fredag, juli 14, 2006

Metamorfos x3Så har häggspinnmalen på mindre än tre veckor genomgått sin förvandling från larv till puppa och nu som fjäril för att flyga ut och föröka sig så att livets cirkel fullbordas.

En annan, för mig oönskad, metamorfos är den som tullparken kommer att genomgå när gränsområdet mellan Sverige och Finland förvandlas till handelsytor.
Jag hade gärna sett att denna lilla oas fått vara kvar oförändrad men efter vad jag sett av planerna så kommer hela området att bebyggas. För att nu komma med en helt fantastisk liknelse: som NY har sin Central Park så borde Happis också ha en lunga mitt bland alla hus.

I tidigare poster har jag skrivit om Ekfors kraft:s ägare Mikael Styrman och hans sinnessjuka kampanjande via annonser och skyltar. I senaste numret av tidningen "Gränslös" har han nu 9 sidor "annons" med sina utlägg om bl,a "På gränsen". Han har kommit fram till att alla USA:s 2 600 000 dollarmiljonärer kommer att besöka Haparanda 2 ggr per år för att köpa spånskivor och räknar därför ut att Haparanda behöver ett hotell med 42 720 rum, ett hotell med 178 våningar och en höjd av 712 meter.
Nu börjar det snart luta åt en madrasserad cell och tvångströja när herr Styrman genomgår sin metamorfos.

4 kommentarer:

Anonym sa...

jo nu när du säger det, tullparken borde kunna sparas!

herr styrman å andra sidan skulle vi nog klara oss utan!
var får man tag på detta "gränslös"-magasinet?

Anonym sa...

iZac skrev nyss!

Knapsu sa...

Enligt vad som står på framsidan ska tidningen Gränslös delas ut i bl,a Överkalix,Övertorneå och Pajala men icke i Haparanda. Ändå får vi den i lådan varje vecka, dock ej morsan som bor på samma gata men i hyreshus. Det är väl mest ett annonsblad som den här snubben som hade Eurocitynet på nätet förr har ett finger med i.

bert sa...

Såg herr Styrmans alla skyltar i Övertorneå i helgen. Han verkar ha gott om "reklampengar".

Sinnessjukt!

---


Haparanda såg ut som en byggarbetsplats. Inte ens torget var fritt från byggaktiviteter. Men det blir väl fint, vad det lider.