tisdag, augusti 30, 2016

Är Niklas Nordström helt inkompetent?

Luleå kommun ämnar sälja sju samhällsfastigheter – fyra äldreboenden, en hälsocentral samt skolan Tallkronan och en sporthall under uppbyggnad till företaget Hemsö.
En affär som kritiseras för att göras upp bakom stängda dörrar. Vid kommunstyrelsens arbetsutskott har tre parter rösträtt, Socialdemokraterna, Moderaterna och Vänsterpartiet.
Moderaterna jublar givetvis när kommunalrådet Niklas Nordström, med medlemskap i Socialdemokraterna men ökänt moderatblå i både hjärta och handling (minns Prime-affären när S-märkte Nordström jobbade på uppdrag åt Svenskt Näringsliv för att vrida det socialdemokratiska partiet åt höger. Något som enligt många borde ha lett till uteslutning ur partiet) fortsätter att sälja ut Luleåbornas gemensamma egendom.Vänsterpartiet var emot affären.

Rättvisepartiet socialisterna som enbart har en insynsplats var också emot: 
"– Det framställs som gratis och att det ger pengar till bland annat badhus, men samtidigt ska Hemsö ha avkastning 10 till 15 procent. Det är ju trolleri om det inte kommer från Luleå kommun" menade Rättvisepartiet Socialisternas Jonas Brännberg.

Något som föranledde Niklas Nordström att leverera följande plattityd till svar:
"–  Vi behöver inte bekymra oss över hur företag som Hemsö, eller andra som vi hyr av, får ekonomi i sin verksamhet. Vi skyddar skattebetalarnas pengar genom att vi ska hålla samma hyresnivå som kommunen idag betalar internt" 

Enligt Nordström så skyddar man alltså skattebetalarnas pengar trots att man skickar ut dem ur kommunen och till en privat aktör istället för att pengarna stannat i ett annat bolag inom kommunens sfär?

Är det inkompetens, enfald och oförstånd eller bara ett tecken på nyliberal förblindelse hos Nordström?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Det är helt uppåt väggarna tokigt.

martin sa...

Vänta nu? Pengar till badhus? En nöjesanläggning är en kommunal angelägenhet men alltså inte vården av våra äldre, utbildning av våra barn och vår idrottsverksamhet?

Jag är förstås inte emot att kommunen ser till att det finns bad av god kvalitet till kommunens medborgare, det är bra grejer, grabben älskar att bada och det är bra om kommunen anstränger sig för att göra såna aktiviteter tillgängliga till alla sina invånare inte bara de som är stadda i kassan.

Det som gör mig yr i huvudet är den märkliga prioriteringen och märkliga idéer om vad som är gemensamt ansvar. Skall man rangordna, vilket man gjort, så hade jag nog satt skola, omsorg av våra äldre och sjukvård nått snäpp över badmöjligheter.

Björn Nilsson sa...

Helt inkompetent är han nog inte - han gör det han har betalt för att göra skulle jag tro. Det märkliga är att han tillåts göra det som socialdemokrat. I ett parti med självkänsla och anständighet hade han ju åkt ut på öronen efter "Primegate-affären".