onsdag, oktober 03, 2007

Liberalt i morgonsoffan

Frida Johansson Metso från LUF sitter i SVT:s morgonsoffa och debatterar med höjdhopparen Stefan Holm och vill att svenska idrottare ska bojkotta OS i Kina på grund av det som händer i Burma. Där har vi liberalerna i ett nötskal, de enskilda människorna skall ta ansvar och göra något samtidigt som de stora företagen skall fortsätta med business as usual och tjäna storkovan. Till och med Frida begriper nog att det effektivaste påtryckningsmedlet mot Kina är om storföretagen hotar med att avbryta sina affärer men nej, företagens vinstmaximering är helig för liberalerna.

"För liberalismen är individen alltid utgångspunkten. Liberaler har därför ett starkt engagemang för individualism, mänskliga fri- och rättigheter, tolerans och jämställdhet" står det på http://www.luf.se/.

Dom glömde lägga till: så länge det inte inverkar på storföretagens affärer!

Andra bloggar om:
, , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ännu mer irriterande måste då vara att i interntidningen i det företag där Knapsu arbetar hade en rubrik: Därför öppnar vi kontor i Kina.

Ooops, hur skall du nu agera?

Knapsu sa...

Jag ska inte agera. Det var ju LUF som förordade bojkott, inte jag!

Gustaf Wiklund sa...

Jag tror på en låtsasbojkott inför OS. Men sen åka till OS i alla fall!

De som tar medalj borde sen visa lite politisk aktivism och visa vad de tycker om det odemokratiska Kina.

Knapsu sa...

Du menar typ Tommy Smith och John Carlos -68 ?

Anonym sa...

Frida Johansson är bland det mest beklämmande jag sett i kommentatorväg, när hon pratar om situationen Kina och det OS som hon i liberalismens namn vill bojkotta. Grattis alla liberaler som fått en sån skjutjärnsbabblare. Hemskt att se.
/Rätt liberal