tisdag, december 12, 2006

Fejden fortsätter

DN skriver idag om grannfejden i Vojakkala, åtta personer är nu gripna och misstänkta för mordförsök eller medhjälp till mordförsök.
"- Men det här är inte första gången vi får åka ut till den här byn. De båda familjerna har legat i fejd med varandra i ett tiotal år" säger polisen.
Sanningen är ju att den ena familjen har legat i fejd med sina grannar och fejden har fortsatt trots att grannar flyttat och nya flyttat in. Senaste grannen som flyttade var präst men inte ens han orkade med att bli terroriserad och misshandlad i längden.
Med den nuvarande grannen har man ju bara väntat på att det skall utbryta fullt krig med flera dödsfall eftersom han själv har ett ganska ruggigt förflutet. Det är inte för småsaker han har avtjänat straff för, om man säger så, och han blir nog en hårdare nöt att knäcka för familjen än prästen var.
Hela den här affären visar ju på hur duktiga en del människor är på att utnyttja rättssamhället för att kunna komma undan med vad som helst. Bästa lösningen hade varit om kommunen från början köpt ut dom och skickat iväg dom till nästa kommun, precis som Piteå gjorde när dom hamnade här.
Även om några ur familjen nu skulle dömas till fängelse så är den enda lösning jag kan se att kommunen, eller någon myndighet, köper ut familjen ur huset och ger dom ett nytt hus långt ifrån alla grannar. Låt det kosta, det hjälps inte. Hela familjen kan ju knappast spärras in på livstid och så länge dom bor där dom bor kommer det att fortsätta och förr eller senare dör någon.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Som icke norrlänning undrar man ju vad detta är för en sinnessjuk familj och det verkar ju som hämtat ur filmen Jägarna.

Anonym sa...

Varför kommer jag att tänka på filmen "Den sista färden"?

Anonym sa...

En annan filmtanke är ju också killen från familjen "inavel" som spelar banjo i Deer Hunter.

Anonym sa...

Den sinnesjuka familjen är: Romer.
Varför media inte skriver att det handlar om Romer är märkligt.

Knapsu sa...

Tidningarna är rädda för att hetsa mot folkgrupp, det är väl därför ursprunget inte nämns. Programmet Insider i TV3 nämnde dock att det handlar om Romer.

Anonym sa...

Romer, vem är förvånad !

Anonym sa...

Hmm.
Jag undrar ändå,om köpa ut dem.
Vore det inte vettigare med en vistelse på Sidsjön eller dyligt??
Familjen var ju likadana i Piteå.
Kommer i håg dem då de skulle handla på OK Degeränget.
Alltid något sattyg på gång och polisen kom ut.