söndag, maj 29, 2011

Ett sjukt girigt STIM av slipsnissar

Redan när det rapporterades om att STIM krävde att sjukhusen skulle betala avgift till dem för att patienterna i sjuksängarna har möjlighet att lyssna på radio tyckte jag att det lät helt sjukt(!). En absolut majoritet av patienterna och personalen har ju redan via Radiotjänst betalt för rätten att lyssna på radio, detta samtidigt som SR betalar avgifter till STIM för varje musikstycke som spelas.

Likadant när STIM gav sig på pizzeriorna för att där spelades musik i lokalerna. Har man köpt en CD med musik så har man väl betalt för rätten att spela densamma, oavsett hur många som råkar höra? Mig veterligen står det inget förbehåll tryckt på konvolutet om att man måste se till att ingen annan kan höra när man lyssnar på sin inköpta musik.

Men det är ju ännu ett snäpp tokigare tydligen:
"Upphovsmännens organisation Stim stämmer rockfestivalen Sweden Rock.
Stim menar att festivalen inte skött sina betalningar till organisationen.
Sweden Rock menar å sin sida att Stim kräver oskäliga summor."


Konsertarrangören, som redan betalar artisterna för att de ska uppträda och framföra sin musik, ska tydligen betala till STIM också när artisterna framför sina egna låtar!

Hela upphovsrättsindustrin är ju vansinnigt girig!

Men det behöver väl rulla in många slantar till upphovsrättsmaffian för att betala all lagstiftning som de köper hos riksdagens justitieutskott


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: