torsdag, november 11, 2010

Noterat i veckan

"Världen är en farlig plats och i den här farliga platsen är USA en god kraft..
..vi vet om att USA är den goda kraften som skyddar demokratierna.
USA bör behandlas annorlunda än Kina i den praktiska verkligheten,, ..bara för att USA är den goda kraften här. Om man jämställer dom här länderna då har man alltså en ideologisk magnet som drar i ens moraliska kompass på ett sätt som är konstigt"

Roland Poirier Martinsson från Timbro i debatt med Göran Greider i P1 angående USA:s rätt att spionera på svenska medborgare.

Ja du, Poirer Martinsson. Vem är det som har en idelogisk magnet som drar i ens moraliska kompass?

Vårdbolag som Capio och Attendo Care trixar bort skattepliktiga vinster genom att betala höga räntor på interna koncernlån.Och så har man gjort de senaste åren för att slippa betala skatt. Det är ju en effektiv metod för att kunna lämna ett lågt anbud när det gäller att få ta över driften av ett sjukhus eller vårdcentraler. Vi som skattebetalare verkar heller inte ha något emot att våra inbetalda skatter försvinner utomlands samtidigt som välfärden försämras, eftersom vi ju har röstat för detta.


Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström tycker att vi, precis som konsumenten som väljer rättvisemärkta varor, ska välja arbetsgivare med god arbetsmiljö:

"– Vi konsumenter – i alla fall jag – är väldigt måna om att handla det som är producerat på ett schyst sätt. Så jag tror att man som konsument på arbetsmarknaden också kommer att välja den arbetsgivare som har en schyst arbetsmiljö och som behandlar sina anställda väl"

Tänk vad härligt det är att vara moderat, att bara leva i sin egen lilla skyddade bubbla där allt är så underbart och den tråkiga verkligheten inte tränger sig på.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Det som du nu skrev om, det är exakt det som kommer att ge mig hjärnblödning. Hur frustrerande är det inte att se men inte kunna göra något? Att höra en korkad männsika säga en så urbota korkad sak, och INTE bli emotsagd.

Jag tar för givet att G G sakligt förklarade varför timbroiten var helt fel ute?

Nä... Måste lugna mig.

3 - 3 nu, by the way. 8) I poäng alltså.

Knapsu sa...

Japp. Men om du frågar mig så leder Asplöven ändå på poäng så att säga!

:-)