måndag, mars 16, 2015

Jag är villig att blunda för LAS om det gäller Lena Mellin.

"Obunden socialdemokratisk" är den politiska beteckningen på skvallertidningen Aftonbladet.
Med det i åtanke frågar man sig varför tidningen håller sig med en politisk reporter Lena Mellin som så ensidigt och i alla lägen tar ställning emot socialdemokratin?
Under de senaste åren har det ju tydligt framgått hur Mellin hyllat högerpolitiken och dess företrädare. I synnerhet Fredrik Reinfeldt, som enligt Mellin alltid varit bäst i alla debatter, och Annie Lööf, där all kritik emot denne bortförklarats av Mellin som varandes kvinnohat.

Att Mellin var en drivande kraft när det gällde att störta Håkan Juholt från partiledarposten inom Socialdemokraterna minns vi ju tydligt.

 "Storoxen är fälld"

"Aftonbladet är socialdemokraternas värste motståndare"

"Om ett drev utan dess like"


Inte heller den nye partiledaren i S kan göra något rätt, allt Stefan Löfven företar sig är fel enligt Mellin.
Det senaste exemplet är det militära samarbetsavtalet med Saudiarabien. Så länge den borgerliga alliansen och Reinfeldt regerade var Mellin tyst om detta. Men nu så den 1:a mars var hon emot avtalet:
"Regeringen vill omvända Saudiarabien genom handel, hittills även med vapenförsäljning. Det är naivt i överkant, ingen kan i själ och hjärta tro på det. Dessutom är försäljningen till Saudi­ blygsam. Förra året sjönk den till 11,2 miljarder kronor eller en procent av varuexporten...
... Detta land vill alltså regeringen omvända genom handel, hittills även med vapenexport. Det är med förlov sagt in i bomben naivt och inte ens Mikael Damberg kan innerst inne tro på det."

Tio dagar senare när regeringen bestämt sig för att INTE förlänga avtalet så är även det fel enligt Mellin:
"För Stefan Löfven personligen börjar raden av uttalanden som inte infrias bli besvärande många Sedan nyår har Sverige lyckats göra sig ovän med både Israel och Saudiarabien, två av Mellanösterns stormakter. Det är givetvis inte bra. Men påverkar de dåliga relationerna svensk handel med de båda länderna - och med Saudiarabiens allierade? Det kan man inte veta men det är i alla fall inget plus i kanten." 

Det var alltså naivt att försöka omvända Saudierna med hjälp av handel den ena dagen men dåligt och "inget plus i kanten" att inte försöka en vecka senare.
Enligt Lena Mellin.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

martin sa...

Dubbelbestraffning är en ju inte en så trevlig härskarteknik.