fredag, oktober 10, 2008

Hollywood jublar åt Reinfeldts fildelarjakt

“Låt oss visa att vi lever med vår tid, vi kan inte jaga en hel ungdomsgeneration” så lät det i valrörelsen 2006, ett uttalande av Fredrik Reinfeldt som flörtade med de unga väljarna.

EU-domstolen har tidigare fastställt att det är upp till varje regering att bestämma om de vill införa lagen som regeringen nu hävdar att de är tvungna att införa.

Lever Reinfeldt med i vår tid idag?
IDG.se:

"I dag lämnade regeringen ett lagförslag som ger ökade möjligheter för upphovsrättsinnehavare att stämma den som begått ett upphovsrättsintrång, till exempel spridit musik och film på internet
Lagen ger rättighetshavare en civilrättslig möjlighet att gå till domstol för att få ut information från en internetleverantör om vem som har en ip-adress som har använts vid ett immaterialrättsintrång"


Lagen innebär helt enkelt att Internetleverantörerna måste lämna ut namnet bakom IP-adressen annars får de böter. Sedan förstår ju alla vad dessa giriga dinosaurer till mediebolag kommer att göra med informationen, stämma skiten ur några utvalda fildelare för att avskräcka folk att fildela.

Inga kommentarer: