fredag, april 27, 2007

Kulturhelg

Nu stundar snart en ledig helg och då passar man nog på att ägna sig åt lite kultur.
På lördagen blir det lite tornedalsk kulturyttring med bastubad och en "aftersauna" med, på bastuugnen tillagad, äkta finsk hiillosmakkara och en källarsval öl. Tack vare bekanta med band i andra länder så kan jag välja en sort ur ett lite mer exotiskt sortiment:

(Vad står det på burkarna?Kommentera)


Sedan råkade man ju snubbla över en whiskyflaska att "importera" så man kanske tar ett smakprov ur den till kvällskaffet.

På söndagkväll blir det lite mera finkulturellt då tanken är att bevista Folkets Hus och få lite vackra intryck för både syn- och hörselsinnet, förutsatt att biljetter finns kvar.

Sedan är ju icke att förglömma den kanske viktigaste kulturhändelsen, nämligen att ishockey-VM drar igång i helg. Tre kronor börjar mot Italien, nedsläpp 18.15 på lördag.

Andra bloggar om: , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter ut som att Herr Bloggare har en fullmatad helg framför sig. Den importerade flaska av wiskeysort verkar onekligen kul att stifta bekanskap med eller........? Oja Lördagens stora händelse ser undertecknad åxå fram emot.

Knapsu sa...

peru: Avdunstningen ökar med yttertemperaturen så du kan inte vänta för länge om du vill bekanta dig med whiskyn ifråga.
(Ähh, det är ju en billig dussinwhisky det där)

Anonym sa...

Jag kan inte ryska men vill gärna lära mig :-)

Fast inte genom ölburkar ;-)

Anonym sa...

På den första står det (mest troligt, svårt att se ytterbokstäverna på alla):
Borskarev
klassicheskoe
sedan:
Kajnskoe
arriva
och sist:
Jarpiv
svetloe

Bokstäverna är lite av engelsk översättning, skoe skulle jag nog skriva skoje t.ex. Vad det betyder vete tusan, men bokstäverna är översatta i alla fall.

Men Frågan är ju om herr Knapsu fick en språkkurs i flytande form, och i så fall tog den? ;)