torsdag, januari 01, 2009

Viktig läsning


"De verkliga makthavarna ser vi inte alls - de är skuggfolket, de som verkar utan att synas. Skuggfolket vill inte granskas - de kastar dimridåer och anlitar duktiga idioter som marionetter. Ledande politiker som Tony Blair, Fredrik Reinfelt och Carl Bildt är också marionetter, nickedockor som kan korrumperas och användas av makten så länge de uppfyller sina plikter. Några som är särskilt duktiga får bli medlemmar i fina marionettklubbar, som Bilderberggruppen, där alla de sitter som tror att de har verklig makt. Men de verkliga makthavarna är de som styr pengarna i världen. De som äger världens stora banker, och bestämmer över all finansiering och riktningarna för all världens kassaflöden"

Istället för ett egenproducerat tramsinlägg så börjar jag väl året med att dela ut lite läsläxa. Alla ni som besöker denna blogg får härmed i läxa att läsa hela, och då menar jag hela, det långa blogginlägget som citatet ovan härstammar ifrån.

Klicka här för att läsa ett väldigt, väldigt viktigt och väldigt bra inlägg.

"Framtiden är inte skriven, inte ristad i sten. Du och jag, vi alla kan vända utvecklingen, tillsammans. Vi måste höja våra blickar, bli mer medvetna, mer olydiga, mer ifrågasättande. Vi måste sätta ner foten och säga nej, när vi blir utsatta för plågsamma och onödiga myndighetsförsök"


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jo läste den häromdagen, väl värd att läsa och fundera på!

Björn Nilsson sa...

Ja, då kommer frågan: är detta upprört tjoande eller solida fakta? Hade vänstern (i bred mening) för länge sedan intresserat sig för vad utvecklingen inom datorer, bioteknik och annat kunde innebära så hade vi varit i ett bättre läge att möta den här situationen. Jag skummade igenom inlägget och fick intrycket att fokus åkte lite hit och dit och att den där otäcka "makten" var klent definierad. "Bankerna" är mäktiga, men vilka är då "bankerna" och hur kan de hålla på att ramla omkull trots all sin makt - det är typen av frågor man kan ställa.

Knapsu sa...

Att storfinansen sätter agendan och politikerna är deras köpta marionetter hyser jag inget större tvivel om. Likaså är det väl ganska klart att demokratin efter FRA,ACTA,IPRED,datalagringsdirektiv,Patriot Act,terrorlagstiftning mm mm är på väg ut och vi går mot ett mera fascistiskt samhälle.
Sedan ser jag hela inlägget som en uppmaning att man bör rösta vänster. Hade fler gjort det så hade demokratin inte varit så illa ute idag.