onsdag, december 31, 2008

Stormrapport

Stormen håller på att avta. Inga strömavbrott hos oss trots att det blinkade till ett par gånger. Gick en promenad i den närmaste omgivningen på eftermiddagen och fick bevittna hur ett plåttak knakande och skramlande tog ut skilsmässa från en villafastighet. I övrigt inga andra skador att rapportera än en björk som knäckts av.
Den positiva effekten av stormandet är ju att folk inte har varit ute och smällt av sina bomber och raketer ännu vilket innebär att alla skotträdda hundar får lite förkortad plågotid och mindre tid i drogdimman.
Visst var det ju några ur begåvningsreserven som i rykande storm sköt upp några raketer men som tur var gav de upp innan någon olycka hann ske.

Strax dags att droga ner hunden med tabletter innan det brakar loss ordentligt, själv drogar jag mig bara med kaffe och blåbärspaj så man är fräsch när man stämplar in för 2009 års första skift klockan 05.30 i morgon.

Gott Nytt År!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

tisdag, december 30, 2008

Håll i hatten i morgon!

Året verkar avslutas med ett riktigt friskt blåsväder som det ser ut. SMHI varnar för stormbyar på 30 meter per sekund på kuststräckan mellan Luleå och Haparanda och går ut med en klass 3 varning.
Rejält med friskluft att vänta imorgon alltså!

SMHI:s varningar
Klass 3: Mycket extremt väder väntas som kan innebära stor fara för allmänheten och mycket stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på internet, radio eller TV.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Årets sista båt


Årets sista massabåt var också den senaste. Senaste i betydelsen nyaste alltså. Laganborg, som var den fjärde av Wagenborgs nya 7350 tonnare, gick av bädden 9 oktober i år (kolla på det här) och överlämnades av varvet till ägaren den 5 december.
Jungfruresan gick från Rotterdam till Björneborg i Finland med ankomst 15 december.
Julafton spenderades i Kemi och igår lade den alltså till vid massakajen i Karlsborg.

En lite snabbt ihophafsad video:



Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

söndag, december 28, 2008

Illamående av Israel-apologeterna

Israel ställer till med en blodig massaker i Gaza för att den israeliska regeringen vill visa sig handlingskraftig inför det stundande valet. Men det som får mig att äcklas mest är ändå vissa högerbloggar som i samma stycke skriver om flera hundra dödade palestinier, en död israel och att vi alla skall stödja Israel i kampen mot de palestinska terroristerna!

Man blir ju illamående av att läsa sånt enögt hat!

Om så Israel helt oprovocerat skulle atombomba bort resten av mellanöstern så ger jag mig tusan på att man skulle höra dessa papegojor kraxa fram något i stil med:

"Det råder ingen som helst tvekan om att det är Hamas
som står för våldet och tvingar fram Israel att svara"

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

fredag, december 26, 2008

Jag älskar Blondinbella

Jag är så glad att Blondinbella finns för hur skulle vi annars få veta vad överklassen tycker?

Hon är så bra när hon säger vad de i överklassen egentligen tycker men inte vågar säga när någon lyssnar!




Läs även andra bloggares åsikter om ,

torsdag, december 25, 2008

All time low

December månad detta år är ju rena katastrofen! Inläggsmässigt alltså. Sämsta månaden någonsin sedan starten, så nu får jag försöka med att lägga in en veritabel bombmatta med inlägg innan året tar slut för att få upp statistiken!

Om jag nu förmår, men jag har visst hopp om att lyckas övertala en gästbloggare att framträda och hjälpa till!

Blondinbella vill bara ha besök av Karl-Bertil Jonsson

Företaget Blondinbella AB som marknadsför produkter via en blogg och dess frontfigur Isabella Löwengrip har återigen ansträngt sig för att öka sitt marknadsvärde och locka ännu fler annonsörer. Med sitt inlägg på julaftonen är det meningen att fler än någonsin skall länka och locka till besök på bloggen. Att döma av antalet kommentarer så har det lyckats ganska bra. Flertalet som kommenterar har retat upp sig på stupiditeten i inlägget.I det aktuella inläggets avslutande stycke (ett tillägg av pappa?) levereras följande provokation:

"Jag måste bara tillägga en sak, Karl Bertil Jonsson! När ska man sluta sända den där kommunistskiten egentligen? Snart gör jag min egna tecknade kapitalistserie om mig själv." Blondinbella spending cash" ska den heta"

Pang-bom, så där får man 350 kommentarer direkt. Varav många, förståeligt nog, ganska elaka!

I nästa dags inlägg så kommer uppföljningen:

"Jäklar vad ni tog åt er av Karl Bertil Jonsson inlägget! Härligt att en tjuv
kan väcka så mycket uppmärksamhet. Karl Bertil Jonsson är ingen hjälte, för
man gör inga goda gärningar genom att stjäla andras paket. God gärningar gör
man genom att köpa julklappar för sin egna ekonomi och ge bort till dom som förtjänar."

Sedan förtydligar Blondinbella AB för säkerhets skull vad julen egentligen går ut på:

"Hela julafton bygger på konsumtion och konsumtionen får världen att gå runt! Vill Karl
Bertil hjälpa de fattiga får han tjäna sina egna pengar som han kan få köpa julklappar
för"

Men Karl-Bertil hade tydligen behövt avlägga ett besök även hos den blonda Isabella eftersom hennes garderob tydligen är tom:

"Det enda problemet är vad jag ska ha på mig .. Alla butiker är ju stängda idag"

"Blondinbella spending cash" kanske inte klarar sig utan Karl-Bertil Jonsson och såna där kommunister?

Jag länkar inte till bloggen men läs gärna vad andra tycker om Blondinbella.

Uppdatering: Expressens artikel.,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Rock and roll christmas

Tomten kom med rejäla paket i år, så nu finns det en spelkonsoll i huset och det allra största paketet kommer att hålla hela gänget sysselsatta i många timmar under jullovet ser det ut som.



En liten julklapp som jag köpt åt mig själv:


Perfekt godis för en som uppskattar en riktig single malt, fudge med maltwhisky i! Visserligen en högländare men man kan ju inte få allt här i livet!

Nu har jag inte tid med mera, måste samla ihop bandet och köra den här låten:



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

torsdag, december 18, 2008

Hejdå krogen!

I Haparanda gäller det att vara snabb när det öppnas något nytt nöjesställe. Det verkar finnas någon sorts 6-månaders gräns som gäller.
Tidigare så gick ju O`Learys i stöpet efter ett halvår, tydligen beroende på att innehavarna som nybörjare i branschen begick en massa misstag. Synd för det var ett bra koncept och ett mysigt ställe.
Nu i dagarna så har Anders Kök och Bar klappat igen och går i konkurs. Här verkar det ha satsats stora pengar på ett koncept som inte fungerade, kalt med öppna ytor som gav känslan av skolmatsal och mysighetsfaktor ungefär noll. Att maten sedan är bra hjälper ju inte om folk inte trivs i lokalen.
Nog är det märkvärdigt att det inte finns någon krögare som klarar av att hävda sig i konkurrensen med det finska nöjeslivet? Trots en så viktig fördel som möjligheten att hålla lägre priser!

Jodå, jag hann besöka båda ställena någon enstaka gång innan de försvann!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

tisdag, december 16, 2008

Hejdå macken!

Eftersom Statoil "bygger framtidens stationsnät" så har stadens Statoilmack tidigare i år förvandlats till en obemannad automattankstation.

I dagarna påbörjades så rivningen av den gamla bensinstationsbyggnaden.

I min barndom huserade här både Bodlunds Gummicentral och Mobil bensinstation

Ett minne som etsat sig kvar är när man som liten och samlandes på klistermärken vågade sig fram till mannen bakom disken och frågade efter klistermärken. Frågan bemöttes med en stor knuten näve och orden: "Nej, men ni kan få ett blåmärke"

Hur som helst så är det ju alltid tråkigt när det gamla som man vuxit upp med försvinner.
Det är den där utvecklingen!
Eller kanske avvecklingen!


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

fredag, december 12, 2008

Lite lokalnytt

Tyvärr visade det sig att jag hade fel när det gällde skolmaten. Barn- och ungdomsnämnden i Haparanda har nu beslutat att skolorna skall följa Livsmedelsverkets rekommendationer och försöka, som de tror, banta ner skolbarnen genom att byta ut mjölken och smöret mot fettsnålare alternativ. Synd att ansvariga inte tar till sig modernare forskningsrön och inte heller inser att Livsmedelsverkets experter har sina egna uppdragsgivare inom livsmedels- och bantningsmedelsindustrin. Exempelvis så konfronterade en reporter en av experterna med sina egna kostråd för viktminskning i ett TV-program. Experten satt svarslös när reportern påpekade att hans kostråd innebar ett massivt intag av kolhydrater.
Att föräldrar matar sina barn till övervikt med socker kan inte skolan motverka med, helt felaktigt dessutom, fettsnålare kost utan det är föräldrarna som måste ta till sig information och ge barnen en sundare kost.


Tingsrättens dom i Vojakkalafallet kom idag. Längsta straffen fick de två yngre bröderna som döms till sex års fängelse för medhjälp till mordförsök. En äldre bror skall genomgå rättpsykiatrisk undersökning och fadern och döttrarna döms till kortare fängelsestraff för skyddande av brottsling.

Det oroande i domen:

"Rättens ordförande lagman Jan-Erik Oja var skiljaktig vad gäller rättens utslag. Han anser att bevisen inte räcker, att det är troligt att händelse förgått som åklagaren försökt visa, men han tycker att bevisen är för svaga för vem som har gjort vad i sammanhanget. Han anser därför att åtalen mot samtliga inblandade bör ogillas"

Finns det inte en prejudicerande dom från rättegången om Malexandermorden som innebär att samtliga kan dömas som skyldiga även om det inte kan bevisas vem som höll i vapnet?

Som det verkar så är ju risken stor att rättssystemet inte kommer att fungera nu heller och familjen kommer att gå stärkta (och några miljoner rikare) ur det här!

Som avslutning lite skvaller från kyrkan:
Vid kröningen av Haparandas lucia svallade känslorna häftigt hos några dåliga förlorare. Scener som tagna ur en dålig amerikansk film om skönhetstävlingar utspelade sig i det som ska vara fridens och medmänniskokärlekens hus. En av kandidaternas mormor dängde handväskan i väggen och skällde ut arrangerande Haparandabladets chefredaktör när barnbarnet inte vann. Mamman visade också sin besvikelse genom att påpeka att alla de andra kandidaterna var "tjockare än mig och jag är fyrtio år och har fött fyra barn"

Ja, herregud sicket folk det finns!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

torsdag, december 11, 2008

Köpt och fått

Snöräven som nödtorftigast reparerades för att hålla förra säsongen ut fick gå till återvinningen när det vårades, och när vi nu har närmast onormalt normalt väder för säsongen så blev investeringsbehovet akut i veckan.
En dylik i plastic vill man ju inte veta av, utan det skall vara en traditionell i stålplåt och försedd med tipp.

Förnyelsen får istället bestå i att dessa numera är lackerade i två färger.

Annat som inhandlats är ju förstås några julklappar. Stick i stäv med den allmänna ekonomiska krisen som råder för tillfället så blir klappkontot större än någonsin trots att klapparna blir färre än någonsin. Barbiedockor är dyra men det blev ända billigare på den tiden de stod på önskelistan, nu är det betydligt dyrare saker som de små liven önskar sig.


På tal om gåvor så har några generösa personer skänkt mig en liten fiffig elmätare, tack så mycket för den, så nu är det bara att börja mäta hur mycket apparaterna egentligen drar när de är avstängda.

Vem vet, kanske blir ett litet projekt som kan redovisas här någon gång framöver?

Jo, sedan har jag ju fått en inbjudan till Spotify också (tackar, tackar) så det måste kollas upp i helg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

söndag, december 07, 2008

"Sexton gastar på död mans kista"

Hallå hallå, är det någon därute? Det går som trögt med bloggandet nuförtiden. Sedan har jag prioriterat lite bokläsande för tillfället, bokhögen på nattduksbordet började bli för hög.
Till på köpet så har regeringen beslutat om att de vill införa IPRED-lagen så nu reserverar jag all bandbredd för att ladda ner så mycket jag bara hinner!


Hade ju tänkt gå på bio i helgen men efter regeringens beslut om att bolagen skall få jaga fildelare så säger jag bara "up yours" och laddar ner filmen från nätet istället.
IPRED-lagen är ju bara till för att bolagen på ett enkelt sätt, utan att satsa eller riskera något, ska kunna tjäna storkovan på att utpressa alla som laddat ner från nätet.

Mycket finns att läsa om IPRED hos exempelvis: Opassande, Christian Engström, Rick Falkvinge, och Anna Troberg

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,