Idag så är det dags för den första i en rad av matcher, tungviktsmötet i riksdagens partiledardebatt.
Slaktarn från Täby möter idag för första gången Åsa-Nisse från Oskarshamn i debatt.
Vi ser med spänning fram emot matchen och att få svaret på hur pass likstel Reinfeldt är efter att ha hållts i frysen i tre månader? Vilka nya ord och formuleringar har Schlingermannen lyckats programmera in under tiden i frysboxen?
Och hur hårt kommer utmanaren Juholt att attackera statsministern?
Kommer en retoriskt skicklig och humoristisk Juholt att kunna rå på en trist och färglös teflon-Fredrik?
Svaren får vi i riksdagsdebatten idag med början klockan 9.00!
Läs även andra bloggares åsikter om Reinfeldt, Juholt, politik, samhälle, partiledardebatt
6 kommentarer:
Retoriskt skicklig och humoristisk? Talar vi om samma kille nu, Håkan Juholt från socialdemokraterna? Han som dribblar bort sig själv i Libyenfrågan och som inte någonsin ens varit rolig?
Du har nog inte hört Juholt tala, kanske för mycket "arbetslinjen, det ska löna sig att jobba" och andra innehållslösa klyschor som fortfarande ekar i öronen?
Att kasta ut en ståndpunkt för att låta den stötas och blötas och förändras efter hur verkligheten ser ut, är ju ett bra exempel på verklig demokrati.
Att däremot till varje pris stå fast vid sin ståndpunkt, oavsett vad som händer, är bara dum prestige.
Regeringsmegafonen DN verkar då hålla med Knapsu om Juholt:
"En skicklig retoriker som är bra på att fånga sin publik. Oftast med ett leende under mustaschen. Humorn och folkligheten är två av hans främsta vapen"
Han fångar då inte mig i alla fall, tycker mest han svävar uppe bland molnen och är väldigt sällan konkret. Hans typ av humor kanske tilltalar en del, dock inte mig. Bäst idag var ju när han skulle vinna väljare genom att skylla ökade boräntekostnader på alliansen. Synd att han inte drog det vidare, hade varit kul att höra hur han menar. :D
Nationalekonomen Björnfot har talat, räntenivåerna har absolut inget att göra med den ekonomiska politiken som förs i landet. Så det så!
LOL!
Jo, vid närmare eftertanke, riksbanken ser ju att ekonomin växer, arbetslösheten minskar, statsfinanserna är bland dom bästa i Europa, och höjer därför räntan mot mer normala nivåer. Kanske var det ändå regeringens fel att bolånekostnaderna ökar i alla fall.
Skicka en kommentar