onsdag, november 12, 2008

“Låt oss visa att vi lever med vår tid, vi kan inte jaga en hel ungdomsgeneration” sa han, Reinfeldt

SvD.se:

Skivbranschens intresseorganisation Ifpi förbereder sig just nu inför den förändring i lagstiftningen som regeringen har flaggat för. Direkt när den nya lagen börjar gälla kommer man att använda sig av rätten att begära ut uppgifter om fildelare i domstol.

–Vi kommer naturligtvis att testa den nya lagstiftningen. Vi börjar i toppen, med de stora fildelarna. Men även nedladdning av till exempel fyra Abba-låtar är ju olagligt, och jag tänker inte sitta i media och lova att vi inte kommer att gå efter personer som fildelar även i mindre utsträckning, säger Lars Gustafsson, vd för Ifpi.

Vilka affärsmöjligheter öppnar inte detta för en massa advokater som kan specialisera sig på att stämma skjortan av föräldrarna till några miljoner fjortisar som laddat ner några låtar till sin mp3-spelare?

Det kanske är det som är "en politik för arbete" som alliansen tjatat om?


Från Ipred är steget inte långt till FRA och med sommarens debatt om den nya lagen som i praktiken innebär att FRA snokar igenom ALL datatrafik ännu skälvande så är det stor humor att surfa in på moderat.se och se sådant här:

Sanningen är väl att ni lyssnar på alla?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: