För att det ska bli meteorologisk vår ska dygnsmedeltemperaturen ha varit över 0 grader sju dygn i rad. Vårens ankomst räknas då från det första av dessa sju dygn.
I fjol kom våren till Haparanda den 5 mars. Det var det tidigaste datumet för vårens ankomst sedan
temperaturmätningarna i Haparanda startade år 1859. Innan dess var rekordet för vårens ankomst till Haparanda den 15 mars 1923.
I år slogs rekordet igen, redan den 24 februari startade den meteorologiska våren i Haparanda.
Samtidigt har vi det senaste decenniet sett hur vintrarna kommit allt senare och varit allt mildare, men någon klimatförändring har vi absolut inte. Nej-nej, absolut inte.
Inte beror klimatförändringen - som vi alltså absolut inte har - heller på utsläppen från alla miljarder ton fossila bränslen vi eldar upp. Eller på skövlingen av alla skogar som fungerar som jordens lungor.
Nej-nej, absolut inte.
Absolut inte.
Läs även andra bloggares åsikter om klimat, miljö, vår, väder, klimatförändringar, miljöförstöring,
3 kommentarer:
Nej, nej, nej, nej, Nej, nej, nej, nej, Nej, nej, nej, nej, Nej, nej, nej, nej, Nej, nej, nej, nej, Nej, nej, nej, nej, Nej, nej, nej, nej, Nej, nej, nej, nej, Nej, nej, nej, nej, Nej, nej, nej, nej, Nej, nej, nej, nej, Nej, nej, nej, nej, Nej, nej, nej, nej, Nej, nej, nej, nej, NEJ!
;-)
Att det är svårt att ta sig till jobbet med händerna framför ögonen och tummarna i öronen.... jag fattar det inte? Men jag stämmer in i mantrat: nej nej nej.....
Och som stöd för att det inte existerar någon global uppvärmning så minns vi ju också att det för några år sedan minsann var en vinter med snö och 20 minusgrader i Stockholm.
Så det så!
För väder och klimat är ju samma sak, precis som lokalt och globalt är samma sak.
Precis samma sak.
Precis...
Skicka en kommentar