torsdag, september 14, 2006

Styrman strikes again.

(Klicka för större bild)

I tidigare inlägg har jag tagit upp Ekfors kraft och dess VD Mikael Styrmans Don Quijote liknande kamp mot de svenska myndigheterna. En kamp som förts via skyltar ute på samhället och annonser i ett lokalt reklamblad. Som framgår av bilden så förs kampen nu med hjälp av en egen tidning som delas ut till hushållen. I tidningen framgår att Styrman nu även KU-anmält Mona Sahlin för att ha uppmanat Energimyndigheten att vidta tvångsåtgärder mot Ekfors Kraft. Vidare så har han även anmält, till åklagare, tre tjänstemän vid Skogsvårdsstyrelsen efter att ha förelagts vid vite att utföra skogsvårdsåtgärder på sina skogsfastigheter. Förutom de vanliga angreppen på "NationalSocialdemokraterna" så handlar det om "Olämpliga, inkompetenta respektive korrumperade domare", Norrbottens Landsting och dess chefer, "Bidragsmjölkarna i Luleå" (Kallax Cargo), felplacerat flygfält i Pajala och en "järnväg som ingen behöver" till Haparanda.

Tidningen "utkommer med jämna eller ojämna mellanrum allt efter behov"

(Samtliga citat från Sähköposti/Elposten)


24 kommentarer:

Anonym sa...

Att inte han Styrman ställer upp i riksdagsvalet till helgen, det skulle nog kunna behövas en "frisk" fläkt nere i maktens korridorer...

Eller "frisk" och "frisk", fläkt i alla fall!! :))

Anonym sa...

Finns det ingen som kan spärra in den där galningen?
Folk som är ekfors kunder är visst inte så nöjda,folk som är Ö-torneå bor snurrar fingret åt honom och jag skäms bara för att han också är norrbottning...
(kunde man behandla honom med elchocker kanske??)

Knapsu sa...

Ja jädrar vilket liv det skulle bli i riksdagshuset med Styrman i högform.
Mammamia: Han kanske har råkat komma åt elledningarna?

Anonym sa...

*gapskratt*SÅ är det nog!

Tänkte inte på att han kanske kelat med sina elldeningar...

M Björnfot sa...

den friska fläkten som izac efterfrågade kom visst i allafall, i form av en härlig framtidsvind från höger!

Anonym sa...

Framtidsvind? för vem då?

Med Bildt/Wibble fortfarande i minnet så är jag försiktigt skeptisk för framtidsvindar från höger...

Men det är klart, nånting har dom väl lärt sig sen sist! :))

Knapsu sa...

Det blir motvind för de flesta,även för Björnfot det kommer han att bli varse.

M Björnfot sa...

izac: jag kan ju garantera dig att det har varit dåliga tider med socialdemokraterna vid makten också.

knapsu: nej, för jag sitter inte hemma på mitt feta arsle hemma i haparanda, klagar på högern och väntar på att jobben och möjligheterna ska komma till mig. jag tar tag i mitt liv och ser till att skapa mina egna förutsättningar. det är den stora skillnaden mellan höger- och vänsteranhängare.

Anonym sa...

Givetvis påverkar i högsta grad konjunkturen läget i landet!

-----------------------------------

Björnfot skrev:
"jag tar tag i mitt liv och ser till att skapa mina egna förutsättningar."
Jag förutsätter att du är relativt ung och inget fel i det eller att skapa sina egna förutsättningar, men dom som inte har denna möjlighet själv av olika orsaker då?
Eller som inte har någon räkmacka att glida in på?
(Missförstå inte mig nu då jag inte menar att du skulle glidit på någon då jag inte känner dig...)

Vad ska vi göra med dessa som inte har dessa möjligheter i så fall?

Sänka alla "bidrag" tills dom blir "tvungna" att ta tag i sitt liv?

Anonym sa...

Björfot skrev: "jag kan ju garantera dig att det har varit dåliga tider med socialdemokraterna vid makten också."
Jo, det har det varit, när Socialdemokraterna tvingades städa upp efter Wibble och gänget när de upptäckte att "den enda vägen" slutade i avgrunden och stor risk för konkurs för Sverige! När man hör sådana kommentarer från MUF som "vissa av oss har ju inget minne av en borgerlig regering" Då förstår man hur de gång på gång lyckas lura in ungdomar i sitt förbund! Måtte de vakna upp någon gång och inse att man som människa inte alltid kan vara stark och klara sig själv, när då samhället stöd för den enskilde rivs för egoister skall få sitt lystmäte så är det dags att den blivande regeringen delar ut gratis skygglappar och ställer om energiomställningsbidraget till att endast stödja installationer av staket och larm för de rädda rika stackarna! Heja Sverige, snart kan vi nog skapa oss ett mini USA med lika stora motsättningar och rädsla i varje hem! SD kommer tyvärr att vara ännu större i nästa val, det kommer den borgerliga regeringen att se till, inte genom invandring, utan genom att skapa ännu större rädsla för det man inte känner till!

M Björnfot sa...

nå jag ser mig inte som någon som, på pappret, skulle ha större förutsättningar än någon annan. jag är 23 år gammal, från (på den tiden) arbetslöshetens haparanda, och har bakom mig nio år i grundskola och två års gymnasiestudier med riktigt dåliga betyg (insåg i trean det meningslösa i att studera sig till arbetslöshet). har därefter arbetat, med undantag för 10 månader i lumpen, heltid sen jag var 18 om jag minns rätt. till största delen lastbilschaufför, och om nu det anses vara ett "finare" yrke där bara dom "lyckligt lottade" har en chans att komma in, så får jag väl bjuda på det.

min personliga uppfattning är att jag står mig ganska slätt mot någon som till exempel bert (ögonblick i norr) när det kommer till mer kvalificerade yrken. men man KAN inte sitta hemma och bara vänta på att jobben kommer till dig, det fungerade kanske så när ni som är lite äldre växte upp, men världen ser inte riktigt ut idag som den gjorde då, och det är det socialdemokratin och kommunismen gått bet på. jag tycker inte på något sätt det är dåligt med en bra, allmän sjukvård, skola etc, snarare tvärtom. jag ser inte det farliga i att låta människorna välja var dom vill utbilda sig eller få sin vård. jag ser ABSOLUT inget fel i att vilja tjäna pengar, även fast det är roten till allt ont här i världen. det bästa samhället är ju det där inga pengar finns, för där kan inte ekonomin styra. men let's face it, det kommer aldrig att inträffa. då är det bästa man kan göra att acceptera situationen och göra det bästa möjliga av den, vilket jag anser svenska folket gjorde igår kväll. och det är jag både glad och stolt över.

Anonym sa...

Det var ju stor tur att borgarna vann valet, för hade sossarna fortsatt så hade jag ju varit tvungen att säga upp mig, eller stämmer det inte det som moderaterna sa om att det skall löna sig att arbeta!? Om det var sant så var det ju ingen ide att arbeta i sossarnas Sverige.....varför kör du då lastbil? Tror du att du kommer att få behålla din lönenivå, arbetstid och känna dig så pass säker på att ha ett arbete att du någonsin skall kunna slå dig till ro och skaffa familj i borgarnas Sverige? Där fackagiften inte längre är avdragsgill och facket kommer duka under för att medlemmarnas ekonomi blir så ansträngd genom sagda avdragsrätt slopande och fackets minskade möjlighet till att skapa drägliga lönenivåer och arbetsförhållanden, ökade utgifter för försäkringar som du själv får betala, och i slutänden betala allt. Har du börjat spara till dina framtida barns utbildning? Har du skaffat privat sjukförsäkring som betalar helikoptertransporten till det där billiga sjukhuset som konkurrerat ut alla lokala sjukhus? Eller skall du gardera med en gammal polarvagn i fall du du skulle bli sjuk (utan pension), som Anne Wibble, borgerlig finansminister sa: "Alla har väl en årslön på banken" Har du det? Borgerlig politik har alltid och kommer alltid att utgå från att ta från de som, i deras ögon, bara är en belastning för samhället, och ge till de som, i deras ögon, är för tungt beskattade. Allt kostar pengar, hur man betalar det beror på hur mycket medkänsla man har för de som oförtjänt inte klarar att dra sitt strå till stacken, men med en borgerlig regering så tippas balansen totalt, gungbrädan skickar fattiga ner i jorden och rika in i "himmelriket på jorden". Tyckte du att det var kul som barn när gungbrädan bara stod där utan att kunna lyfta sin ena ände?

Knapsu sa...

Björnfot: Det finns nog några som bara sitter på arslet och väntar men dom är nog få. De flesta försöker så gott de kan men man kanske inte vill lämna sitt hem och sin make/maka och barn som har jobb och skola för att flytta till jobb.

M Björnfot sa...

kråksimuleraren: dra av fackavgiften? jag är inte ens med i facket, dom rekommenderar ju en grundlön som ligger tusen kronor UNDER det jag tjänar idag.

givetvis har jag lagt undan pengar så jag klarar mig en längre tid om jag skulle bli arbetslös, det hör ju till sunt jävla bondförnuft.

och angående det där med att flytta/inte flytta dit jobben och möjligheterna finns. hade människan inte haft vett nog att komma bort från ditt tankesätt hade vi alla fortfarande irrat runt i afrika. för du kan väl inte på fullaste allvar tro att vi svenskar är nåt slags ursprungsfolk som funnits i sverige sen tidernas begynnelse?

tänkte väl.

Knapsu sa...

Björnfot: Facket rekommenderar ingen grundlön det är avtalad minimilön. Facket hindrar inte arbetsgivaren att betala hur hög lön som helst däremot för låg lön. Förstår du inte skillnaden?
Angående flytta så verkar du inte förstå vad jag menar.Den andre blir ju arbetslös istället. Är man ungkarl så tycker jag att man kan flytta hejvilt men det är ju svårare med familj.

Anonym sa...

Bjornfot har inte levt lika länge som ni gubbar, märker man tydligt i diskussionerna här. Björnfot, kamma dig.

M Björnfot sa...

knapsu: för den andra kan inte byta jobb om det krävs för att båda ska kunna arbeta?

givetvis vet jag att dom sätter minimilön, men just det här svaret fick jag på en direkt fråga ställd till en representant från transportförbundet när dom var och hade en informationsträff i våras. "vad rekommenderar ni för grundlön för en chaufför som är grön", och han svarade "19 000 kr, därefter 800 kr till efter två år i tjänst". så var det med den saken.

anonym: skaffa ett jobb

Anonym sa...

Måste säga att det är deprimerande när man läser era åsikter. Inte en sekund för tidigt med en friskt fläkt i Sverige (speciellt norrbotten)!

Knapsu sa...

Man kan förstå och man kan missförstå, ibland kan man välja att missförstå saker och ting efter sin övertygelse. Världen är inte alltid så enkel och ser ut som man tror, alla människor lever i sin unika situation och kan inte generellt stoppas in i samma fack med alla andra.

Anonym sa...

Knapsu, precis, då inser du väl att det inte är vänstern du ska rösta på?

Knapsu sa...

Anonymous: kommentaren var till Björnfot i inlägget ovanför.

M Björnfot sa...

haha, men det var ju fan ett klockrent argument alldeles här ovanför. fan att inte jag kom på det. :D

Anonym sa...

Björnfot,jag har en son och en bror med medfött handikapp, ska de också vara sin egen lyckas smed, eller skall de bara gå och dränka sig enligt din övertygelse? "Alla gör så gott de kan".....alla kan inte!!!!! Fatta det din översittartyp, det lätt att kritisera när man inte har några motgångar. Okej, du är inte med i facket, är du heller inte med i A-kassan? Om du är med i A-kassan, varför? Tror du den hade funnits utan facket, fattigstugan hade fortfarande gällt för dig då, eller kringstrykeri! Om du inte är med.... då måste du under dina dryga fyra arbetade år ha sparat ihop ett par tre årslöner, för så länge kan du nog riskera att bli utan jobb om det krisar till sig. Jag vet att A-kassan inte betalar ut ersättning under så lång tid i ett streck(det är inte ett bidrag utan en ersättning från en försäkring som alla medlemmar betalar till) men den hjälper många att inte bli tvungen att gå till socialen. Måtte du aldrig bli sjuk eller handikappad, inte ens om det är först då du inser hur egoistisk du varit!

Anonym sa...

"Med ålder kommer erfarenhet, med erfarenhet kommer insikt"