onsdag, januari 14, 2009

Dålig realitycheck på högersidan

Konflikten på Gaza har verkligen öppnat garderobsdörrarna och släppt ut det ena stinkande kadavret efter det andra. Dick Erixon är en av de som i inlägg efter inlägg eldar på muslimhatet, försvarar Israels agerande, anklagar media för att vara pro-hamas och de som går i demonstrationståg emot kriget får veta att de stöder våld och terrorism!
Självklart finns det ingen möjlighet att kommentera på hans blogg eftersom sådana här "debattörer" inte vill höra annat än sin egen neokonservativkristna åsikt.

I Luleå kräver moderaten Mattias Karlsson att de socialdemokrater som gick i demonstrationståget mot kriget i Gaza skall be Israels ambassadör om ursäkt eftersom en person i tåget ropade "död åt Israel"
Ynkligt av Karlsson att angripa kommunalråden och göra lokalpolitik för att (tror han) plocka några billiga politiska poäng på den tragedi som utspelar sig i Gaza.
Vad är nästa steg? Skall Karl Petersen be domaren om ursäkt när han är på ishockey och någon på läktaren skriker "domarjävel" som en kommentar till artikeln föreslog?

Sedan är det ju ännu mera skrattretande när luleås pålitligt stolliga ungmoderater hakar på med en insändare i NSD där de menar att "(s) går hand i hand med terrorn" och kräver avbön.

Självmål på självmål av luleås moderater!

Emiliana Torrini:



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Nå är de konstigt att man kan tycka att det är ok att hetsa mot en folkgrupp, men klart när vänstermupparna är i farten gäller inte svearikeslagar!!
Mycket sorgligt o höra o se utvecklingen som pågår med hamasflaggor o plakat som syns, inte att tala om hatattackerna mot israeliska synagogor som sker i sverige o övriga europa.
Vänstern med Lars "lill hitler" Ohly i farten driver utvecklingen mot ett antisemitiskt sverige när man bara skyller allt på ena parten o därmed legaliserar hamas bombningar o raket skjutande.

Anonym sa...

Var har jag skrivit att det är okej att hetsa mot folkgrupp?
Om du läser inlägget så kritiserar jag Dick Erixon för hans reflexmässiga försvar av Israel och hans vettlösa utfall mot alla som vågar andas den minsta kritik mot Israel.
Sedan menar jag att moderaterna i luleå gör bort sig fullständigt när de försöker vinna poäng på att ställa Karl Petersen till ansvar för att någon annan beter sig illa i demonstrationståget.
Mycket sorgligt att höra och se utvecklingen som pågår med högern som ryggradslösa med automatik ställer sig på den stora starka militärmaktens sida.
Högern med såna som Erixon i farten driver utvecklingen mot ett islamofobiskt sverige när man bara skyller allt på ena parten och hyllar israels bombningar och raketskjutande.

Läs vad vår utrikesminister, moderaten Carl Bildt, tycker i stället för att rapa upp de kristna neokonservativas spyor!

Knapsu sa...

Ohly sade i partiledardebatten att "vi måste ställa de som begår förbrytelser till svars"
Det innebär både Israel och Hamas. Det stora ansvaret faller dock på Israel som är den starkare parten.

Vänstern tar avstånd från Hamas men ingenstans ser man att högern tar avstånd från Israels dödande av oskyldiga kvinnor och barn. Tvärtom ursäktar man mördandet med att Israel "är tvungna, måste, har rätt" osv,osv...

Anonym sa...

Nähä, har du inte lyssnat på vad Reinfeldt sa i sitt öppningsanförande. han la skulden på bäggesidorna, men det gjorde inte Ohly. Han lade all skuld på Israel och ville bara ställa Israel inför rätta, men efter 3 timmars tjatande så kunde han på ett väldigt tveksamt sätt kritisera Hamas för sitt beteende. Men det är ju klart, vänstern har ju alltid varit kända för att stödja diktaturer o andra galna organisationer. Hur ska Israel kunna förhandla med en organisation som Hamas som aldrig kommer acceptera en 2 stat lösning? så här står det bla i Hamas program förklaring
Artikel 8 i programförklaringen summerar Hamas mål och förhållningssätt. "Allah är målsättningen. Profeten är ledaren. Koranen är lagen. Jihad är metoden, och döden för Allahs skull är den mest eftertraktade önskan."
Denna ideologi kommer aldrig att leda till fred, även om alla världens stater skulle fördömma och bojkotta Israel. För att så länge staten Israel existerar kommer dödandet att fortsätta.
Jag påstår inte att Israel inte skulle ha något ansvar i konflikten och dödande är alltid fel oavsett vem som drabbas, bägge parterna har ett lika stort ansvar. Det jag reagerar på är att svensk media o vänstern framförallt gör det väldigt lätt för sig genom att ständigt kritisera bara Israel.

Anonym sa...

Läs min förra kommentar om vad Ohly sa.
Att Reinfeldt agerar som en tvål är ju inget nytt!

Om du läser så förekommer det visst kritik även mot Hamas!
Att Israel får den mesta kritiken har väl bäring i vad som sker just nu.
Om vi ägnar oss åt lite body count så kanske Israel förtjänar ungefär 100 gånger så mycket kritik som Hamas?

Anonym sa...

I ett krig som Hamas har startat och valt centrala Gaza medvetet som krigsplats så är det självklart att det drabbar dem civila väldigt hårt och leder till misär för dem civila.
Sen kan man ju säga att enbart Hamas som organisation har flera hundra civila Israelers liv på sitt samvete bara under 2000-talet genom självmordsbombningar, men mot dessa patetiska martyrer har plakat pajasen Ohly eller hans anhängare aldrig protesterat. Vilket jag anser är typiskt vänstern, så fort Israel har försvarat sig så har vänstern med sitt hat mot judar klivit fram ur garderoberna och skanderat död åt staten Israel. Vilket inte märks minst nu.
Alla på läsare av denna blogg kan läsa ett intressant blogg inlägg som jag länkar till.
http://fredimellanostern.wordpress.com/2009/01/08/dubbelmoral-i-synen-pa-mellanostern/

Anonym sa...

Du har fel! Vänstern som politisk rörelse har inget hat emot judar.
Jag tycker också att läsare av denna blogg kan gå in och läsa israelpropagandan på bloggen du länkar till, för man skall ju se myntet från båda sidor.
Som synes så har bloggen en tydlig pro-israelisk agenda.

Nu börjar den här diskussionen svänga av från huvudspåret som gick ut på min kritik mot att högern reflexmässigt använder tragedin i Gaza till att angripa Socialdemokraterna.
Vilket jag tycker är ynkligt!
Varför tar högern automatiskt parti för Israel? Är det USAkramandet som kommer fram? Om USA nu under Bush hade tagit avstånd från Israel så kan man ju undra hur det hade låtit då!

Anonym sa...

Jo vi får ge oss för denna gång, vi får ta vapenvila som dem riktiga kombatanterna.

Anonym sa...

Förhoppningsvis en lång sådan!?
:-)