lördag, juni 11, 2016

Ekot bekräftar mitt inlägg om ubåten

"Ekot kan avslöja nya uppgifter om den stora ubåtsjakten hösten 2014. Det ljud som från början beskrevs som det avgörande beviset för att en utländsk ubåt kränkt Sverige var i själva verket ljud från ett svenskt objekt och inte från en utländsk ubåt."

 Här följer ett utdrag ur mitt inlägg "Visst var det en ubåt!" från den 14:e november 2014:

"Enligt ÖB Sverker Göransson "råder inga tvivel" om att det var en mindre ubåt man efterspanade i Stockholms skärgård i oktober. Däremot har man ej kunnat bekräfta dess härkomst.
Alla svenska så kallade experter är övertygade om att det är den förskräcklige ryssen som varit i farten eftersom" det inte kan vara någon annan".
Ryssarna är självklart av en annan mening:  "– Om det var en rysk ubåt, vilket bokstavligen alla svenska medier (och inte bara medierna) skrek om en hel vecka, så hade Göranson inte förtigit saken. Med andra ord tillhörde ubåten ”de egna” – det vill säga Nato. Men de svenska militärerna är inte modiga nog att erkänna det. Göranson beter sig som om han hade tagit vatten i mun" skriver den ryska tidningen Rossijskaja Gazeta.

Sanningen är nog att ubåten var varken rysk eller tillhörande Nato. Faktum är nämligen - och detta är ett faktum som bekräftats av befälhavaren på farkosten ifråga - att denna ubåt rörde sig i det aktuella området när observationerna gjordes.

Men det vill ju varken ÖB eller övriga krigshetsare skall komma fram."


Att det var den svenska turist-ubåten ifråga som marinen kunnat höra har därmed bekräftats av Försvarsmakten för andra gången.

Enligt Ekots källor har det även slagits fast att den ubåt som observerats vid en marinövning vid fyren Vindbåden våren 2015 var tysk.
Man kan ju tycka att nyheten om att en ubåt som jagats i svenska vatten - eller observerats övervaka en svensk marinövning - och kunnat identifieras borde vara något som genererar stora rubriker i de svenska medierna. Men nej, i skrivande stund finns inte ett ord på någon av de stora tidningarnas sidor.
Detta beror ju helt enkelt på att ingen av ubåtarna var av "rätt" nationalitet.

Hade det rört sig om bekräftade ryska ubåtar så hade vi nog sett jättelika krigsrubriker och spaltmetrar med varningar om att nu kommer den hemska ryssen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

martin sa...

I idioternas sammansvärjning på nätet, twittergänget som tillika agerar unisont för NATO så kunde man läsa om atom-miniubåtar och annat när det begav sig.

På sätt och vis förstår jag varför man vill återinföra värnplikt, för de som frivilligt intresserar sig för det verkar inte vara de skarpaste knivarna i lådan. Med värnplikt lär ju IQ i det militära stiga som en raket.

Bert Bodin sa...

Haha - Håller med Martin här ovan.

Sedan måste jag säga att jag skäms över amatörmässigheten i höga militärkretsar. Nu fnissar ryssarna. Inte för att jag gillar Putin med anhang. Men den här gången unnar jag dem lite kul.