tisdag, mars 25, 2014

Om Quislingen Carl Bildt och om Ukraina

"Så har då Ukraina fått sin egen Quisling" twittrade USA:s handgångne man i Sverige, tillika vår utrikesminister Carl Bildt när Ukrainas president flydde från ett uppror lett av fascister och nazister.
Ett uttalande som vittnar inte bara om en otrolig historielöshet hos en medlem ur den obildade överklassen utan även om ett fantastiskt hyckleri.
Bara en sån sak som att kalla någon som flyr från nazister för Quisling!
Sedan borde ju Carl Bildt om någon vara försiktig med att kalla någon för Quisling med tanke på vilka prioriteringar Carl Bildt har.
Alla vet ju att Carl Bildt prioriterar USA:s intressen framför allt annat. Hela hans politiska gärning har ju bestått i att hela tiden flyga till Washington och skvallra om allt vad som händer och sker i Sverige.
Vi vet ju också hur den regering som Bildt är minister i avlyssnar hela Europa på uppdrag från USA.

På andra plats i Carl Bildts prioritering kommer hans egna privata ekonomiska intressen i form av ägande/styrelseposter i oljebolag och liknande och på tredje plats kommer expansionen av EU som stormakt.
Landet Sverige och dess väl och ve kommer inte ens på fjärde plats. För där kommer nämligen Carl Bildts McCarthyiska kamp mot Ryssland som den röda fara som de facto inte längre existerar.
En kamp mot väderkvarnar som är så viktig för Carl Bildt att han väljer att inte ta avstånd från nazism

När det gäller  Ukraina har vi fått se en väpnad statskupp ledd framför allt av högern och där fascister och nazister varit viktiga inslag i att avsätta en president som valts i allmänna val och i demokratisk ordning.
Det är väl ingen tvekan om att Janukovitj förtjänade att bli avsatt. Han har drivit en hård åtstramnings- och utförsäljningspolitik och samtidigt roffat åt sig själv å det grövsta. Men Janukovitj är som sagt demokratiskt vald av folket och bör avsättas enligt demokratins spelregler. Dvs via det val som var bara ett år borta.

Det som egentligen startade oroligheterna var att EU och USA ville tvinga Viktor Janukovytj att välja om Ukraina skulle tillhöra EU eller Ryssland. Rysslands president Vladimir Putin tyckte inte att Ukraina måste välja utan förklarade att de var villiga att hjälpa landet från en ekonomisk kollaps tillsammans med EU och USA.
EU och USA ville dock inte samarbeta med Ryssland utan ställde istället ultimatum till Ukraina.
När då Janukovytj lutade åt att ta emot hjälp från Ryssland så övertogs det EU-finansierade demonstrerandet på gatan för att ansluta landet till EU av proffesionella högerextremister som ställde till med våldsamma och dödliga kravaller för att störta presidenten.
Det som började som en folklig resning igångsatt av USA och EU urartade därför till våldsamheter och mord på poliser från nazister och fascister.

När kravallerna (som USA sponsrat med miljontals dollar) var ett faktum uppmanade USA:s president Obama Ukrainas president Janukovitj att dra tillbaka kravallpolisen från gatorna.
Tänk er om det i USA var våldsamma kravaller och nazisterna marscherade mot Vita Huset för att ta över landet. Skulle Obama då dra tillbaka sina säkerhetstrupper?

Här en video på hur de, enligt Carl Bildt, fredliga demonstranterna agerade och hur polisen agerade. Tror ni att polisen i USA, eller Sverige för den delen, skulle visa ett sådant otroligt tålamod?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

5 kommentarer:

martin sa...

Det är ett antal tusen personer inom politik, media och offentlighet, som de senaste månaderna drabbats av en osedvanligt svårartad kognitiv dissonans.

Anonym sa...

Du kallar situationen i ukraina för ett upplopp lett av facister och naziister,,,,med andra ord tycker du att det är helt ok att putin invaderar alla länder som vill frigöra sej från det kommunistiska oket,,tja detta var ett riktigt lågvatten märke men tyvär rätt väntat.

martin sa...

Anonym,
du inser att det inte finns någon koppling alls mellan att kritisera fascistjuntan som begick statskupp i Ukraina och att vara kompis med Putin?

Du bör sluta påstå saker om folk som de inte uttalat sig om.

Det är folkfront som gäller emot nazism och fascism, det är ett av de ytterst få fall där det är folkfront som gäller. Folkfront betyder, antingen är du med oss eller så är du emot oss. Man samarbetar inte med fascister under NÅGRA som helst omständigheter, inga!

När du stödjer juntan i Kiev, så stödjer du fascister, rasister och regelrätta nazister. Du stödjer resandet av en politisk armé, en armé som snart kommer resa vapen emot den egna befolkningen. Du stödjer förbjudandet av politiska partier och trackasserandet, misshandel och dödande av politiska dissidenter. Du stödjer en junta med ett svagt stöd i nationen, så svagt att nationen håller på att falla samman.

80% av trupperna på Krim desserterade omedelbart, 11% av trupperna har något som helst intresse av att vara kvar i Ukraina. Krim har ALDRIG velat vara en del av Ukraina.

Knapsu sa...

Anonym: allting är inte antingen svart eller vitt. Och man måste kunna hålla flera tankar i huvudet samtidigt.
I övrigt hänvisar jag till Martins utmärkta svar på din kommentar.

Anonym sa...

Jag tror att Bildts första intresse är att få ekonomiska fördelar.