fredag, september 25, 2015

Finland "välkomnar" flyktingar

Yle rapporterar från flyktingförläggning i Lahtis där en grupp asylsökande bemöttes med våldsamma protester vid ankomsten till förläggningen i natt:

"En buss med omkring 40 asylsökande anlände till den nyinrättade flyktingförläggningen strax före klockan ett i natt och möttes av en skara på 30-40 demonstranter som ropade slagord. Enligt Yles reportrar avfyrade flera demonstranter också fyrverkeripjäser, som exploderade högljutt, mot bussen.  I bussen fanns tio familjer med flera småbarn. 
Demonstranterna skrämde flyktingarna, säger Röda Korsets beredskapschef i Tavastland Ari Saarinen. Också väktare, reportrar och Röda Korsets medarbetare utsattes för fyrverkeripjäser och stenkastning. En Rödakorsanställd, som förde kaffe till postvakten, fick knytnävsstora stenar efter sig."
 

Bild från demonstrationen i Lahtis på torsdag kväll. 
/Bild: Heikki Ahonen/Yle

Det verkar som att lördagens demonstration i Torneå - där demonstranter bildade en mänsklig mur för att hindra flyktingar att passera gränsen - har fått fördämningarna som håller de fascistiska krafterna inne att brista helt i Finland. 


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Bert Bodin sa...

Vad är detta för människor? Totalt okunniga. Totalt empatibefriade? De borde kunna åtalas för "hets mot folkgrupp", om nu den lagstiftningen finns i Finland.