lördag, oktober 31, 2009

Kan man spela elitbandy utan att träna?

Ikväll begår HT-Bandy premiär i Elitserien och frågan man ställer sig är om ett bandylag kan spela i den högsta eliten utan möjligheter att träna under tiden serien spelas. För tittar man på spelschemat så inser man ju att det inte finns mycket tid över för träning mellan matcherna, den mesta tiden mellam matcherna kommer ju att spenderas på resande fot. Det är ju uppenbart att FSE till varje pris vill ha bort Haparanda-Tornio från serien, för maken till ogynnsamt upplägg av serien har nog aldrig skådats förr. Tänk att en enda långresa till Norrbotten kan vara så traumatisk för vissa söderlag att man driver igenom ett serieupplägg nästan helt utan dubbelmatcher för laget som har 80 mil till sin närmaste bortamatch. Lek med tanken att det nästa år skulle finnas två lag från Norrbotten med i serien, då kan man nog satsa sin sista skjorta på att t.ex Hammarby skulle få ett dubbelmöte fredag-söndag för att slippa resa två gånger upp till "lapphelvetet"
Visst är det märkligt att EN resa till Norrbotten är så traumatisk och kostsam medan TIO resor i motsatt riktning tydligen inte är så mycket att gnälla om!

Haparanda-Tornio kommer till spel ikväll utan att ha mött något kvalificerat motstånd under försäsongen, vilket faktiskt kan vara en fördel och lagets sätt att spela bandy kan nog bli en obehaglig överraskning för en del av motståndarna.
Jag tippar att Vänersborg i sin första seriematch hemma i den nya bandyhallen ikväll kommer att bli utan poäng!

När jag ända har kristallkulan framme så ser jag också att årets Lucia i Norrbotten kommer att vara en flicka från Haparanda.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

bloggare på icedaniel.se sa...

Tycker det är bra för bandyn att det blir en mer geografisk spridning. Synd bara att ni spelade bort Gripen förra året, för dom håller jag på. Men vi får glädas åt att vi fått en fin bandyhall i Trollhättan som tar 4000 åskådare.

Knapsu sa...

Skulle vara kul om Kalix kunde gå upp också så får vissa söderlag knorra mer om dyra resor norrut!
:-D