tisdag, juli 24, 2012

"5 000 miljarder...

...1300 livvakter, en 50-60 Boeing 737:or och 5-600 000 anställda"



Läs även andra bloggares åsikter om ,

Brand på Cape East

I skrivande stund brinner det ute på Cape East och skjutjärnsfotografen Knapsu var givetvis på plats samtidigt med brandbilarna. En av de äldre gårdsbyggnaderna var helt i lågornas rov och brandkårerna på plats fick inrikta sig på att rädda intilliggande byggnader. Spabyggnaden och hotelldelen verkar inte vara i fara, möjligen av den kraftiga rökutvecklingen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

måndag, juli 23, 2012

Mobildat

Ett magasin som damp ner i postlådan idag...

...med bogseraren Jääsalo på omslaget. Fotograf: eders undertecknad.
Bara en sån sak, som någon brukar säga!


Några beduinliknande töser. Klädseln kändes troligen påkallad av den rikliga förekomsten av både mygg och bromsar i environgerna.

Fiskeredskap som lämnas i sjön slutar ju inte att fiska, samma gäller även när de ligger på land. Den här björktrasten hade tur och blev upptäckt i tid. Den gamla mjärden den lyckats ta sig in i är nu tillplattad och  oskadliggjord som fångstredskap.


Konsten att hugga ved tre gånger så effektivt:


Prova själv får ni se!
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

tisdag, juli 17, 2012

CMM 2012. Lördagen

Sent omsider så kommer här några bilder från lördagen.

De fina bilarna syntes vara legio.

Ett muskelmöte i Krantz Challenge.

Ett grymt öde att två så fina Buick lottades emot varandra.

Rolf Kattilavaara Memorial award åkte iväg till Kiruna.

Om den här -57:an anlänt i tid för att anmäla sig till Krantz Challenge hade den nog haft en god chans att vinna.
"Elvis" Åberg sjöng...

...så det spratt i benen även hos de yngsta i publiken.

En Elvis till. I form av Jack Baymoore.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

fredag, juli 13, 2012

Försmak

När Classic Motor Meet i Haparanda inleddes ikväll var inte vädret speciellt samarbetsvilligt. Sålunda lämnades då kameran hemma eftersom uppslutningen på fredagskvällen inte förväntades vara så speciellt stor. Trots det ogästvänliga vädret fanns ändå ett antal fina objekt att föreviga.
Men jag väljer ändå att bara visa ett. Tanken är att visa fler efter lördagen som är den stora dagen och, som förhoppningsvis, kommer att bjuda på ännu fler fina bilar i ett mindre ogästvänligt väder.


Framåt kvällen såg Krantz och Krantz till att hålla humöret uppe med skön partymusik. Trots att trängseln framför scenen uteblev när de flesta sökte skydd från regnet under tältduken i serveringen så fick bandet sina välförtjänta hyllningar i form av applåder och visslingar alla fall.


Och på tal om scenuppträdande så laddar vi nu för Elvis i morgon.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

torsdag, juli 12, 2012

Banditer ska sitta i fängelse

Orkar inte ens skriva något om utförsäljningen av Bilprovningen. Inte mer än att regeringen borde avsättas och låsas in på vatten och bröd! Landsförräderi, förskingring av allmän egendom eller trolöshet mot huvudman kanske är lagparagrafer/brottsrubriceringar som skulle vara aktuella?

Läs Anarkias inlägg "Skumraskaffär för ideologins skull" istället.

Sista videon i min nedräkning till helgens Classic Motor Meet blir med helgens huvudattraktion - förutom bilarna då - den suveräne Elvis-kopian Henrik Åberg.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Är ni nöjda nu CUF?

Alliansregeringen har sedan de tillträdde gjort stora insatser för att försvaga fackföreningsrörelsen. Att försvaga fackföreningarna genom att fördyra medlemskapet var en av regeringens första och viktigaste reformer. Att de borgerliga partierna varit ute efter att försvaga fackföreningarna har varit tydligt och något av det allra tydligaste har varit Centerpartiets ungdomsförbunds kampanj “fuck facket 4-ever”

 Ur ett pressmeddelande från SAC:

"Måndagen 2 juli misshandlades och mordhotades en fackföreningsrepresentant från Västerorts LS av SAC i sitt hem av personer med anknytning till det kriminella gänget Werewolf Legion.
Bakgrunden till misshandeln och mordhoten är en arbetsmarknadskonflikt mellan medlemmar av fackföreningen och ett bemanningsföretag verksamt inom hotell- och restaurangbranschen. Fackföreningen hade kallat företaget till förhandling, angående två ogiltiga uppsägningar samt löneanspråk och utebliven semesterersättning.
Förhandlingarna hade inletts med ett första möte. När förhandlingarna skulle fortsätta ville företaget att det skulle ske i företagets lokaler.
Men någon ny förhandlingsomgång blev det aldrig. Istället tryckte sig sex personer in i den fackliga representantens lägenhet vid 21 på måndagskvällen 2 juli. Gärningsmännen leddes av en tidigare toppmedlem i det kriminella gänget Werewolf Legion som även är bror till ägarna av bemanningsföretaget.
Gärningsmännen slog fackföreningsrepresentanten upprepade gånger mot huvudet och krävde att fackföreningen skulle dra tillbaka de krav som ställts mot bemanningsföretaget. Med en kniv mot stupen tvingades fackföreningsrepresentanten att ringa till ägaren av bemanningsföretaget och lova att alla krav som ställts skulle släppas. Efter telefonsamtalet sa den tidigare Werewolf Legion-ledaren att fackföreningsrepresentanten
personligen ansågs vara skyldig en halv miljon kronor till Werewolf Legion-ledaren, som ska betalas inom en månad annars kommer fackföreningsrepresentanten att dödas.
I lägenheten fanns även fackföreningsrepresentantens fru och hennes barn, vilka hölls instängda i ett annat rum under misshandeln.
SAC har under längre tid sett med oro på utvecklingen bland bemanningsföretagen. Få följer kollektivavtal.
Arbetsmarknadsregler om anställningsavtal, arbetsmiljö och semesterersättning följs än mer sällan. Löner betalas ofta ut svart med stor oregelbundenhet. Många bemanningsföretag har ägare, eller anknytningar till personer, med ett långt kriminellt förflutet och det är långt ifrån ovanligt att företagen använts
till att tvätta pengar åt kriminella gäng. Det var alltså bara en tidsfråga tills de skulle börja misshandla och mordhota fackföreningsrepresentanter"


Så, är ni nöjda nu CUF?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

onsdag, juli 11, 2012

Nya skulpturer längs strandpromenaden

Två nya tillskott i satsningen på att utsmycka det offentliga rummet i Haparanda upptäckte jag vid strandpromenaden idag.

Ingen information på kommunens hemsida ännu om konstverken eller dess skapare men vi kan väl gissa på att denna heter något i stil med "Trigonometri"?



Alldeles intill järnvägsbron hittar vi en skulptur med något som verkar vara en flock ekorrar.


Är det kanske falungong de utövar?



Länkar till tidigare inlägg i bloggen om nya skulpturer i Haparanda:

Två är lika med ett.

Dröm och Kram.

Bön.

Transit

Händelser vid älven.

Beskyddaren och Norrbotten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

tisdag, juli 10, 2012

Klart och betalt

Woohoo!! 

Då var det klart! Asplöven är formellt klara för Allsvenskt spel till kommande säsong.
Helt otroligt!
Säsongskortet är inköpt redan innan dagens besked så nu väntas det på att säsongen kommer igång. Noterar dock att skiftschemat säger att jag missar hemmapremiären mot Leksand.



Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Så här på en tisdag...

... fortsätter vi nedräkningen mot helgen med lite äkta gammaldags rockabilly med Roy Hall och Three Alley Cats:



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

måndag, juli 09, 2012

No deal

Jaha, där ser man. International Tug and OSV är inte villiga att betala för bilder som de vill publicera i sitt magasin. De ville ha dem gratis.

Idag är det måndag...

...Och jag fortsätter min nedräkning med lite boogie woogie:

söndag, juli 08, 2012

Snart är det dags

Nu har jag börjat nedräkningen till Classic Motor Meet 2012  i Haparanda.
Fredag-lördag 13-14 juli går Norrlands största bilträff av stapeln.


(Femtioelfte gången jag försöker posta den här videon, det nya Blogger är minst sagt svårarbetat)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

lördag, juli 07, 2012

Sommarens bästa webb-tv

Sommarens häftigaste webbsändning, någonstans i Estland får vi följa familjen Fiskgjuse i deras vardag. Klicka här och bli helt fascinerad av den extrema närvarokänslan i både bild och ljud.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Hur sjukt är Sverige när över 80% av befolkningen är kommunister?

"Hur sjukt har samhället blivit?" Det har jag skrivit i ett memo i min mobiltelefon under någon av mina semesterdagar ute i skogarna. Detta efter att ha sett en snutt nyheter på den lilla teve jag har till förfogande ute i stugan.
Så nu när jag är tillbaka i mer stadsplanerade trakter så:

Svaret är att det svenska samhället är helt sjukt!

Det svenska folket lider till viss del av vissa symptom men bland våra folkvalda i politikerleden är smittan ordentligt utbredd och utvecklad.

Vi har sett hur sjukan har utbrett sig under åren och nu under den vecka där politikerklassen, och deras beundrare inom det som skall föreställa oberoende media, och olika påverkansgrupper, rumlar runt på Gotland, bukstinna av gratis starköl och med skjortor och kjolar nedfläckade av rosevin när de på morgonkvisten smyger ut från ett hotellrum de inte bor i, står det allt tydligare: våra politiker representerar inte vanliga människor som du och jag längre!

I Almedalen fick vi veta att Vänsterpartiet vill sätta stopp för att våra inbetalda skatter förs ut som vinster till i skatteparadis skrivna riskkapitalbolag.
Över 80% av det svenska folket stödjer detta. Till och med bland de borgerliga väljarna är det över 60 procent som tycker som Vänsterpartiet i denna fråga.
Men när Vänsterpartiet uttrycker hela svenska folkets vilja och vill att Sverige skall följa i stort sett alla andra länders exempel så säger Socialdemokraterna att "det låter sig inte göras"  och de borgerliga partierna passar på och utmålar Vänsterpartiet såsom varandes avgrundskommunister.

När ledarskribenter i tidningar som skall föreställa socialdemokratiska talar om Vänsterpartiets förslag som "kontroversiellt" måste jag fråga mig hur sjuk samhällsdebatten har blivit egentligen?

Sverige är uppenbarligen ett extremt land. Det enda land där det tydligen finns någon sorts naturlag som hindrar beslut som innebär att privata bolag inom offentligt betald välfärd måste upphöra eller ombildas till bolag utan vinstmål.
I alla andra länder kan man ta ett sådant beslut. Men inte i Sverige!

Varför?
Är det för att förslaget skulle hota det nuförtiden så omhuldade entrepenörskapet?

Det är ju inget förbud mot privat eller kooperativt entreprenörskap eller initiativkraft det handlar om. Bara ett stopp för vinst som drivkraft. De som förespråkar vinst måste förklara vad som tillförs, vad är det för under som sker när företag får ta ut stora vinster ur välfärden?
Vi vet det ju allihop. Vi vet att all statistik och alla mätningar visar med tydlighet hur all offentligt finansierad verksamhet har blivit sämre och sämre ju mer det har privatiserats. Vi vet att skolornas resultat försämras i rask takt, vi vet att sjukvården utarmas alltmer och vi vet ju alla hur det står till med åldringsvården.
 Det politiska klimatet i det nyliberala privatiseringsexperimentet Sverige har blivit helt sjukt!
Sverige har blivit ett sjukt land och det beror på att vi har sjuka politiker. Våra politiker är så gravt förgiftade av den nyliberala marknadsfundamentalismen att de snart inte förmår fatta några beslut alls!

Men det är inte bara en ideologisk smitta som drabbat våra politiker, de har även drabbats av den stora dödsynden girighet!
Den största orsaken till att det "inte låter sig göras" när man ska hindra bolag från att sno våra skattepengar beror nog på att våra politiker inte bara har fingrarna i syltburken. De har kört ner båda nävarna i burken och håvar upp så mycket de bara hinner!

Det finns som sagt bara en saklig orsak till att vi skall tillåta vinst i bolag inom offentlig sektor, och det är för att politikerna i partitopparna och deras kompisar  har stora ekonomiska intressen i de bolag som parasiterar på verkar inom offentlig sektor!

Det finns bara ett parti som har en egen position i denna fråga och vill lägga locket på syltburken, Vänsterpartiet. Över 80% av svenskarna stödjer partiet i denna fråga.
Fråga: hur många svenskar blir skrämda av att kallas "kommunister" av syltburksgrävarna?

Jag blir då i alla fall inte rädd för någon med sylt upp till armbågarna som kallar mig kommunist när jag vill ha valuta för skattepengarna.
Och som sagt, över 80% av svenskarna, och över 60% av de som röstar på den borgerliga alliansen är kommunister enligt Alliansregeringen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

fredag, juli 06, 2012

Silly season, mer silly än någonsin för Asplöven

Asplöven har nyligen skrivit kontrakt med kanadensiska forwarden Kory Baker, unge Piteåbacken Anders Öhlund och den förre IFK Ore forwarden Markus Palmberg.
Nu utnyttjar man en klausul i kontraktet och säger upp deras kontrakt. Samtidigt meddelas att klubben kontrakterat 28-årige Toni Kiren med meriter från Finlands högsta liga, och att poängkungen Daniel Despotovic inte lämnar landet utan istället återvänder för att slåss med de svarta iskrigarna på gränsen till Finland.

Nu tänker jag inte skrika "WOOHOO!!!" riktigt ännu. Det finns nämligen ännu en mikroskopisk chans för ett negativt beslut, men nog är det ganska uppenbart att dagens besked om att Borås överklagan till Svenska Ishockeyförbundet avslagits, tillsammans med nyheterna om Asplövens agerande på spelarmarknaden, innebär att Asplöven spelar i HockeyAllsvenskan i höst!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

S:t Mikaels kyrka i Keminmaa


S:t Mikaels kyrka i förortssocknen Keminmaa byggdes i natursten mellan åren 1530 till 1660.

Takmålningarna illustrerar Kristi lidandes historia och härstammar från år 1650.

"Pilatus låter hudflänga Jesus"
  
Den gamla kyrkans berömmelse grundar sig främst på den lutherska prästen Nicholas Rungius som var kyrkoherde i kyrkan under det trettioåriga kriget. Nikolaus Rungius dog 1629 och begravdes under kyrkgolvet i enlighet med den tidens traditioner.
Rungius sägs ha bedyrat i en av sina predikningar att: -om mina ord inte är sanna, då skall min kropp ruttna, men om de är sanna kommer min kropp inte att ruttna. 


Nikolas Rungius kropp är fortfarande, snart 400 år efter sin död, förvånansvärt bälbevarad.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

måndag, juli 02, 2012

Asplöven bygger för Hockeyallsvenskan

Det är brådskande tider för Asplöven nu. På extremt kort tid skall inte bara ett slagkraftigt lag byggas upp utan även en organisation för att klara av allsvenskt spel, Till det kommer också situationen med Arena Polarica som idag inte håller måttet.

Från ishockeybloggaren MrMadhawk:
"Under dagen har Asplöven haft besök av förbundet, för inspektion av ishallen.
Det finns givetvis en del saker som måste förändras. Platser för media och målkameror är en, men även kapaciteten i hallen måste öka.
- Vi tittar på en lösning för att kunna ta in 2000 åskådare. Vi tittar på olika lösningar där och ska träffa kommunen. Inte säkert vi hinner uppfylla allt, men vi kommer antagligen få dispens, berättar Kenttä"


Per Kenttä avslöjar också att man kommer att ta kontakt med backgiganten Janne Niinimaa. Sedan tidigare är det ju känt att man förhandlar med bl.a poängkungen Conny Strömberg och Luleåsonen Karl Fabricius.

Det är med andra ord inga dussinlirare man är ute efter.

När det kommer till frågan om pengar säger Kenttä att budgeten för A-laget beräknas ligga på mellan 10-15 miljoner kronr. Då är resorna inräknade.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,