fredag, juli 03, 2009

Finansministern talar i Almedalen

"Vi står inför en besvärlig och viktig avtalsrörelse. Svenska fackföreningar har visat väldigt stort ansvarstagande. Det måste också arbetsgivarsidan göra. Det vore bra om vi kunde gå in i avtalsrörelsen i en lugn och pragmatisk samtalston. Jag tror att om man skruvade ned volymerna i de ideologiska megafonerna så lägger man en bättre grund för avtalsrörelsen"
(Politikerbloggen)

"– Det vore bra om arbetsgivarorganisationerna har en realistisk bild av den svenska arbetsmarknaden. Vi har inget behov av onödiga konflikter....
...– Ska vi få en bra avtalsrörelse måste även de visa återhållsamhet i egna bonusar och löneökningar"
(Aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Man kan väl gissa att de smartare gossarna i regeringen är irriterade för att överivriga kapitalister kan förstöra taktiken med gradvisa och därför "harmlösa" positionsförflyttningar till de vanliga knegarnas nackdel. Om kapitalisterna rusar fram och skriker "vi vill ha allt genast" kan det skapa besvärliga motreaktioner där till och med de trögaste fack tvingas reagera.

Knapsu sa...

Precis min analys också, men samtidigt så kan ju jag i min tur välja att lyfta fram motsidans retorik i syfte att använda densamma emot dem.