måndag, maj 17, 2010

CUF tar klivet ur garderoben

Lite lustigt att skriva att CUF kliver ur garderoben med tanke på dess förre ordförande, Fredrik-Ursula som väl klivit ur en massa garderober och framställt sig som både det ena och andra. Men nu tar alltså det fackhatande CUF med ordförande Magnus Andersson i spetsen klivet ur garderoben, sätter på sig clownnäsorna och visar att de är precis vad många redan hävdat under lång tid: ett gäng med clowner.
Med ett språk som från en femåring som just lärt sig en massa fula ord ska ungdomarna övertygas om att de ska "fucka" facket och att de ska ha lägre löner än kollektivavtalet ger dem.

"CUF tror att du vet hur mycket du vill jobba, vilken lön du bör ha och hur mycket semester du vill ta ut. Det är bara du, tillsammans med din arbetsgivare, som ska bestämma över din anställning. Fuck facket. Du vet bäst. Det vet vi."

CUF tror, CUF vet inte ett skapandes grand om hur det går till i arbetslivet!

Centerns ungdomsförbund driver alltså inte bara på att ungdomar ska ha lägre löner och ännu osäkrare anställningar än de redan har, som offerlamm i rovdjursdjungeln skall de också lämnas ut till arbetsgivarens godtycke. Säg mig den 17-18 åring som törs stå på sig emot den äldre och erfarnare arbetsgivarrepresentanten när saker dras till sin spets.
Man får väl anta att MacDonalds då är en önskearbetsplats för Magnus Andersson när det nu visar sig hur det går till på arbetsplatser där majoriteten är unga och oorganiserade.

Men Magnus Andersson lär ju inte själv behöva jobba gratis för att få behålla sitt jobb. Hans plan är nämligen att bli riksdagsman och leva på skattebetalarnas pengar.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Bert sa...

Där slog jag ytterligare en spik i snabbmatsimperialisternas kista.

Knapsu sa...

Inte var det speciellt oväntat heller!