fredag, oktober 12, 2012

Skandalöst fredspris igen

Man undrar ju vad de går på där borta i Norge, Nobelkommittén? Eller om det är någon sorts ironi de kör med för att få folk att reagera.
Obama fick fredspriset innan han knappt tillträtt och mitt under det brinnande krig han förde, och nu har man gett Nobels fredspris till EU!
Ett EU vars politik gör att miljoner människor kastas ut i arbetslöshet och fattigdom med ökande spänningar, högerextremism och våld som resultat.

Vart går fredspriset nästa gång?
Till NATO för fredsarbetet i Libyen? Eller varför inte till USA:s marinkår? De har ju i snart sagt hundra år bedrivit sitt arbete över hela jordklotet med att bomba och mörda fram världsfred!

Eller blir det kanske IMF som kastat ut miljoner människor i fattigdom? Pinsamt var det också att höra Carl Bildt lägga ut texten om hur EU skapat fred i Europa.

UPPDATERAT: Jag glömde ju en annan uppenbar kandidat till fredspriset, den israeliska armen IDF. Jäklar vilket fredsarbete de har bedrivit!

 Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

martin sa...

Gav en aktiv fredsaktivist skjuts idag. Hon tillhör de som verkligen arbetar för fred och med fred som mål, såna som hon kommer aldrig få ett fredspris. Fredspriset är ett hån och komiten som delar ut det är ett skämt.

Knapsu sa...

Det finns tusentals riktiga fredsaktivister runt om i världen som inte någonsin kommer att få det fredspris de förtjänar.
I dagens sjuka värld är det ju så att den som krigar och mördar mest får fredspriset.

De som verkligen offrar sig och jobbar för fred utmålas tvärtom som farliga för samhället och terrorister medan krigsprofitörerna tar emot priser för sitt "fredsarbete".

Vi lever ju nämligen numera i "Bizzaroworld"!