måndag, juli 20, 2009

Tokigheter

Det blir rätt kul när man låter Google översätta artiklar. Om fredagens konsert på Twin City Festival kan man då få läsa bland annat följande i Pohjolan Sanomat:

"Bandet kan göra sina egna hiteistäänkin nya versioner. Nu till exempel Down By The Jetty-låten hörde långsam bluesina.Visst, bandet också den största hittinsä, inklusive bland annat de låtar hon gör det, tillbaka i natt, mjölk och alkohol, och nere på läkare. Bandet sågs i Torneå att spela en kort tid inne.Förra gången Dr Hyväolo presenterade sina kunskaper gräns stad i april"

Innan Dr Feelgood intog scenen så uppträdde ju Raubtier också på fredagkvällen:

"Haaparantalaislähtöinen Raubtier har nått Sverige, snabbt stigande stjärna status. Rammstein bandets stil är tung faninsa hittades, vilket framgår av en av bandets debutalbum Det finländare Bara krig ökade under våren den svenska grenen av listan. Torneå framför scenen elämöinyt fan av bandet massa var inte en stor hög, men desto mer äänekkäämpi och njöt av fulla idoliensa gig. Populärast Raubtier är också välförtjänt. Songs har klar uppfattning, eller subtiliteterna i musikalen på scenen i huku helt kohkaamisen nedan.Ändå bandet har hittills ännu bättre än albumet leva"

Sedan kan man ju få läsa tokigheter utan att Google har skruvat till det. Ett möte på stan med personen ifråga påminner mig om ett par verbala uppkastningar:

"- Jag är inte så populär i Haparanda. Jag tillhör de som varit mest kritisk till regimen så det kan jag mycket väl tänka mig. Om man kritiserar socialdemokraterna i Haparanda anses man inte vara riktigt klok. Så illa är det"

Det är angående spekulationerna om att branden som totalförstörde det gamla tingshuset var anlagd, som fastighetsägaren och tillika före detta lokalpolitikern i Folkpartiet uttalar sig.

Samma herre som efter senaste kommunalvalet utgjöt sin besvikelse över valresultatet. Ett val där Socialdemokraterna tog storslam och fick egen majoritet efter att kommunalrådet på egen hand rott hem IKEA-etableringen till Haparanda. Folkpartisten, som efter sitt motstånd mot IKEA-etableringen, uteslutits och bildat en egen lokalavdelning framträdde då i TV och spydde då ur sig sin analys av valet:

"Jag tycker det är bedrövligt att Haparandaborna inte kan tänka själv"

Och med det uttalandet var hans politiska gärning i Haparanda över!


Sommarens mattips: Pedigree - om igelkotten själv får välja!

Dagens lärdom: Det är lättare att få in en sparv i bilen - än att få ut densamma!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

5 kommentarer:

iZac sa...

"Mjau" ger vi åt igelkotten emellanåt... :)

Björn Nilsson sa...

Jag trodde att det där med att folk inte kan tänka själv var en moderatgrej, men det kanske tillämpas inte fildelning men idéstölder inom Allianslägret?

Fågeln kanske var trött och ville vila vingarna ett tag och få lift i stället? Blev inte klok på sorten, var det en gulsparv? Månne det satt en hungrig rovfågel i rönnen (tyckte det såg ut som en rönn i alla fall) och pippin tyckte det var lungast att hålla sig i bilen?

Anonym sa...

Bättre med en sparv i bilen än en skata i sängen.

I Kalix tänker själva och då har vi Forsberg vid rodret

/fd Seskarö

Anonym sa...

Det är inte lätt att vara tung. Speciellt inte om man inte väger något. Allra minst en folkpartist.

/Meikäläinen

knapsu sa...

iZac: Dom är riktiga allätare, igelkottarna och hörs ju älska surströmming!

Björn: Megalomaner med folkförakt finns nog i de flesta partierna.
En vanlig Gråsparv, tycker jag.

fd Seskarö: :-D
Men hur länge är han kvar Forsberg?

Meikäläinen: :-)