onsdag, mars 26, 2014

Redan 1985...

...visste Olof Palme vad som skulle hända om man släpper in privata vinstintressen i välfärden.

Synd att hans efterträdare idag inte ens med facit i hand vill se det Olof Palme såg 1985.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Alien recovered

I kommentarer till inlägget E.T is back spekulerades det huruvida den utomjordiske besökaren i Sangis var den återfunne kidnappade eller om det var frågan om en undsättningspatrull.

Hur det än var med det så har nu i alla fall ytterligare en främmande livsform av utomjordiskt ursprung upptäckts. Om det är kidnappningsoffret eller ej lämnar vi osagt.
Om varelsen frivilligt gömmer sig i butiken eller hålls fången och utnyttjas som billig arbetskraft vet vi inte i dagsläget.
Ej heller om butiksägaren nyttjar RUT-avdraget för tjänsterna.

Av hänsyn till den främmande livsformen så avslöjas inte i vilken butik upptäckten gjordes.

Ett tidigare inlägg om Alien i bloggen.

tisdag, mars 25, 2014

Reinfeldts Sverige





Läs även andra bloggares åsikter om ,

Om Quislingen Carl Bildt och om Ukraina

"Så har då Ukraina fått sin egen Quisling" twittrade USA:s handgångne man i Sverige, tillika vår utrikesminister Carl Bildt när Ukrainas president flydde från ett uppror lett av fascister och nazister.
Ett uttalande som vittnar inte bara om en otrolig historielöshet hos en medlem ur den obildade överklassen utan även om ett fantastiskt hyckleri.
Bara en sån sak som att kalla någon som flyr från nazister för Quisling!
Sedan borde ju Carl Bildt om någon vara försiktig med att kalla någon för Quisling med tanke på vilka prioriteringar Carl Bildt har.
Alla vet ju att Carl Bildt prioriterar USA:s intressen framför allt annat. Hela hans politiska gärning har ju bestått i att hela tiden flyga till Washington och skvallra om allt vad som händer och sker i Sverige.
Vi vet ju också hur den regering som Bildt är minister i avlyssnar hela Europa på uppdrag från USA.

På andra plats i Carl Bildts prioritering kommer hans egna privata ekonomiska intressen i form av ägande/styrelseposter i oljebolag och liknande och på tredje plats kommer expansionen av EU som stormakt.
Landet Sverige och dess väl och ve kommer inte ens på fjärde plats. För där kommer nämligen Carl Bildts McCarthyiska kamp mot Ryssland som den röda fara som de facto inte längre existerar.
En kamp mot väderkvarnar som är så viktig för Carl Bildt att han väljer att inte ta avstånd från nazism

När det gäller  Ukraina har vi fått se en väpnad statskupp ledd framför allt av högern och där fascister och nazister varit viktiga inslag i att avsätta en president som valts i allmänna val och i demokratisk ordning.
Det är väl ingen tvekan om att Janukovitj förtjänade att bli avsatt. Han har drivit en hård åtstramnings- och utförsäljningspolitik och samtidigt roffat åt sig själv å det grövsta. Men Janukovitj är som sagt demokratiskt vald av folket och bör avsättas enligt demokratins spelregler. Dvs via det val som var bara ett år borta.

Det som egentligen startade oroligheterna var att EU och USA ville tvinga Viktor Janukovytj att välja om Ukraina skulle tillhöra EU eller Ryssland. Rysslands president Vladimir Putin tyckte inte att Ukraina måste välja utan förklarade att de var villiga att hjälpa landet från en ekonomisk kollaps tillsammans med EU och USA.
EU och USA ville dock inte samarbeta med Ryssland utan ställde istället ultimatum till Ukraina.
När då Janukovytj lutade åt att ta emot hjälp från Ryssland så övertogs det EU-finansierade demonstrerandet på gatan för att ansluta landet till EU av proffesionella högerextremister som ställde till med våldsamma och dödliga kravaller för att störta presidenten.
Det som började som en folklig resning igångsatt av USA och EU urartade därför till våldsamheter och mord på poliser från nazister och fascister.

När kravallerna (som USA sponsrat med miljontals dollar) var ett faktum uppmanade USA:s president Obama Ukrainas president Janukovitj att dra tillbaka kravallpolisen från gatorna.
Tänk er om det i USA var våldsamma kravaller och nazisterna marscherade mot Vita Huset för att ta över landet. Skulle Obama då dra tillbaka sina säkerhetstrupper?

Här en video på hur de, enligt Carl Bildt, fredliga demonstranterna agerade och hur polisen agerade. Tror ni att polisen i USA, eller Sverige för den delen, skulle visa ett sådant otroligt tålamod?



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

lördag, mars 15, 2014

En oenig allians. En oenig regering. En regering i förfall

Om jag nu bara haft normala arbetstider så hade jag kanske hunnit publicera mitt inlägg om hur regeringens sänkning av studiebidraget var ett lysande exempel på hur moderaterna bedriver klasspolitik.
Nu hann jag ju inte det eftersom Reinfeldt och hans PR-företag De Nya Moderaterna står med ett blött finger uppsträckt, känner hur vindarna blåser och ändrar sin retorik och sina löften alltefter den mediala reaktionen och därmed underförstått folkopinionen.
Allt för makten!

Men hur som helst:

Är det något som har trumpetats ut i media så är det budskapet om hur eniga regeringsalliansen är.
Men när man tittar lite närmare så är partierna inom alliansen egentligen oeniga om det mesta. Det man kan säga är väl att de är eniga om att skatterna ska sänkas (mest för storföretagen och de rikaste), att allt vi satsat våra skattepengar i ska skänkas bort till privata ägare (dem själva och deras kompisar) ,att alla vi vanliga arbetare ska jobba ännu längre innan vi får pension och att alla våra skattepengar ska försvinna ut ur landet som privata vinster istället för att användas till våra pensioner eller till att värna om alla medborgare i Sverige.

När det sedan kommer till att handla om annat än att förskingra och förstöra landet så är de oeniga om i princip allt. Till och med om de skattesänkningar de vill ha är de oeniga.
Ett parti vill sänka nu, ett annat vill sänka sedan. Något parti vill sänka åt en grupp, något annat vill sänka åt en annan grupp.
Men i stora drag så är de partier som ingår i regeringsalliansen oense om följande frågor:
skatter, jämställdhet, brott och straff, vinster i välfärden, arbetsrätten, a-kassa och socialförsäkringar, betyg i skolan, Euromedlemskap, kärnkraft, förstatligande av skolan, lägre ingångslöner, försvarspolitiken, NATO-medlemskap.

De är alltså oense om i princip allt, den så eniga regeringsalliansen!

Men det är ju inte bara de olika partierna i regeringen som är oense!
De moderata ministrarna som har de tyngsta posterna (och i princip hela regeringsmakten eftersom ju alla vet att de övriga partierna bara är stödpartier åt moderaterna) har ju visat sig vara på kollisionskurs med varandra.

Utrikesminister Carl Bildt motsäger Statsminister Fredrik Reinfeldt angående Ukraina och Ryssland.
Statsminister Reinfeldt säger emot Finansminister Borg om studiebidrag.
Finansminister Borg säger emot Utrikesminister Bildt om ubåtar.
Finansminister Borg säger emot sig själv dagen efter.

Ena dan ska försvaret skäras ner. Veckan efter skall det rustas upp med nya ubåtar för 10 miljarder.
Ena dan måste vi minska studiebidraget med 300 kronor/månad för att "bygga upp skyddsvallar" i ekonomin. En åtgärd som enligt moderaterna skulle stärka studenternas ekonomi med 1000 kronor mer i månaden. Några timmar senare är det rätt att inte minska bidragsdelen "för att få fram skolsatsningar".

Ena veckan meddelar Borg att statsbudgeten förstärks med skattesänkningar (som gynnar de rika) . Andra veckan meddelar Borg att statsbudgeten förstärks med skattehöjningar (som drabbar de fattigaste).

Det här sammantaget med andra utspel (t.ex regeringens karbonkopia av bl.a  (S) satsning på skolan) vi sett visar hur Reinfeldt reducerat politiken till att handla om PR och ren taktik för att vinna regeringsmakten. Man skickar ut testballonger för att se hur vinden blåser. Visar det sig blåsa upp storm när man berättar vad man vill så halar man ner ballongen och drar tillbaka sitt förslag eller snor helt enkelt oppositionens förslag.

Att ministrar i regeringen har så motsatt uppfattning när det kommer till såväl finanspolitik som utrikespolitik är ju inget annat än ett tecken på en regeringsmakt i totalt förfall!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

måndag, mars 10, 2014

"Vi kan ej längre bära oket av korporativ fascism"

Dags för mig att återigen delge er lite musiksatt poesi sprungen ur den krigsbrända jorden i Tornedalen.

Raubtiers frontman Hulkoff menar på att de inom bandet tycker mycket men att "vi är absolut inte politiska på något sätt".
Jag håller inte med. Jag anser att Raubtiers texter oftast är väldigt politiska.
Men jag förstår också varför Raubtier är noga med att påpeka motsatsen. Politiska texter kan ju tolkas utifrån vilket perspektiv man själv besitter och på det sättet missbrukas.

När jag lyssnar på Raubtier så hör jag kritik mot det konsumtionssamhälle som har vuxit fram. Där politikerna ger oss bröd och skådespel för att vi inte ska se när de demonterar demokratin. Jag hör kritik mot lögnaktiga, korrupta politiker och ett militärindustriellt konglomerat som startar krig för egen ekonomisk vinning. Jag hör förutspåelser som varnar för mänsklighetens undergång om vi fortsätter med vår rovdrift på naturen som förstör livsmiljön.

Men det är ju jag det.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

fredag, mars 07, 2014

"Avtalsenligt trött"

Det är som ingen höjdare att jobba 12-timmars skift.
De dagar man jobbar gör man i princip inget annat än jobbar, äter och sover. Man varken hinner eller orkar göra så mycket annat.
Så i praktiken blir det att man under 3-5 dagar skjuter på en massa övriga sysslor till dessa 4-7 dagar då man är ledig och skall ta tag i allt.

Då blir det helt enkelt vissa saker som får stryka på foten.



Läs även andra bloggares åsikter om , ,