tisdag, december 08, 2009

Husmark-Persson ljuger som en häst travar

Så sällade sig också Socialförsäkringsministern till den illustra samlingen av ministrar som helt skamlöst har stått och ljugit rakt upp och ner. Och det bara en vecka efter Näringsministerns falsarier.Ekot i december 2007:
"Försäkringskassans ordförande avgår– protesterar mot regeringens politik.

Inger Efraimsson säger att regeringens syn på sjuka människor är skrämmande. Anställningstryggheten för den som drabbas av sjukdom urholkas. Trafikskadade och cancersjuka riskerar att bli uppsagda från sina arbeten, säger Försäkringskassans styrelseordförande Inger Efraimsson.
Efraimsson har varit ordförande för Försäkringskassan sedan 2005. Hon har hittills ställt sig bakom stramare rutiner, men nu anser hon att regeringen gått för långt
– Det som stötte mig mest var det att om man inte lyckats bli frisk inom sex månader så ska man prövas mot hela arbetsmarknaden. Då kan man tvingas säga upp sin anställning för att söka ett annat jobb"


Under hela 2000-talet var de samlade utgifterna för socialförsäkringar de lägsta sedan 1970-talet. 2006 var ÖVERSKOTTET i socialförsäkringssystemet 119 miljarder kronor, men för att kunna genomföra skattesänkningar och inleda systemskiftet med att försämra välfärden så togs beslutet i riksdagen:


Att försämra välfärdssystemen är en medveten strategi för att på sikt genomföra den nyliberala önskedrömmen att avskaffa dem helt och lämna den svage medborgaren att klara sig bäst han kan. Ju mindre tillit till systemet, desto mindre benägen blir medborgaren att bidra till det med sina skatteinbetalningar.

Ett klipp ur kommentarsfältet som får ge röst åt många:

"Meikäläinen börjar bli lite smått förbannad på borgarpacket, som man sa på den tiden Meikäläinen var ung.
Och mest på alla smilfinkar som glider med dessa borgare som gör livet jävligt svårt för de mest utsatta i samhället.
Det är inte värdigt vårt samhälle att ha på det sättet. Skrik-Maud och Tornberg och deras gelikar ska hädanefter bemötas stenhårt på alla punkter. Så det så"


Det är fler än Meikäläinen som är förbannade, och det är som sagt inte värdigt vårt samhälle att hålla på att hela tiden hetsa och jaga de som har det svårast för att själva kunna berika sig!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Eller är det så att en häst ljuger som Husmark-Persson travar? Eller är Husmark-Persson egentligen som en trave hästar? Som ljuger allihop.
Eller kanske ljuger travhästen om Husmark-Persson?

Hursomhelst, hästen har hittills inte räknat ut hur Husmark-Persson har räknat ut att traven med sjuka ska klara livhanken genom att Husmark-Persson ber om ursäkt till dem som det eventuellt finns be om ursäkt åt. Trots att hon egentligen inte har något att be om ursäkt för.

Man tager sig för pannan!

/Meikäläinen

Anonym sa...

Meikäläinen verkar vara på hugget.
Som en ljugande travershäst kanske.
Eller som en trave lusthus som travats på Perssons hästmark.

Anonym sa...

Snarare travhästen Husmus i Mark.
/Meikäläinen