torsdag, november 20, 2008

"Bankerna är en samhällsfara"

IF Metalls förbundsråd antog på onsdagen ett uttalande med förslag på ett antal åtgärder för att överbrygga "den akuta kris som kollapsen på finansmarknaden har orsakat"

"Det är inte en normal nedgång som vi nu befinner oss i, där de starka och framtidsinriktade företagen överlever. Kapitalförsörjningen i ekonomin har havererat och satt marknadsfunktionerna ur spel", säger Stefan Löfven förbundsordförande för IF Metall.


Det är ju svårt att inte hålla med om att bankerna stjälper hela systemet när man ser hur solida företag nekas krediter för att kunna lägga ordrar bara för att den ena bankskurken inte litar på den andre bankskurken.


Izac bloggade ju om skolmaten och hur skolan med Livsmedelsverkets råd i ryggen har tagit på sig att banta ner barnen med hjälp av fettsnålare kost. Saken har debatterats friskt i Haparanda och föräldrar har startat en namninsamling för att skolan skall upphöra med lättmjölk och margarin och istället återgå till "normalare" alternativ. Om kommunens kostchef tagit sitt förnuft tillfånga vet jag ej men min "informatör" på Språkskolan meddelade i alla fall att idag fick de minsann Bregott till brödet!



Reservfjärrvärmeverket som är inhyst i det gamla vattentornet provkördes tydligen idag.
Undrar vems beslagtagna smuggelolja de eldar upp nu?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Bankernas girighet skapade krisen. Och nu tjänar dom pengar på krisen!
SUCK!
Och bankernas feghet fördjupar nu krisen...

Det enda riktigt säkert är att de tjänar pengar... hela tiden!