söndag, april 19, 2009

Fotografisk terrorism

Terrorismen breder ut sig mer och mer, The Freeborn Times rapporterar:

"The British Government has branded anyone with a camera a possible terrorist with a new law introduced this week.
The law – marked with a protest by hundreds of photographers outside Scotland Yard – means that anyone taking a photograph that contains a member of the police, military or certain government personnel will essentially be considered a terrorist.
Under section 76 of the Counter-Terrorism Act 2008, the new law states that: "eliciting, publishing or communicating information on members of the armed forces, intelligence services and police officers which is likely to be useful to a person committing or preparing an act of terrorism" will carry a maximum prison sentence of 10 years"

Nu väntar vi bara på att de skall kriminalisera innehav av kameror också!
Och mobiltelefoner. Och fasta telefoner. Och all annan utrustning som gör det möjligt att kommunicera. Som datorer och skrivmaskiner för man kan ju skicka både e-post och vanliga brev i terroristsyfte likväl som att man kan ringa terroristsamtal!
Det kanske är säkrast att förbjuda alla böcker också, det står så mycket farligt i böcker.

Skratta ni bara, men det är viktigt att stoppa alla möjligheter till aktiviteter som kan användas i terroristiska syften om vi ska kunna bekämpa talibanerna!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Det är ju klart att det är lite jobbigt för den brittiska polisen just nu. Man hade ju en version av hur det gått med killen som knuffades i gatan av en polis och förmodligen fick en hjärtattack pga chocken - och så sabbades historien för att en jäkel hade filmat just vad som hände! Undrar vad en film av brassen som sköts ihjäl i Londons tunnelbana hade visat?

Kråksimuleraren sa...

De är rädda nu, jävligt rädda! Varför vete tusan, så mjäkiga som vi medborgare är så förstår jag inte varför de är rädda, kan det vara för att de stiftar lagar emot deras egna väljare?

Knapsu sa...

London har tydligen flest övervakningskameror i hela världen, där kan man inte gå många meter utan att filmas!