tisdag, april 14, 2009

Konsten att få 99% valdeltagande i EU-valet!

Lågt intresse för EU-val oroar politikerna enligt SR Ekot:

"Både Socialdemokraterna och Moderaterna oroas av att så många svenskar är ointresserade av valet till Europaparlamentet i juni"

Politikerna låtsas vara oroade över ett förväntat lågt deltagande i det stundande valet till Europaparlamentet, men vad hade de väntat sig? Det är ju såhär de vill ha det eftersom de sitter och stiftar lagar i parti och minut som kränker medborgarna och gynnar de stora mäktiga affärsintressena. Alla vet ju att den som har mest pengar får bestämma vad som bestäms i Bryssel.

Men om de nu verkligen vill ha upp valdeltagandet så är receptet enkelt: Börja med Robinson-röstning! Låt Europas befolkning rösta UT politiker ur parlamentet istället!

Då skulle det nog börja hända saker och ting i bänkarna och något som påminner om verklig demokrati skulle kunna börja spira fram!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

11 kommentarer:

Anonym sa...

EU valet ar endast for att valja in politrucker. Anmäl
De kandidater som finns I EU-valet har alla blivit utvalda av politrucker inom respektive parti och for de flesta ar det enbart en valavlonad dronartillvaro som lockar. De Lo arbetare som blivit av med hundra miljoner som utbetalts som fantasiersattning for en direktor kan visa sitt missnoje genom att ej rosta pa de politrucker som finns pa de valbara platserna. Socialdemokraternas lista toppas av Marita Ulvskog som ar aktiv EU motstandare och som endast har for avsikt att obstruera arbetet dar. Hon har enbart fatt platsen som ren forsorjning. Lon 145 000 kronor efter skatt och fantasipension. DU betalar. Vem har ringaste intresse att se till sa at hon kommer till Brussel? Rosta i stallet pa nagon som gor nagot eller stanna pa sofflocket. Det finns 650 delegater och inga dierkt partiskiljande fragor. I 590 omrostningar forra aret rostade Socialdemokrater och Moderater lika i 95 % av fallen sa att rosta partipolitiskt I EU valet ar meningslost. Det ar bara politruckerna som vill att du rostar for att hjalpa till med forsorjning av deras gelikar..

Björn Nilsson sa...

Och de som är kvar efter utröstningen kan sammanträda i en telefonkiosk i Blomstermåla!

Lars-Erick Forsgren sa...

Hm, ANONYM har ju gett upp och har en destruktiv attityd. Sorry.

Jag ger inte upp. Håller med i stort i Mårtenssons inlägg. MEN än har vi chansen att utöva vår rätt.
Det måste vi göra, även om gammelpartierna gärna ser att vi sover eller ger upp som "anonym".

Vi måste kräva besked av kandidaterna var de står. Om och om igen.

Och vi kan KRYSSA goda kandidater. Jag har faktiskt intryck av att det finns fler goda kandidater till EP än till riksdagen. Men man måste kolla upp dem o deras partier.
Det blir därmed nog mer av personval än partival.

Jobbigare för oss väljare. Men det är vår chans.

Gun Svensson sa...

Det var ett radikalt förslag som gav mig ett gott skratt. Annars tycker jag nog att vi väljare har de politiker som vi förtjänar - om vi inte ens går och röstar. Mycket står på spel. Såg att Olof Johansson blir vallok för en kille från Jämtland, som vill rensa bort åtskilligt bland de överstatliga besluten.

Bert sa...

Givetvis går jag och röstar. Jag skulle skämmas annars. Att låta bli är att fega ur.

Knapsu sa...

"Den som tiger samtycker" eller ju mer åt h-vete sakernas tillstånd är, desto viktigare att försöka få till en förändring.

Klart att man röstar!

Gun Svensson sa...

Såg just att DN skriver om Telekompaketet.
http://www.dn.se/kultur-noje/forhandlingar-i-bryssel-om-eus-telekompaket-1.844537

Knapsu sa...

Jaha blir det mera eländes elände nu?

Gun Svensson sa...

Det kommer mera - ny artikel i DN idag
http://www.dn.se/kultur-noje/ipred-acta-telekompaketet-the-pirate-bay-1.845128

Anonym sa...

Marita Ulvskogs ideologi är kommunistisk och hon har på senare år agerat på yttersta vänsterkanten i Socialdemokraterna och varit emot girighet och dom som far överbetalningar av löner och bonusar i näringslivet.
Men när det yppar sig en möjlighet for henne sjalv till en högavlönad arbetsfri drönartillvaro då kommer saken i ett annat läge, då försvinner ideologin som hon sagt att hela livet varit hennes drivkraft och hon ar beredd att pa skattebettalarnas bekostnad for miljonbelopp bli delegat i EU for att motabeta organisationen innifran.
Egen girighet och hyckleri ar tydligt accapterad och vad anser Socialdemokraterna om att nagon som är stark motstandare till partiet det blir medlem for att motarbeta det och samtidigt fa sin försörjning ordnad?

Knapsu sa...

Ju fler EU-skeptiker som finns i EU-parlamentet desto bättre! Ja-sägare och rövslickare har aldrig drivit någon utveckling!