tisdag, april 21, 2009

Tre alltför korta musikkarriärer

Dags för ett litet musikinlägg, känns det som.

Rockens historia är full av berättelser om artister som gått bort alltför tidigt. Här kommer lite kort om tre extraordinära artister ur "Rockabilly Hall of Fame" vars karriärer fick ett tragiskt slut.

Johnny Burnette kanske inte ses som extraordinär utanför rockabilly-kretsar, men "Lonesome Train" måste ju bara få vara med här. Johnny Burnette:s karriär fick ett abrupt slut när han dog i en drunkningsolycka 14 augusti 1964. Burnette var 30 år gammal när han dog.

Den 5 mars 1963 tystnade en av sextiotalets mest gudabenådade röster när ett privatflygplan kraschade emot en bergsvägg och exploderade. Ombord fanns Patsy Cline som efter sitt genombrott 1957 nu blivit ett av de stående inslagen på Grand Ole Opry i Nashville.

Men den störste begåvningen av dem alla var nog Eddie Cochran. En av pionjärerna inom rock'n'roll med låtar som: C'mon Everybody, Twenty Flight Rock, och Summertime Blues dog i en bilolycka på väg till flygplatsen i London den 17 april 1960, endast 21 år gammal.Eddie Cochran på myspace.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: