onsdag, mars 28, 2012

Bland kåtor och vildar i Tornedalen

Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström har besökt Övertorneå:

"– Jag förvånas över att man så här långt upp i Sverige är så internationell och att lärarna till exempel hävdar att ett nytt språk kan eleverna lära sig samtidigt som de går en yrkesutbildning."

Själv förvånas jag över att en Stockholmsmoderat verkar kunna gå och tugga bubbelgum samtidigt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

tisdag, mars 27, 2012

Bilundring

En lite ovanligare bilmodell hamnade i blickfånget idag, så jag tänkte kolla hur bra koll på bilar ni läsare har.

Så, vad är det vi ser på bilden ovan? Någon som klarar både märke och modell?


På tal om bilar så har nu även andra halvan av hushållets bilpark förnyats. Adjö VW Golf, välkommen...


......... Peugeot! Otroligt men sant, det står faktiskt en 407 SW Bioflex parkerad på gården numera.

Återstår då att se om någon kommer att bli less på att besöka verkstaden eller om mina fördomar kommer på skam och fransmannen visar sig fungera som en bil bör göra.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Svar på tal om konkurrens



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Will The Real Mitt Romney Please Stand Up



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

måndag, mars 26, 2012

Match i telefonkiosken i kväll

-Om nu bara tränare Kenttä får det här pianot att spela så kan det nog uppstå väldigt ljuv musik, var min tanke i höstas när Asplövens trupp stod klar inför säsongen.

Förra säsongens lag med uppseendeväckande spetskompetens i form av bl.a Jonathan Hedström, poängmaskinen Eric Przepiorka, Conny Strömberg i ett kort gästspel och backgiganten Jan Horacek var nu historia och Asplöven hade till denna säsong förvandlats till ett yngre och mer homogent lag med fyra jämna femmor och, inte minst viktigt, en betydligt stabilare defensiv sida.

Receptet är fortfarande en fartfylld ishockey med snabba spelvändningar och full fart in i anfallszon men den stora skillnaden är att defensiven i år håller måttet och att laget i år är ett gäng där man "kämpar som svin i tre perioder", för att nu ta fasta på Emil Bejmos uttalande efter matchen mot Olofström.

Och nog har Kenttä fått pianot att spela alltid, tabellen efter att halva kvalserien spelats:

1 Asplöven HC 5 matcher 10 poäng

2 Karlskrona HK 5 matcher 9 poäng

3 Borås HC 5 matcher 9 poäng

4 IF Sundsvall Hockey 4 matcher 8 poäng

5 Olofströms IK 4 matcher 5 poäng

6 Kallinge-Ronneby IF 5 matcher 1 poäng


Nu vänder serien och Asplöven befinner sig på en veckolång bortaturne där man möter de tre Blekingelagen. Först ut är Karlskrona ikväll 19.00.

Matchen kan ses via webben på Karlskronakanalen.se.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

tisdag, mars 20, 2012

Veckans låt

Dags för lite hippiemusik i form av "Home" med Edward Sharpe and The Magnetic Zeros.

Förhoppningsvis är det inte någon Löfven-effekt vi ser i opinionen

I Sifos marsmätning är nu de rödgröna störst och har en majoritet med 50,1% av rösterna. Socialdemokraterna ökar kraftigt och är återigen det största partiet medan Moderaterna är de som tappar mest.
Socialdemokraterna är snart uppe i samma siffror som de hade med Håkan Juholt som nytillträdd partiledare!
För ni kommer väl ihåg i september när Expressen skrev om "Reinfeldts nya skräcksiffror"? Detta efter att Håkan Juholt beskrivit ett dagens Sverige som vi alla känner igen, och efter att Moderaterna tappat rejält i opinionen och Socialdemokraterna ökat kraftigt.

Omedelbart efter det kom sedan Aftonbladets fabulerade "avslöjande" som på beställning om Juholts hyresbidrag och ett drev som kommer att bli historiskt, mot s-ledaren var så i full gång.
Med följden att Socialdemokraterna rasade ner till katastrofalt låga siffror.

Nu repar sig Socialdemokraterna återigen men som rubriken säger så hoppas jag, och tror, att detta huvudsakligen inte är någon effekt av att det är högersossen Löfven som numera står vid rodret.
Istället tror jag att verkligheten har kommit ikapp Moderaterna och att deras trixande med statistik, rena lögner och historieförfalskning nu börjar genomskådas av allt fler som ser hur den borgerliga politiken föröder landet.
En ökande arbetslöshet, Caremaskandalen, katastrofalt hög ungdomarbetslöshet, den svenska skolans allt sämre resultat, socialbidragen som skenar i höjden, utspelet om höjd pensionsålder, de fattiga som blir fattigare, ministrar som obstruerar mot riksdagens beslut, ministrar förknippade med folkmord, utförsäljningen av apoteken, den ökande barnfattigdomen, FAS3-vansinnet, den försämrade a-kassan, utförsäkringarna ur sjukförsäkringen, de ökande ekonomiska klyftorna och en växande ojämlikhet är bara ett axplock av allt som nu slår tillbaka på en regering som, när skattesänkningar och utförsäljningarna tagit slut, sitter helt handlingsförlamade, endast skrytande om hur de tar ansvar samtidigt som de skyller allt ont på allt och andra.

Jag tror att svenskarna har börjat tröttna på Moderaternas (icke)politik och börjar inse vad den får för konsekvenser i samhället och deras vardagsliv.

Att sedan den självutnämnde landsfadern Fredrik Reinfeldt har blivit en mera pompös Göran Persson än Göran Persson själv spelar nog också en stor roll i att väljarna nu överger Moderaterna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

måndag, mars 19, 2012

Överste-zampolit Schlingmann

Per Schlingmann var fram till oktober 2010 partisekreterare för Moderaterna, idag är han statssekreterare i Statsrådsberedningen. En statlig tjänsteman således som är anställd och avlönad av staten, inte av det moderata partiet.
Därför är Schlingmanns framträdande i Agenda där han agerar som moderat politiker och kommenterar opinionsläget synnerligen anmärkningsvärt!

Att framträda i TV och framföra ren parti-intern politik är väl en sak för partisekreterare Arkelsten eller ordförande Reinfeldt? En statligt anställd tjänsteman skall ju arbeta för staten och inte för ett enskilt politiskt parti.
Det är ju helt uppenbart att moderaterna har tagit partikansliet till regeringsbyggnaden och att Per Schlingmann är anställd som en statlig propagandaminister för partiet.

Partiet har blivit staten.
Precis som det kommunistiska partiet en gång i Sovjetunionen.

Vad blir nästa steg? Kommer det att placeras ut statligt anställda politiska kommissarier på avgörande positioner ute i samhället för att förmedla propaganda och att se till att partiets beslut utförs, som de gjorde i Sovjetunionen?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

lördag, mars 17, 2012

(M)cDonaldspolitik

Sänkt arbetsgivaravgift för unga.
Sänkt restaurangmoms.
Sänkta löner för unga.

Få se nu, vilket multinationellt amerikanskt företag tjänar grova pengar på moderaternas politik?

Hur mycket pengar samma företag skänkt till moderaterna för att få igenom de här åtgärderna vet vi ju inte, eftersom moderaterna vill att det ska vara hemligt, men nog har de fått tillbaka med ränta alltid.

Och inte minskar arbetslösheten för det.

När skall moderaterna överge bidragslinjen och satsa på en politik för arbete?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

fredag, mars 16, 2012

Kirunabilder

Dåligt med inspiration för det här med bloggande just nu (för att inte tala om Kvalserie-hockeyn som upptar det mesta av min lediga tid för tillfället) men några bilder och lite allmänbildning får jag väl ändå försöka bjuda till med.

Och eftersom jag nu var en sväng till Kiruna nyligen så....

Två av Kirunas landmärken, i bakgrunden stadshuset med sitt karaktäristiska klocktorn och närmast en sondraket av Maxus-typ. En Maxus, som är den största rakettypen som skjuts upp från Esrange, kan nå en höjd på upp till 900 kilometer, vilket ger 15 minuter i tyngdlöshet.

Ett annat landmärke är ju själva L:et i LKAB, Luossavaara. Här bryts ingen malm mer utan Kirunaborna nyttjar numera berget som slalombacke.

K:et i LKAB, Kirunavaara, världen största sammanhängande malmkropp. Gruvan som från början var ett dagbrott är numera världens största och modernaste underjordsgruva.
Huvudnivån idag är på 1045 meters djup. 2017 skall den nya huvudnivån på 1365 meters djup vara fullt utbyggd.

Det är långt ner i marken det.

Den här bilden har absolut inget med Kiruna att göra och huruvida den är allmänbildande eller ej vet jag inte men Misse får vara med på ett hörn ändå.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

lördag, mars 10, 2012

Slaget om Norrbotten akt 3: Dödstystnaden

Efter precis den veritabla holmgång som jag förutspådde så vann ett hårt kämpande Kiruna matchen på fredagskvällen efter övertid. Detta tack vare en ren målvaktsfantom, mot ett för dagen mycket, mycket bättre, men ack så ineffektivt Asplöven som inte hade marginalerna på sin sida (ingen tes utan motsägelse: se bara trollgubben Jarkko Oikarinens målskott med klubban mellan benen).

På lördagseftermiddagen skipades dock rättvisa då Asplöven i början av den andra perioden med sitt 3-0 mål tystnade Lombia till den grad att man just då hade kunnat höra en knappnål falla.

Med Asplöven klara för kvalserien och våra möten med många trevliga Kirunabor i minnet så kändes de långa milen hem som en klackspark.

(And thank you AJ Gale. The matchpuck had a safe and fast journey home in our car.:-))




Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

fredag, mars 09, 2012

Slaget om Norrbotten akt 2: The Rumble in Lombia

Efter en lyckosamt genomförd ripjakt på hemmaplan väntar nu en veritabel holmgång hemma i gruvarbetarnas egen borg.
Bloggaren sätter sig nu i bilen och färdas de 35 milen till Kiruna för att bänka sig som åskådare vid slagfältet.

35 mil enkel resa enkom för att se en match mellan två division 1-lag!
Ibland undrar man ju om man är riktigt frisk?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Renskiljning på Seskarö och Påisenbyn




Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

torsdag, mars 08, 2012

Nu blir elvägar verklighet

Enligt Nordnytt så kommer malmen från gruvorna i Pajala att transporteras till Svappavaara på elektrifierad väg. Det blir alltså eldrivna lastbilar, likt järnvägsloken försedda med strömavtagare, som kommer att användas på den 10 mil långa sträckan.

Norrbotten - först med det senaste.

Om nu regeringen håller vad den lovar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

När kyrkan brann





Så här ser den nya kyrkan som stod klar 1967 ut. Mer om denna byggnad och en titt in, i inlägget "Rent Hus".


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

onsdag, mars 07, 2012

Slaget om Norrbotten akt 1: Ripjakten










Kampen om vilket lag som skall representera Norrbotten i årets kvalserie till allsvenskan inleds idag i Arena Polarica. Nedsläpp 19.00.

God jaktlycka önskas våra svarta krigare!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Vykort från Australien

Arvtagerskan d.ä har varit på en roadtrip längs Great Ocean Road och bjuder även denna bloggs läsare på några vyer:







Läs även andra bloggares åsikter om , ,

tisdag, mars 06, 2012

Citatet

"Regeringen tycker sjukskrivna ska arbeta med kultur, för då behöver man inte kunna något.
Jag tycker sjukskrivna kan arbeta i regeringen."


/Mark Levengood

måndag, mars 05, 2012

First Aid Kit

Två svenska tjejer. En kvinnlig version av Simon and Garfunkle?

Hur som helst så är First Aid Kit verkligen något extra. Det här är bra, fantastiskt bra.





Läs även andra bloggares åsikter om ,

söndag, mars 04, 2012

"-En gång skottade jag tre gånger"

Takskottning ute i stugan var det hög tid för i helgen.

Först gällde att skotta undan snön från altanen. Överfull minst sagt.
Efter att altanen befriats från snömassorna så vidtog arbetet med att fylla den med snö igen, eftersom snön från taket måste ta vägen någonstans.


Tur att man inte är med i Takskottarnas Riksförbund, hade de sett den här takskottningen så hade man nog blivit utesluten.


Pausvila med fruktstund i stugan och upptäckten att olaga intrång förekommit. En överträdelse där förövaren tydligen lidit det ultimata straffet för sin gärning.
Hur han tagit sig in är än så länge en gåta för mig.


Efter att ånyo skottat altanen var det så dags att följa spåren av det mer miljövänligare alternativet till snöskotern tillbaka till civilisationen.


Tillbaka i civilisationen gjordes upptäckten att vissa gatubelysningar blivit betydligt kokettare under helgen.

I övrigt har det varit ishockey för hela slanten i helg och så får det bli nästa helg också.
Klart är också att jag omgrupperar till Kiruna och Lombiahallen på fredag för nästa batalj i Play-Off.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

fredag, mars 02, 2012

Dagens (mo)bild

Nuförtiden kan man läsa HB i farten när man anländer på E4:an mot Haparanda.

Synd bara att det är så dåliga nyheter som serveras.

Stockholms slott, lite idrottshistoria och så hoppas vi att Lennart har rätt i sitt tips om vilket lag som går vidare:



Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

torsdag, mars 01, 2012

Gameday!

Mindre än en timme kvar till Play-off 2 drar igång!

Förutom Huddinge - Asplöven så följer vi ju med intresse hur det går i matchen Olofström - Björklöven. Skall "Prez" återigen snurra bort Björklöven likt han gjorde när Asplöven slog ut Björklöven i förra årets PO3?

Visst intresse också för matchen Östersund - Karlskrona. Kommer "världsmästarna" Karlskrona att som förhandstippat fullständigt köra över Östersund eller...?

NU FINNS DET BARA KRIG!



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,