tisdag, december 31, 2013

Vad får vi för väder?

En bild säger mer än tusen ord brukar man säga och den här bilden talar ett tydligt språk:

fredag, december 27, 2013

Hyfs versus dryghet

Expressens Niklas Svensson gjorde inför julen två stora intervjuer, en med Stefan Löfven och en med Fredrik Reinfeldt.
Ur den kan vi plocka fram ett pedagogiskt exempel på skillnaden mellan allmänt hyfs och oprovocerad dryghet:

"Vill du skicka en julhälsning till din politiska huvudmotståndare Fredrik Reinfeldt?
- Jag vill önska honom en riktigt god jul. Jag hoppas att han får avkoppling och en bra jul, helt enkelt."

"Vill du skicka en julhälsning till Socialdemokranternas ledare Stefan Löfven?
- Nu är jag av uppfattningen att säger man julhälsning så ska man vara snäll, och då hoppas jag att han får en god jul. Det behöver vi alla rustas med inför valåret. Men sen har ju jag den fråga som alla andra har i Sverige, och det är när han ska börja svara på frågor om vilken politik han ska föra för att Sverige ska få jobb. Hur det kan hänga ihop med att de föreslår att man ska ta in mer i skatt för att bygga ut bidragssystem förstår jag inte."

Statsministern som inte tvekar att utmåla sig som en landsfader som "går bredvid folket vars förtroende han bär" och som haft mage att jämföra sig med Tage Erlander, förvandlar helt oprovocerat något som borde vara en trevlig julhälsning till en ful attack på oppositionsledaren.

Jag måste säga att det är skrämmande vilken ynklig liten människa vi har på landets viktigaste ämbete!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

tisdag, december 10, 2013

Reinfeldt vill höja bensinpriset till 42 kr/litern!

Se där en riktig kvällstidningsrubrik. Om det nu funnits någon kvällstidning som vill annat än gulla med stridshingsten.
Nej men saken är den att regeringen har en vision om en fossiloberoende bilpark till 2030, och om den skall bli verklighet så måste koldioxidskatten höjas med minst 900 procent vilket skulle innebära en höjning av bensinpriset med 30 kronor per liter.
Detta enligt en rapport från Konjunkturinstitutet.

Rätt roande att läsa i kommentarsfältet till denna nyhet i DN där det, förutom det vanliga foliehattandet om klimatförändringarna, skälls på sossar och miljöpartiet!

Vet inte folk vilka det är som sitter i regering?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

måndag, december 09, 2013

Bo Lundgren trampar i klaveret om Pol Pot

Socialdemokraten Carina Hägg tycker att Moderaterna måste göra upp med sitt förflutna i apartheidfrågan och att Fredrik Reinfeldt bör säga ”förlåt” innan han åker till Nelson Mandelas begravning i Sydafrika.
Detta har fått den förre Moderatledaren Bo Lundgren att reagera och mena på att det inte finns någon anledning för Reinfeldt att be om ursäkt eftersom "– Moderaterna har alltid tagit avstånd från apartheid".

Därom har väl de flesta (utom Moderaterna själva då) en annan uppfattning eftersom Moderaterna var det enda partiet i riksdagen som genom decennierna röstade emot sanktioner mot apartheidregim i Sydafrika.

Men sedan visar Lundgren återigen hur historielösa (eller historieförfalskande, de är ju duktiga på det) Moderaterna är och trampar ordentligt i klaveret när han ska peka finger åt Socialdemokraterna:
"– Carina Hägg borde möjligen i stället fundera kring socialdemokraters inställning till exempelvis Pol Pot."

Problemet med det, Bo Lundgren, är att efter att Pol Pots brott mot befolkningen (1,5 - 3 miljoner medborgare avrättades) blivit kända och bilderna från dödens fält spritts över världen och Vietnam gick in med sin armé och avsatte Pol Pot så protesterade moderaterna och krävde att Pol Pot skulle återinsättas eftersom det enligt Moderaterna var ett "brott mot folkrätten" att avsätta honom.

Moderaterna vill som vanligt inte kännas vid sin mörka historia. Varken att de stödde apartheid-regimen i Sydafrika eller deras stöd till Pol Pot och hans folkmord.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

I borgarnas värld

Att kika in i den lilla bubbla som är borgarnas värld kan vara både fascinerande och skrämmande.
Här följer några små axplock.

Katrin Winarve, riksdagskandidat för Moderaterna från Örebro twittrade nyligen följande lösning på svälten i världen:
"Stoppa idiotiska idéer med att äta insekter. Utrota vargen så kommer det att finnas kött åt alla i framtiden också." 
I påföljande tweet utvecklade hon sitt resonemang:
"..om vargen försvinner kan annat ätbart vilt öka och då kommer det att finnas mat så det räcker"


En motion om att folk med försörjningsstöd kanske skulle få 500 kronor mer i december fick Anton Moberg moderatpolitiker i Krokom att gå i taket:
"Julklappar är väl inte så himla viktigt i livet. Det mesta kan man få, om man jobbar. Vi behöver inte servera allt på silverfat".
Noteras kan att den moderata gruppen i Krokoms fullmäktige tog avstånd från Mobergs reservation bara för att sedan i handling tycka som Moberg och avslå motionen.


Moderaten Jessica Polfjärd är ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott och vill tydligen helst av allt avskaffa välfärden:
”Vi får ett bättre samhälle om omsorg sköts solidariskt av anhöriga än om omsorgspersonal avlönas.”
Hon är med andra ord helt enig med vår finansminister Anders Borg som i boken ”Generell välfärdspolitik – bara magiska ord” skrev att hans mål var "Att på ett rationellt och humant sätt nedmontera den generella välfärdspolitiken"
 
Anders Borg ja, han vill tydligen lösa den bostadsbrist som regeringen fullt medvetet förvärrat med sin politik, genom att folk ska bo i Friggebodar:  
"Men man kan göra små saker också. Vi har precis fattat beslut om att öppna för större friggebodar. – Man kan bygga upp till 25 kvadratmeter, tillåta dusch och badrum. Det är en jätteförändring som kan ge "Attefallhus" på många platser i Sverige. Man kan tänka sig att vi har upp till 15 000 nya hus den vägen."
Finansministerna vision är alltså att det skall växa upp hela byar med kåkstäder. Eller kanske det låter mysigare om vi kallar dem för "Friggebyar"?


En av de högst skrikande nyliberalerna, Timbroiten Fredrik Segerfeldt är uppenbarligen helt besatt av sitt hat mot socialdemokratin och arbetarrörelsen. Här några av hans galna tweets, kommentarer överflödiga:

"Arbetslivsinstitutet bestod av 200 skattefinansierade forskare som hade som uppgift att bekräfta en socialdemokratisk världsbild." 

"Det stora samhällsproblemet är inte rasismen. Utan LO." 

"Precis som LO skapar arbetslöshet skapar Hyresgästföreningen bostadslöshet. Samma insidermekanismer, och samma sunkiga socialistmaktelit." 

"LO bär ansvar för Lampedusatragedin" 

"Svensk arbetarrörelse: först kommer fackliga rättigheter och kollektivavtal. Sen kan vi börja prata om det där med nackskott."

Så här illa ser det alltså ut i huvudet på borgarna, och då har jag ändå ju utelämnat moderata riksdagsvärstingar och Twitterlegendarer som Lars Beckman och Katarina Brännström.
För att inte tala om centerpartisten från Tingsryd, Mikael Andersson som i sitt sossehat anklagat Stefan Löven för att våldta barn och LO för att vara fascistiskt.

Och snart är det jul också.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

tisdag, december 03, 2013

Björklund och det sjunkande skeppet Skolan

"Svensk skola faller kunskapsmässigt . Men skolministern verkar ha missat TIMMS-undersökningen, PISA-undersökningen och Skolverkets nationella utvärdering.
- Första förutsättningen för att kunna medicinera rätt är att patienten erkänner sin sjukdom. Om man blundar för problemen i svensk skolpolitik kommer inte rätt åtgärder att vidtas."


Så stod att läsa i ett pressmeddelande från Folkpartiet 17 februari 2006 undertecknat av Jan Björklund.

Idag presenterades resultatet av OECD:s PISA-mätning som jämför eleverna i I-ländernas resultat i matematik, naturvetenskap och läsförståelse. Resultatet för svenska elever fortsätter att sjunka och är nu under genomsnittet i OECD.
"Det är en mörk rapport som beskriver läget i svensk skola."

Nu har Jan Björklund haft ansvaret i 7 år för skolan och vi ser hur skolan bara blir sämre och sämre. Björklund brukar beskriva skolan som en atlantångare som tar tid att vända men nog påminner skolan idag mest av allt om ett sakta sjunkande skepp på helt felaktig kurs. I takt med att eleverna har förvandlats till skolpengar, föräldrarna till kunder och våra skattepengar till vinster åt skolkoncerner och PR-byråer har fartyget Skolan tagit in allt mera vatten. Detta samtidigt som politikerna borrat fler och fler hål i skrovet och förste styrman Björklund lagt ut kursen med sjökortet upp och ned.

Så vad säger Björklund nu? Jo som så vanligt är med denna regering som skryter om att de tar ansvar så skyller man ifrån sig. Man skyller på sossarna*: "Det är spiken i kistan för den gamla utbildningspolitiken, och inte en produkt av den politik som vi fört de senaste åren" och man skyller på föräldrarna: "-Föräldrar har stort ansvar".
Sedan tänker man tydligen göra det som denna regering älskar mest av allt: uppfinna en ny myndighet!
Det roliga med det är att personen som skall leda den nya myndigheten - som skall starta i september 2014 - var på plats vid dagens presskonferens och visste att berätta att regeringen minsann gjort allting rätt!

* När man skyller på den gamla skolpolitiken så skyller man ju egentligen på tidigare borgerliga regeringar eftersom de senaste läroplanerna sedan 1980 är framtagna under borgerligt styre.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,