söndag, april 05, 2015

Nyliberalen vill tillbaka till 1800-talets kåkstäder

"Segregation måste inte vara dåligt" skriver Fredrik Segerfeldt i Metro.
 Som den nyliberal han är så längtar han tillbaka till när allt var som i 1800-talets USA då "kvarteret betraktades som slum. Bostäderna var enkla och saknade många av de moderna bekvämligheter som fanns i husen i de mer välmående delarna av staden".
Nyliberalen Segerfeldt vill inte bara att 1800-talets kåkstäder i USA ska återuppstå i Sverige. Han vill även att alla invandrare, och ALLA svenska ungdomar som tar sitt första jobb, ska ha lägre löner än idag.

Att öka löneskillnaderna genom att sänka lönerna för de som har lägst löner och redan idag har svårt att överleva är enligt nyliberalen att göra dem en tjänst.

Enligt Segerfeldt är segregation bra och något vi måste bli bättre på i Sverige.För då kan vi nämligen ha en andra klassens medborgare som kan utnyttjas som billig arbetskraft.
Något som tydligen är nyliberalens önskedröm

Mänskligt lidande, social misär och strukturella orättvisor finns inte i nyliberalens verklighetsfrånvända tankevärld.

1 kommentar:

Kråksimuleraren sa...

Kan man i alla fall hjälpa honom på traven om han nu så hett efterlängtar denna livsstil, är det inte någon som har en tom lekstuga, nej trädkoja, där han kan få bo medan han sköter städningen i ert hus och 90% av lönen dras för hyran, resten kan han få använda till att köpa varor som ni säljer åt honom extra dyrt. Och om han beger sig utanför tomten kan ni anmäla honom för lösdriveri och sätta honom på straffarbete. Det är väl hans önskedröm?