tisdag, februari 11, 2014

Filmen SVT inte vågar visa innan valet

SVT har beslutat att skjuta upp visningen av Stefan Jarls dokumentär "Godheten" till efter valet. Motiveringen är att filmen är såpass systemkritisk och kontroversiell att "den rätta tidpunkten att sända filmen är inte månaderna före två allmänna politiska val". 

Ur filmens beskrivning på YouTube:
"GODHETEN tar tempen på "tidens anda" av girighet, egoism, dyrkan av Mammon, överklassens återkomst, bonusar, riskkapitalister och privatiseringar av det allmänna, framväxten av ett nytt klassamhälle med tilltagande ojämlikhet, utslagning och ökande våld. Kort sagt: en film om förlusten av det gemensamma."

Nyhetsmedia talar ju jämt om att inte låta sig påverkas av vilka konsekvenser en publicering får, utan att nyhetsvärdet och allmänintresset skall styra huruvida något skall publiceras. Nu känns det som att SVT inte vågar vara den oberoende och opartiska kanal de skall vara utan snarare böjer sig för staten och underlåter att visa en systemkritisk film.

Filmen i sin helhet hittar du här. Jag tycker att du ska använda en dryg timme av ditt liv och se den.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

1 kommentar:

Lenke G sa...

Och som ett svettigt och blodfyllt soundtrack till filmen rekommenderas Ulf Lundells cd "Rent förbannat"
Läs länkat blogginlägg med medföljande kommentarer.
http://magnusejonsson.blogspot.se/2012/12/45-ulf-lundell-och-det-politiska.html