måndag, januari 09, 2017

En dåre poppar upp

För ett antal år sedan stötte jag på bloggen Svensk historia som drevs av Anders W Edwardsson som kallar sig historiker och statsvetare. En nyliberal tok var kategorin jag sorterade in honom i.
Bloggen hans dog ut och försvann ur mitt medvetande. Tills idag, för nu har nämligen herr Edwardsson poppat upp hos mig igen. Detta genom att jag fick ögonen på en krönika författad av honom på nwt.se

Ett stycke ur krönikan:

"På den positiva sidan tillträder Trump i januari som USA:s president. Han har förvisso förtalats och förklenats av många, men då han på egen hand byggt upp ett mångmiljardimperium behöver den nyktre inte vara alltför orolig. Även om han ofta uttrycker sig plumpt.

Trump har redan överraskat positivt med många starka ministerutnämningar. Och han kommer som det verkar också på rekordtid att genomföra den på många sätt sunda politik han lovade före valet. På programmet står bland annat kraftiga skattesänkningar, besparingar och avregleringar som, om Gud vill, får igång den tillväxt som i åtta år hållits tillbaka av Obamaårens skatte- och regleringshysteri.
Det finns också minst en bra sak till med Trump. Att han jobbar hårt med att bryta den förlamande politiska korrekthetskultur som de senaste 20-30 åren medfört en oändlig rad med rena dum- och pinsamheter, samt enorma kostnader.

Bland de tokerier Trump vägrar krusa med finns växthushysterins bibliska helvetesprofetior, militanta feministers stupiditeter om att det inte finns några skillnader mellan män och kvinnor, samt fjäsk med våldsamma demonstranter och brottslingar. Därtill kommer han att ta krafttag mot terrorismen." 

Världen är full av dårar. Donald Trump är en, Anders Edwardsson en annan. 


 Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Svart, mycket svart humor. Tyvärr är det inte satir.

Knapsu sa...

Därför jag kallar honom för dåre.