Det verkar som att de här veckolånga uppehållen i bloggandet här kommer oftare och oftare. Det är inte brist på uppslag, snarare någon form av bloggutmattnings-depression parat med tidsbist och otillfredsställande datortillgänglighet, som ligger bakom.
Nåväl, man får väl försöka ta upp slacket lite grann med några korta.
– Jag har inga kommentarer till det utifrån det kunskapsläge som jag har, sa Göran Hägglund angående att ägaren till Medstop, som nu tagit över 62 apotek i landet, ägs av en riskkapitalfond som finns registrerad i skatteparadiset Jersey.
Hägglund tycker att "det känns jättebra" att våra pengar som vi lägger på medicin försvinner ut ur landet och ner i privata kassaskåp istället för att stanna innanför landets gränser och bidra till den svenska välfärden.
Att priserna på flera av de mest sålda medicinerna chockhöjdes när de receptfria läkemedlen konkurrensutsattes tycker nog Hägglund också är bra. För det övergripande syftet i all borgerlig politik är ju att privata företag skall gynnas på medborgarens och samhällets bekostnad.
Claes Arvidsson visar hur långt ner i dyngan SvD kan sjunka genom att utnyttja katastrofen på Haiti till att försöka plocka politiska poäng åt alliansen och samtidigt ge sig på oppositionen :
"Om den rödgröna oppositionen hade fått råda är det inte säkert att det funnits några transportplan att tillgå"
Tomas Tobé presenterar Moderaternas nya jobb- och skattepolitik:
– Problemet är inte att det är svårt att starta företag i Sverige. Problemet är lönsamheten. Fler måste bli framgångsrika som företagare, säger Tomas Tobé.
Därför föreslår han bland annat att bolagskatten och kapitalinkomstskatterna sänks kraftigt....
Moderaternas bidragslinje fortsätter alltså. Statens finanser skall undermineras så att offentliga sektorn måste slaktas. Bara för att misslyckade företagare skall lyckas gå i vinst.
Tänk om Moderaterna skulle låta den av dem så hyllade marknaden sköta sig själv istället för att ösa bidrag över den!
Sedan så var det dags för eurofrågan igen. Nu är det tre representanter ur allianspartierna som i DN förespråkar en ny omröstning om övergång till euro. "Vi vill och vågar ta tag i eurofrågan, skriver företrädare för M, C och KD"
Debatten skall starta "genom att vi tar reda på hur verkligheten faktiskt ser ut och vilka konsekvenserna blivit av att Sverige stått utanför euron" skriver de i sin debattartikel som är full av argument EMOT euron.
Det är ganska talande när inte ens euroförespråkarna i en debattartikel kan presentera ETT enda argument för euron som valuta i Sverige.
Förresten, om man ser på det här med euron ur ett "Haparandaperspektiv" så kan man ju tycka att det är lite efterblivet att prata om att införa euro. Vi har ju redan euro som ett fungerande betalningsmedel! Gå in på vilken affär som helst i Haparanda och du kan använda euro. Gå till bankomaten och ta ut euro, inga problem!
Inte behöver vi införa euron som valuta i Sverige, den finns ju redan. Det gäller bara att de mer efterblivna delarna av Sverige börjar att använda den!
Ikväll bio: "Snabba Cash"
Läs även andra bloggares åsikter om apotek, privatisering, utförsäljning, mediciner, avreglering, SvD, moderaterna skatter, bidrag, euro, EMU, samhälle, politik, alliansen, oppositionen
2 kommentarer:
Med euro i Haparande kan man äta kakan men ändå ha den kvar: använd euro så länge valutan funkar, brakar den samman (finns vissa risker för det eftersom det är en politisk och inte ekonomisk valuta) är det bara att försöka bli av med slantarna fort som tusan och använda kronan som vanligt. Och då kan finnarna stå där med lång näsa. Eurodebatt idag är som ett rötmånadsfenomen mitt i vintern!
Pricksäkert Björn! Både om att äta kakan och ha den kvar, och debatten som ett rötmånadsfenomen!
:-D
Skicka en kommentar