torsdag, april 16, 2009

Piratnyheter

Piratpartiet kräver att infrastrukturminister Torstensson avgår eller sparkas!

Ur pressmeddelandet hos Piratpartiet:

"Det har framkommit att den svenska regeringen har verkat i EU för att medborgare ska kunna stängas av från Internet utan rättssäkerhet. Detta går rakt på tvärs med de försäkringar som infrastrukturminister Åsa Torstensson givit offentligt om att folk inte ska stängas av från Internet.

– Torstensson kan inte vara kvar som infrastrukturminister efter detta, säger Rick Falkvinge, partiledare för Piratpartiet. Antingen får hon avgå självmant, eller så får statsministern sparka ut henne...... – Internet är ingen leksak man kan ta ifrån barnen om de varit dumma, säger Falkvinge. Det är en absolut förutsättning för att ta del av samhället idag: betala räkningar, söka jobb, arbeta, umgås med vänner. Tanken att regeringen har drivit linjen att privata intressen ska kunna stänga av medborgare från samhället utan domstolsprövning är svindlande"


I morgon klockan 11 offentliggörs domen mot The Pirate Bay, får man gissa att det blir en av de största händelserna i nyhetsmedia imorgon?När det gäller pirater av den sjörövande sorten som härjar utanför Somalias kust så vill nu Hillary Clinton bekämpa "ett 1600-tals problem" med "lösningar som passar idag"
Därför vill USA nu genom internationellt samarbete försöka komma åt och frysa piraternas tillgångar samt undersöka möjligheterna att bättre beväpna fartygen som passerar det farliga området.

Den amerikanske kongressledamoten Ron Paul vill istället använda 1800-tals metoder för att få stopp på piraterna. Han föreslår att USA utfärdar kaparbrev till privata prisjägare som skall patrullera området och bekämpa piraterna:
“If we have 100 American wanna-be Rambos patrolling the seas, it’s probably a good way of getting the job done"

Får man gissa att Ron Paul kollade den här filmen på tv igår?

Förresten, varför inte använda andra världskrigets metoder för att skydda fartygen som passerar området? Att samla ihop fartygen i konvojer som eskorteras av flera örlogsfartyg borde väl göra det nästan omöjligt för piraterna att komma åt handelsfartygen?

Jag får ringa Hillary i morgon!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,