fredag, september 12, 2014

Valets vinnare

Jag hade tänkt plita ner ett antal inlägg inför och om valet nu på söndag. Men bloggtröttheten är för stor så de har uteblivit.
Hursomhelst så tänkte jag nu förutspå valets stora vinnare.

Länstidningarna bekräftade häromdagen vad jag har märkt av de senaste åren, att stödet för Sverigedemokraterna ökar kraftigt i Norrbotten. Jag har själv märkt hur det likt svampar poppar upp alltfler som säger sig ska rösta på SD denna gång.

Så åtminstone i Norrbotten kommer Sverigedemokraterna att vara det parti som ökar allra mest, men jag tror nog att det även på riksplanet kan bli ett valresultat som chockar många.

Så valets stora vinnare blir Sverigedemokraterna.

Det är ganska jämnt mellan den borgerliga alliansen och de rödgröna partierna kan man tycka, men då ska man komma ihåg att SD är ett borgerligt parti som i princip i alla frågor stöttat regeringsalliansen.

Jag tror att vi på måndag har att se framemot ytterligare fyra år av förödande högerpolitik med en moderatledd regering som regerar tack vare stöd från Sverigedemokraterna.

Nu är det bara att invänta söndagen och hoppas att jag har fel!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Kråksimuleraren sa...

Det verkar bli en högerpolitik med Socialdemokratisk ledning, precis som man anade när partiordförande byttes ut. Snacka om att läsa fel på strömningar i samhället, och då menar jag inte dina! :(

Knapsu sa...

Ja det är synd att S inte ville vinna valet utan nöjde sig med att låta Reinfeldt förlora.