tisdag, februari 09, 2010

Centern hatar inte bara facket och arbetarna, de vill ta död på de svenska företagen också.

Förr var centern ett mittenparti för en landsbygds- och bondebefolkning och det som stod närmast socialdemokraterna av samtliga högerpartier. Nu har centern blivit ett parti för storstadens nyliberaler och ett verklighetsfrånvänt parti långt ute till höger. Ett extremparti med marknadsfundamentalismens privatiseringar och avregleringar som lösningen på alla problem.

Genom främst den så kallade Stureplanscentern har även krig förklarats mot arbetarrörelsen och dess fackföreningar. Man har inte bara uppmanat till, man har även handgripligen motarbetat fackliga aktioner riktade mot oseriösa arbetsgivare. En centerpartistisk spelevink till riksdagsman startade till och med ett företag i sin antifackliga kamp (företaget konkursade sedemera när ägaren upptäckte att man var tvungen att ta i och jobba också som företagare. Notan för konkursen fick vi skattebetalare ta hand om).

Att den svenske arbetare har en liten trygghet i Lagen om Anställningsskydd har också blivit ett rött skynke för nutidens centerpartister. Outtröttligen återkommer de med kravet på att avskaffa LAS. För dem ska arbetaren vara en lågavlönad timanställd daglönare som inte skall ha någon trygghet överhuvudtaget. Att de nyliberala centerpartisterna tror att arbetare som är otrygga i sin anställning är en tillgång för arbetsgivaren, visar ju tydligt hur verklighetsfrämmande de är.

Hatet mot den arbetande klassen har nu senast även kommit till uttryck i ”tala-högt-och-tydligt-som-till-ett-barn” filmer där byggnadsarbetare som smygfilmats på rasterna anklagas för att vara lata och skyldiga till de höga byggkostnaderna.

Skadeglädjen verkade stå högt i tak hos centerpartisterna i höstas när AD i Laval-fallet plötsligt ändrade sin friande dom och dömde Byggnads och Elektrikerna att betala ett skadestånd på 2.7 miljoner. Detta för en helt laglig aktion där de krävde att lettiska arbetare ska få lika bra lön som svenskar när de jobbar i Sverige.
På frågan hur det gynnar svenska byggföretagare, att baltiska företag konkurrerar ut dem med hjälp av lägre lönekostnader blir centerpartisten ofta svaret skyldig eller svävar ut i nonsensargument om ”öppna gränser” och anklagelser om tullmurar och nationalism. Svaret är ju att syftet är att lönerna skall pressas ned för den svenske arbetaren, men innan det sker blir konsekvensen förödande för de svenska företagen.

Centerns politik är uppenbarligen ett hot mot den svenske arbetaren, fackföreningarna och de svenska byggföretagen!

Låt oss se till att de inte har något inflytande nästa mandatperiod!Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Filmen tillhör kategorin "självmarkerande". Och dokumenterar att centern är i en rejäl utförsbacke på väg mot avgrunden.

Riksdagsman Stefan Tornberg (C) anser på sin blogg att filmen är bra innehållsmässigt. Nog för att det är valår då man försvarar sin politik och de sina lite extra mycket. Men just detta uttalande om Knickedick-filmen var mycket förvånande.

/Meikäläinen

Björn Nilsson sa...

Centern är de sanna anarkist-nihilsterna! De lever enligt den gamla fina parollen "Ned med allting!"

Stureplan är inte så trevligt numera (= de senaste årtiondena) kan jag tala om. Förut var det "fina kvarter" där men rätt trevligt i alla fall, men nu har jag ingen lust att gå dit. "Fint" kanske, men otrevligt. Stockholmarna hade sin mötesplats under "Svampen" vid Stureplan, men nu vete fasen vad det är för figurer som går dit.

P. sa...

En liten avvikning från ämnet men jag hittade ett citat av en centerpartist som säger att:

den svenska staten äger redan 21 procent av SAS. Staten har därför ett ansvar som ägare (vilket regeringen ju varit tydliga med att påpeka att GM har för Saab).

Och då kan man tycka att det var bra att staten, som äger runt 50% av Setra, tog ett ännu större ansvar för Seskarö och Lövholmen! :)

Och ingen blir ledsnare än jag om just C trillar ur regering och riksdag.

Anonym sa...

hur ska man kunna lita på centernsledamöter när dem verkar ha flera personligheter, se federley fjanten som kan åka iväg på en mutresa och skylla på sin andra personlighet transan Ursula. snacka om låg moral!!

Knapsu sa...

Meikäläinen: Som du säger, förvånande men det är nog valet som spökar. Tornberg, som jag ändå tyckt vara ganska hyfsad, har sjunkit i mina ögon i takt med opinionsiffrorna.

Björn: Hela borgerligheten verkar vilja söndra hela det svenska samhället. Undrar varför? Tänker de inte leva mer?

P: Du sätter fingret på en väldigt intressant punkt där! Varför är det viktigt att staten tar ansvar i SAS där de äger 21% när det var helt ointressant i Setra där de äger 50%?
Är det för att Maud flyger till USA med SAS men inte bygger altaner hemma?

Anonym: Kommentar i form av ett inlägg kommer!

Björn Nilsson sa...

Kan man tänka sig att de ägnar sig åt klasskamp och råkar stå på "fel" sida av barrikaden? Det kanske inte är ett bergsäkert framtidsprojekt.

Knapsu sa...

Det här är nog ett inlägg som jag får fundera på att reprisera lite närmare valet!