torsdag, juli 12, 2012

Är ni nöjda nu CUF?

Alliansregeringen har sedan de tillträdde gjort stora insatser för att försvaga fackföreningsrörelsen. Att försvaga fackföreningarna genom att fördyra medlemskapet var en av regeringens första och viktigaste reformer. Att de borgerliga partierna varit ute efter att försvaga fackföreningarna har varit tydligt och något av det allra tydligaste har varit Centerpartiets ungdomsförbunds kampanj “fuck facket 4-ever”

 Ur ett pressmeddelande från SAC:

"Måndagen 2 juli misshandlades och mordhotades en fackföreningsrepresentant från Västerorts LS av SAC i sitt hem av personer med anknytning till det kriminella gänget Werewolf Legion.
Bakgrunden till misshandeln och mordhoten är en arbetsmarknadskonflikt mellan medlemmar av fackföreningen och ett bemanningsföretag verksamt inom hotell- och restaurangbranschen. Fackföreningen hade kallat företaget till förhandling, angående två ogiltiga uppsägningar samt löneanspråk och utebliven semesterersättning.
Förhandlingarna hade inletts med ett första möte. När förhandlingarna skulle fortsätta ville företaget att det skulle ske i företagets lokaler.
Men någon ny förhandlingsomgång blev det aldrig. Istället tryckte sig sex personer in i den fackliga representantens lägenhet vid 21 på måndagskvällen 2 juli. Gärningsmännen leddes av en tidigare toppmedlem i det kriminella gänget Werewolf Legion som även är bror till ägarna av bemanningsföretaget.
Gärningsmännen slog fackföreningsrepresentanten upprepade gånger mot huvudet och krävde att fackföreningen skulle dra tillbaka de krav som ställts mot bemanningsföretaget. Med en kniv mot stupen tvingades fackföreningsrepresentanten att ringa till ägaren av bemanningsföretaget och lova att alla krav som ställts skulle släppas. Efter telefonsamtalet sa den tidigare Werewolf Legion-ledaren att fackföreningsrepresentanten
personligen ansågs vara skyldig en halv miljon kronor till Werewolf Legion-ledaren, som ska betalas inom en månad annars kommer fackföreningsrepresentanten att dödas.
I lägenheten fanns även fackföreningsrepresentantens fru och hennes barn, vilka hölls instängda i ett annat rum under misshandeln.
SAC har under längre tid sett med oro på utvecklingen bland bemanningsföretagen. Få följer kollektivavtal.
Arbetsmarknadsregler om anställningsavtal, arbetsmiljö och semesterersättning följs än mer sällan. Löner betalas ofta ut svart med stor oregelbundenhet. Många bemanningsföretag har ägare, eller anknytningar till personer, med ett långt kriminellt förflutet och det är långt ifrån ovanligt att företagen använts
till att tvätta pengar åt kriminella gäng. Det var alltså bara en tidsfråga tills de skulle börja misshandla och mordhota fackföreningsrepresentanter"


Så, är ni nöjda nu CUF?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Sixten Andréasson sa...

Det är fruktansvärt för jävligt! Men har inte bara koppling till CUF. Det gäller hela den antisocialistiska propagandan från medias ledaravdelningar och de borgerliga partiernas megafoner. De vill inte kännas vid massmördaren Breivik men de är samma andas barn. Vill bara inte gå lika långt. Man får hoppas att några av dem kan inse vad de medverkat till.

Knapsu sa...

Sixten Andréasson: ja, jag kan ju som inte säga emot dig, utan mest hålla med.

Anonym sa...

Och ännu lättare att hitta medlemmar i facket att jäklas med blir det om regeringens förslag om registrering av fackföreningsmedlemmar går igenom.

Länk: http://www.alliansfrittsverige.nu/2012/07/regering-driver-vidare-kritiserat.html

/Meikäläinen