onsdag, augusti 27, 2014

Karljohan modell XL

Kungen bland soppar.

Egentliga namnet är stensopp men svampen fick också namn efter kung Karl XIV Johan som tyckte att folket under den då rådande matbristen kunde äta den i landet rikligt förekommande svampen.

Frisk och fin i köttet tack vare den låga förekomsten av skadedjur i Norrbotten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

tisdag, augusti 26, 2014

torsdag, augusti 21, 2014

Dumheten regerar tydligen i näringslivet

"Skogsindustrierna har sagt upp det centrala avtalet (gällande from 11 mars) som varit styrande över förslagsverksamheten. Uppsägningen ger företaget möjlighet att tänka nytt i denna fråga.
Vi vill ta vara på kompetensen hos medarbetare som har förbättringsförslag genom att alla kan driva på och i sina team samarbeta för att snabbt tillvara konstruktiva ideér och lösningar som finns, utan att gå via förslagsverksamhet.
Vår syn är att initiativ och förbättringsförslag är en naturlig del av det dagliga arbetet.

[Företagets namn] kommer att följa den centrala uppsägningen vars motiv stämmer överens med företagets syn:
• Förbättringsförslag är ett led i alla medarbetares dagliga arbetsuppgifter - vilket bl a våra värderingar kopplar till. Att jobba med förbättringar är en del av att vara medarbetare i [företagets namn].
• Förslagsavtalsverksamheten är i vissa fall kontraproduktiv – vi vill att samarbete är en självklar del i arbetet och att vi alla snabbt åtgärdar brister t ex inom arbetsmiljö och ser förbättringar som en naturlig del inom [företagets namn].
• Belöningssystem utgör typiskt sett en företagsfråga. Vi har andra former av belöningar, t ex bonusprogram..."





Häromdagen satt jag och bläddrade i en massa gamla papper. Bland annat intressant hittade jag mina anteckningar och skisser angående ett förslag på en förbättrad kondensathantering vid torkmaskinen.
Ett förslag som med en investering på 1,5 miljoner kronor skulle ge tillbaka 3,5 miljoner kronor årligen.

Men nu när jag har fått möjligheten att tänka nytt i denna fråga så tror jag inte att jag bryr mig om att gå vidare utan förslaget får gå i papperskorgen.

onsdag, augusti 20, 2014

Folkpartiet, partiet från stenåldern!



https://pbs.twimg.com/media/BvfSl9hIQAE42PX.png:large 
 


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Makt viktigare än anständighet för Reinfeldt

Nu är det ingen tvekan längre, Reinfeldt har en ny ful strategi för att klamra sig kvar vid regeringsmakten!

Först går ett antal moderata riksdagsledamöter ut i olika debattartiklar om att förbjuda tiggeri. En fråga som ligger SD varmt om hjärtat.

Sedan får vi läsa på ledarplats i moderaternas husorgan SvD att migrationsverket behöver mera pengar för att ta hand om ökande flyktingströmmar.

I Fredrik Reinfeldts sommartal så får vi höra att det inte kommer att finnas pengar till några som helst reformer eftersom alla pengar kommer att gå till flyktingmottagandet.

Dagen efter så backar Reinfeldt från sitt tidigare löfte om att släppa fram en rödgrön regering om de
rödgröna blir störst för att hindra SverigeDemokraterna från att få inflytande.

Idag avslöjar så Expressen att Fredrik Reinfeldt och Anders Borg överväger flera skattehöjningar för att möta flyktingströmmen de närmaste åren.

Regeringen (och hela dumhögern) har inte varit blyga med att ständigt utropa hur duktiga de är och att Sverige minsann har Europas bästa statsfinanser. Men nu har vi plötsligt dåliga statsfinanser och då tar Reinfeldt Jimmy Åkesson i hand och skyller på att invandringen tar alla resurser.
Tanken är ju att få s-väljare att fly till SD och på så sätt förändra opinionssiffrorna.

Men det är inte invandringen som beskurit reformutrymmet, det är regeringens skattesänkningar och subventioner till sig själva och deras kompisar. Subventionerade städerskor i hemmen i Danderyd, subventionerad arbetskraft till företagen i form av bland annat RUT, ROT, FAS3, halverad moms, halverad arbetsgivaravgift, minskade bolagsskatter, slopad förmögenhetsskatt är det som har gröpt ur statens finanser.
Till det kan vi lägga privata företags vinster inom skola, vård, omsorg och flyktingförläggningar som dränerar staten på pengar.


Fredrik Reinfeldt har förskingrat våra skattepengar och nu skyller han på invandringen för att klamra sig kvar vid makten!

Det är fult. Mycket fult!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Putin-ost

Krigsmånglaren Carl Bildts kalla krig mot Ryssland innebär att export av livsmedel från Finland till Ryssland stoppas.
Som en konsekvens av det kan vi nu köpa ost till reapris i de finska affärerna.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

tisdag, augusti 19, 2014

Kärleken förblindar Mellin

Kärlek kan göra en både blind och döv. Det är tydligt när man läser Aftonbladets Lena Mellins "analys" av Fredrik Reinfeldts sommartal i lördags där han pratade om en förväntad ökad ström av flyktingar till Sverige och bland annat sa att:

"Jag kan redan säga att det kommer att bli omfattande kostnader för att ta emot dessa människor. De är så pass omfattande att det kommer att lägga ytterligare restriktioner för vad som finns utrymme för i offentlig finansiering. Därför lovar vi nära nog ingenting i den här valrörelsen det kommer inte att finnas utrymme för det."

Att Reinfeldt med detta uttalande, om att vi inte kommer att ha råd med någonting eftersom alla pengar kommer att gå till att ta hand om ankommande flyktingar, inte bara ger SverigeDemokraterna en rejäl present i och med att han knuffar (företrädesvis socialdemokratiska) väljare i famnen på Jimmy Åkesson utan även visar hur förödande regeringens alla skattesänkningar varit för statsbudgeten inser ju vem som helst.
Även de allra blåaste politiska kommentatorerna påpekar konsekvenserna av talet.

Men inte Lena Mellin som inte gör någon analys överhuvudtaget av talets politiska sprängkraft.

Mellin är anställd som politisk reporter och i hennes uppdrag torde ingå att analysera de politiska partierna och dess företrädares budskap. Men icke. Istället skriver hon en hyllningsartikel där hon tycker att det var "stort och modigt av statsminister" och att "det kändes stort. Och lite högtidligt".

Varför har Aftonbladet en politisk reporter anställd som låter sina känslor för statsministern hindra henne att utföra sitt arbete?




Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Skolstart


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

torsdag, augusti 07, 2014

Imponerande försäsong hittills av Asplöven

Ishockey-säsongen har så sakteliga kommit igång med försäsongsmatcherna. Asplöven spelade första matchen i Rovaniemi i Finland i måndags och gjorde en mycket bra insats mot KHL-laget CSKA Moskva trots förlust med 1-3.
I torsdags var det dags för Vardia cup och länets SHL-lag Luleå som stod som motståndare i Arena Polarica. Efter 3-3 vid full tid gick matchen till förlängning där lagkaptenen Martin Hellgren - i spel tre mot fyra - fick bli matchvinnare för Asplöven som därmed för första gången besegrade sin samarbetspartner Luleå.

Höjdpunkterna i matchen:


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Thunderstruck

Den nya finska superhiten som på bara en vecka har över 2 miljoner visningar på Youtube.




Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

lördag, augusti 02, 2014

Cocktail mitt på blanka eftermiddagen

Som ett led i sin granskande journalistik har ledarredaktionen på den bidragsberoende tidningen SvD suttit och druckit cocktail mitt på blanka eftermiddagen. Enjoy Bellini heter den - för svenska marknaden skräddarsydda - vinbaserade aromatiserade drycken som redaktionen avnjöt väl kyld mitt i värmeböljan.

Cocktail mitt på blanka eftermiddagen.

Drycken - som en vinsajt bedömer "kommer bli succé på studentflaken" - föll inte Per Gudmundson i smaken utan han beklagar denna "svennefiering av ädla drycker" och ondgör sig över det svenska alkoholmonopolet och Systembolaget.
Gudmundson - som väl får betecknas som en som oftast hyllar "marknaden" snarare än kritiserar densamma - kritiserar alltså Systembolaget för att agera marknadsmässigt och förse de svenska konsumenterna med den produkt de efterfrågar!

Den fria marknadens hävdare Gudmundson verkar också tycka att marknaden i form av "den ovetande svenska publiken" behöver utbildas (vem sa kommunism?!) i att dricka finare drycker än de gör idag och att Systemets monopol leder till lägre kvalité för konsumenterna.

Redan rubriken "Systembolaget eller kvalité" visar att Gudmundson egentligen är en fullblodskommunist som vill tvinga medborgarna, eller "svennarna" som Gudmundson föredrar att kalla oss, att välja ICA eller COOP:s "bästsäljande kvalitetsvin" för 79 kr framför Systembolagets hundratals bättre och dyrare viner.

Att Per Gudmundson numera skriver nyliberalt inriktade ledarartiklar på den bidragsberoende högertidningen SvD döljer inte det faktum att han i sitt tänkande fortfarande är kvar i den avgrundskommunism som brukar kallas rödvinsvänstern.

Trots att han sitter i fina kontoret och dricker cocktails mitt på blanka eftermiddagen innan han skriver sin ledarspalt.

Cocktail mitt på blanka eftermiddagen som sagt.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,