmakten om förstaplatsen"

Ja, införandet av yrkessoldater är väl den enda arbetsmarknadspolitiska åtgärden regeringen genomfört sedan de kom till makten 2006.

Enligt Försvarsminister Sten "Tomhylsan" Tolgfors så är dock allt frid och fröjd, solen skiner och vi skall tala väl om försvaret. Ett agerande så ihåligt att regeringens egen Pravda, SvD nu pratar om försvarsminister Tolgfors som "Bagdad-Bob"

Ja, till och med självaste Tokmoderaten "kräks på hanteringen av försvaret" och anser att "såväl försvarsledning som politiskt ledarskap står med byxorna nere"

För tio år sedan, vem hade trott att moderaterna skulle lägga ner försvaret?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

söndag, januari 16, 2011

Bor Kinberg Batra i Bandhagen månntro?

"-Stockholmare är smartare än lantisar" sa Stockholmsmoderaten Anna Kinberg Batra under sin personvalskampanj till riksdagen och fick sina 15 minuter i rampljuset.

Några som helst belägg som stödjer hennes uttalanden finns ju självklart inte.
Däremot kan man ju hitta belägg för det motsatta.

DN.se STHLM rapporterar:
"Tio personer rökförgiftades på lördagskvällen vid grillning inomhus i ett radhus i Bandhagen i södra Stockholm. Ett större sällskap var med vid grillningen i radhuset och tuppade av i den rökfyllda bostaden. Till slut fick tio personer föras med ambulans till olika sjukhus i Stockholmstrakten efter att ha drabbats av kolmonoxidförgiftning."

Nu tror jag ju inte att Stockholmare är dummare än andra, även om de dumma är fler i Stockholm än i övriga orter, utan jag drar slutsatsen att det var ett gäng med blåa riksdagsledamöter som hade grillfest.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

tisdag, januari 11, 2011

"Det finns bara krig"



Kan ingen förmå Antti Alamäki att byta låt?

Jaja, lite mera Raubtier då:



Läs även andra bloggares åsikter om ,

söndag, januari 09, 2011

Mera ishockey, Asplöven - Björklöven i sammandrag

Fyra bortdömda mål, Przepiorkas snurrstraff och Wälitalo som kastar in handsken, för er stackare som inte såg matchen bjuder Norrstream här på highlights och intervjuer:



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

lördag, januari 08, 2011

En liten matchrapport

Det har rått något av hockeyfeber i Haparanda de senaste dagarna så redan klockan 15.00, en halvtimme innan kassorna öppnade, ställde man sig i kö utanför Arena Polarica där matchstart var utsatt till klockan 17.00.
I en fullsatt hall fick man återigen se Asplöven enkelt vinna mot storfavoriterna Björklöven. Denna gång med 6-2.
Uppenbarligen har tillkomsten av de nya stjärnorna fått effekten att övriga spelare höjt sig ett snäpp. Det var nämligen tredjefemman som briljerade. Johannes Tornberg gjorde tre mål, samtliga efter förarbete av Shawn Snider som välförtjänt fick priset som bäste spelare i hemmalaget. Snider var helt outstanding idag.

I den nya"superfemman" var Eric Przepiorka bra som vanligt och jodå, han satte en snurrstraff även idag.
Nyförvärven då? Jonte Hedström var ytterst nära att sätta pucken i mål redan efter 10 sekunder av matchen och summerade efteråt 1 mål+1 assistpoäng och visst syntes det att där finns mycket mer att hämta. Conny Strömberg, som knappt hunnit träna med laget, visade upp några smarta passningar och fick fram en målgivande passning till Hedström.

Björklöven ser bra ut som lag, spelar snyggt men uppenbarligen räcker de inte till mot Asplöven. Den avgörande skillnaden verkar vara att Asplövens forwards helt enkelt är för individuellt skickliga för Björklöven att hantera.
Ett tecken på att något är fel i Björklöven, är att de endast mäktar med att göra ett mål i fem mot fem mot ett Asplöven som inte precis är kända för sina defensiva kvaliteter. Om det beror på kompetensen innanför båsdörren eller ute på isen lämnar jag osagt.

Sedan från läktarplats så ger jag ett stort minus till de i publiken som rantar fram och tillbaka till serveringen medan matchen pågår. Är pausölen viktigare än att se matchen så kan man ju stanna hemma och spara in entreslanten.

Ett plus ger jag till att jag på läktaren träffade en gammal klasskompis som jag inte sett sedan han flyttade till Afrika efter sjätte klass.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

fredag, januari 07, 2011

Stora bomben nr:2 och dess följdverkningar (uppdaterad)

Så briserade nästa bomb i hockeysverige: Allsvenskans poängkung Conny Strömberg som sparkades från Örebro är klar att spela för Asplöven i Allettans premiärmatch på lördag emot Björklöven!
Först Jonte Hedström och nu Conny Strömberg, Asplövens högklassiga förstärkningar har väckt uppmärksamhet i hela riket och måhända om det inte är på smått darriga ben som Björklövens spelare äntrar isen på lördag?
"Conny Strömberg kan, om han är på det humöret, utan problem sänka Björklöven på egen hand" för att citera bloggen Lövenkollen på Västerbottens-Kuriren.

Värvningarna av Hedström och Strömberg har också lett till ett sånt tryck på biljetter till matchen att "kallgaraget" Arena Polarica på långa vägar inte räcker till.
Asplöven arbetar därför för att matchen istället skall spelas i Kalix där ishallen har betydligt högre publikkapacitet.

Nu är det bara att ladda för en härlig hockeyfest på lördag klockan 17:00. Frågan är väl bara om man får sig en plats?

Uppdatering 15.20: Det duggar tätt med nyförvärven, nu är den KHL-meriterade Jan Horacek klar för Asplöven.
Uppdatering 18.00: Matchen kommer ej att flyttas till Kalix.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

onsdag, januari 05, 2011

Folkhemmet

Här har vi bilden av det svenska folkhemmet idag. Inte nog med att invånarna i det svenska folkhemmet blivit mer och mer insnöade samtidigt som det blivit ett allt kallare och kallare klimat i landet som flyter av mellanmjölk, nu har det även gått hål i taket så att det snöar in också. Sedan åtminstone 20 år har besparingar och obefintligt underhåll av det en gång så fina hemmet gjort att springor i både väggar och tak blivit allt fler och allt större, med påföljden att det nu börjat dra alltmer kallt och hemmet blivit allt otryggare.
Där en gång stod ett glänsande och omtalat bygge står numera ett snart fallfärdigt ruckel som vid nästa oväder riskerar att fullständigt ramla omkull och lämna invånarna helt utlämnade och oskyddade.
Men inte alla, några av de boende i folkhemmet har nämligen under årens lopp roffat åt sig mer och mer ur den gemensamma hushållskassan. De sitter nu iklädda varma pälsar och fickorna proppfulla med inte bara livsnödvändiga förnödenheter utan även med saker som skall skänka lite extra guldkant åt deras tillvaro.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,