måndag, september 22, 2014

Vad är det som har hänt med polisen i Sverige?

Poliser till häst som rider ner folksamlingar som protesterar mot ett nazistiskt partis spridande av hat och rasism.
Poliser som agerar färdtjänst åt nazister.
Poliser som ljuger om att de attackeras av våldsamma motdemonstranter när de skyddar nazisterna.
Poliser som ger sig på en ensam människa som protesterar när en olaglig nazistisk organisation demonstrerar utan att ha tillstånd.
Poliser som struntar i att utreda när romska tiggare bränns ihjäl i vad som uppenbarligen är mordbrand.

Vad är det som har hänt med  polisen i Sverige?
Den bild man får är ju att polisen har ställt sig på nazisternas sida.

Lyssna på Verkligheten i P3 om branden i Högdalen.
3 kommentarer:

martin sa...

I Sverige? Spanien har infört drakoniska lagar emot demonstrationer, tyskarna har visiteringszoner. Eliten kommer använda fascismen när det passar dem och skall man hetsa europa till krig, så behövs den.

Jan Wiklund sa...

I Sverige har det vacklat lite av och till. Mycket verkar vara upp till befälhavande chef.

I Göteborg rådde krig mellan dåvarande polischefen Jaldung och civilsamhället - kravaller uppkom varje sommar sen Jaldung angripit ungdomar lite på måfå. Sista gången var under EU-toppmötet 2001 då han gick för långt och fick sparken. Sen har det varit lugnt.

I Stockholm fattades besluten på lägre nivå, vilket innebar att vissa demonstrationer förflöt lugnt medan andra blev gatuslagsmål. Det hela berodde på vilket parti befälhavande chef hörde till - "slå ner allt som sticker upp"-partiet eller "demonstrationer har samma rätt som fotbollsmatcher"-partiet. Det verkar som om det senare har haft övertaget på senare tid, men jag tror inte det förra har dött.

För övrigt tror jag inte alls att särskilt mycket har förändrats. Poliser tog till omotiverat våld redan på 60-talet, vilket man kan läsa om bl.a. i Sjöwall-Wahlöö-böckerna.

Knapsu sa...

Jo att överheten blir alltmer fascistisk gentemot folket när de demonstrerar mot den förda politiken/regimen är ju inget nytt. Vi har ju sett hur svensk militär övat i att bekämpa demonstranter och i Europa sätter man väl redan in militär mot protesterna, men vad jag reagerar på är att polisen så tydligt verkar ta nazisternas parti och slår ner minsta tillstymmelse till protest mot nazismen. Som t.ex vid aktivitetshuset Cyklopen.
Kommer även ihåg hur lärare/rektor agerade vid en gymnasieskola och kallade in polisen när elever vände ryggen till SD.