tisdag, maj 25, 2010

"Varning för höga flöden i Norrbotten"

Frälsningen är nära......

...eller är den långt borta? Det beror väl på?


Som sagt var.


En tur till Korpikylä igår så då blev det ett par bilder i flykten från Kukkola-trakten:

Här är det nog båt som gäller.

Det gäller att ha bilen på rätt sida när översvämmningen är ett faktum.

Tranorna fick mig att tänka på odlandet av genmodifierad potatis i trakterna. Det finns ingen risk för spridning av den antibiotikaresistenta genen i potatisen menar Hushållningssällskapet.
Undrar om de har vidtalat tranorna och sorkarna om att låta bli landen med Amflora-potatisen?

Men tack i alla fall EU!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Vattenfall förolämpar sina kunder

Ett brev följde med den senaste elräkningen:

"Den 1 juni ändrar vi betaltid till 15 dagar istället för som tidigare 30 dagar....
....Fördelen för dig som kund är att du får en mer direkt återkoppling på din elförbrukning, eftersom det inte går lika långt från att du får fakturan till den ska betalas"


Jajamensan Vattenfall! Vi tror på att ni gör detta för att det är en fördel för oss kunder. Vi tror inte alls att ni bara är giriga och vill ha in våra pengar snabbare för att kunna förränta dem snabbare
Det är lite som när ni pratar om era miljösatsningar och visionen om att vara klimatneutrala senast 2050 samtidigt som ni köper upp snart sagt vartenda kolkraftverk som finns på kontinenten.
Men vi tror ju på att ni gör det för att stänga av dem och rädda klimatet. Vi tror ju inte alls att ni gör det för att kunna tjäna pengar på att köra dem när elbrist uppstår efter att ni stängt av kärnkraftsreaktorer för "uppgradering".

Nog med sarkasmer. Vattenfalls brev är inget annat än en förolämpning mot kundernas intelligens. Är det alla år som vi låtit dem (med hjälp av en lättmanipulerad elbörs) plundra oss på pengar som lett till att de tydligen ser oss som lättlurade idioter?

Sedan är det ju trist att se förflackningen när det gäller etik och moral i affärslivet. Enligt god affärssed så har det varit praxis med en betaltid på 30 dagar men det där med god affärssed är väl något som knappast existerar längre.

Samma sak med kommuner som nuförtiden inte skickar någon påminnelse vid utebliven betalning utan fakturan går direkt till inkassoföretaget.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

fredag, maj 21, 2010

CUF-Magnus är ett skämt

"Det största maktmedel en arbetstagare har är friheten att söka sig till ett nytt jobb...."skriver CUF-ordförande Magnus Andersson idag på sin blogg i eftersvallet av CUF:s senaste fackhatarkampanj.

Herregud, nog visste man ju att de nyliberala i CUF var naiva men en sådan naivitet trodde man ju inte att man skulle få se så klart uttryckt i det skrivna ordet!

Man undrar ju om de lever på någon annan planet eller i något sorts spegelvänt parallellt universum där alla, och speciellt ungdomarna, bara kan välja och vraka bland miljontals lediga jobb när den annars så genomgode arbetsgivaren inte skött sina kort?

Vi tar det en gång till: "Det största maktmedel en arbetstagare har är friheten att söka sig till ett nytt jobb"

Ja herrejösses, vilket maktmedel arbetstagaren har!

Och herrejösses Magnus, du har inte ens en liten susning om hur det fungerar på arbetsmarknaden.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

onsdag, maj 19, 2010

Rayman är sur

Sanna Rayman är sur på bloggportalen Knuff och tycker i SvD:s ledarblogg att "Knuff är sedan länge en värdelös portal som säger föga om var någonstans den intressanta debatten på nätet pågår"

Saken är nämligen den att någon har varit dum mot Fredrik Reinfeldt och citerat ur en intervju från 2006 där Reinfeldt säger att "Somligt ska du inte lyssna på, bloggar och liknande öppnar en sluss, människor som inte mår bra kan avreagera sig, säga och tycka vad som helst och - hur ska jag förhålla mig till det?"

Undrar om Sanna varit lika sur om ett liknande inlägg om Mona Sahlin (eller någon annan av oppositionens ledare) hamnat uppe i topp på Knuff?

Skulle inte tro det, snarare så hade nog Sanna hyllat bloggosfären och Knuff för högt nyhetsvärde.

Sedan att en skribent i SvD skriver om märklig nyhetsvärdering i bloggosfären känns ju inte bara lite som att kasta sten i glashus.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

tisdag, maj 18, 2010

Majkväll.....

..i värmeböljans Norrbotten.


Bäst att fly....


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

"Renlighet eller utvisning"

Nytt datum för premiärbad i fjärden blev 15 maj och isen låg som synes ännu kvar på stränderna.

Sjösättningsvagnen står tom, inte för att båten är sjösatt utan för att man just nu är emellan två båtar. Kanske redan till veckan att man har ny båt? Det blir lite mindre båt, färre hästkrafter men mera lätthanterlig och mera miljövänlig, tack vare fyrtaktsmotor då.


På tal om båtar, varför är det alltid sånt "rackel" med Fjordstraum? En halv evighet brukar det ju ta att lossa den.

Kanske oerfaren besättning som villar bort sig bland alla ventiler?



Från båt till tåg och till bygget av Haparandabanan som rycker fram:

Efter valet får man hoppas att det blir en vänstersväng. Här blir det i alla fall att hålla till vänster när den nya och mera kustnära järnvägen mellan Haparanda och Kalix blir färdig 2012.

På tal om järnväg så vill jag tipsa om sidan www.historiskt.nu, en sida om svensk järnvägshistoria.
Där kan den intresserade läsa bland annat "Haparanda station, en återblick på åren 1915-1938" som beskriver banans tillkomst och olika skeenden i Haparandas historia.

Exempelvis hur "renlighet eller utvisning" gällde i början av 1900-talet för de ankommande från Ryssland:
"Vid hamnstationen voro också pass- och tullvisitationslokalerna förlagda likaså medicinalstyrelsens desinfektionsanstalt, där mången tartar, kanske för första gången i sitt liv, fick sig ett ordentligt bad, blev klippt och rakad och fick kläderna befriade från ohyra"

Andra historiska händelser med anknytning till järnväg skildras också. Som när änkekejsarinnan Dagmars privata tåg transporterades på isen över älven och givetvis invalidtransporterna 1915-1918 då över 65 000 krigsinvalider utväxlades över Haparanda.


Att det som förr hette Banverket nuförtiden visst heter Trafikverket, får en ju att (återigen) fundera på hur mycket skattemedel som slösats bort i alla namnbyten, omorganiseringar och "nytt utseende" som blivit resultat av alla bolagiseringar av statliga bolag?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

måndag, maj 17, 2010

CUF tar klivet ur garderoben

Lite lustigt att skriva att CUF kliver ur garderoben med tanke på dess förre ordförande, Fredrik-Ursula som väl klivit ur en massa garderober och framställt sig som både det ena och andra. Men nu tar alltså det fackhatande CUF med ordförande Magnus Andersson i spetsen klivet ur garderoben, sätter på sig clownnäsorna och visar att de är precis vad många redan hävdat under lång tid: ett gäng med clowner.
Med ett språk som från en femåring som just lärt sig en massa fula ord ska ungdomarna övertygas om att de ska "fucka" facket och att de ska ha lägre löner än kollektivavtalet ger dem.

"CUF tror att du vet hur mycket du vill jobba, vilken lön du bör ha och hur mycket semester du vill ta ut. Det är bara du, tillsammans med din arbetsgivare, som ska bestämma över din anställning. Fuck facket. Du vet bäst. Det vet vi."

CUF tror, CUF vet inte ett skapandes grand om hur det går till i arbetslivet!

Centerns ungdomsförbund driver alltså inte bara på att ungdomar ska ha lägre löner och ännu osäkrare anställningar än de redan har, som offerlamm i rovdjursdjungeln skall de också lämnas ut till arbetsgivarens godtycke. Säg mig den 17-18 åring som törs stå på sig emot den äldre och erfarnare arbetsgivarrepresentanten när saker dras till sin spets.
Man får väl anta att MacDonalds då är en önskearbetsplats för Magnus Andersson när det nu visar sig hur det går till på arbetsplatser där majoriteten är unga och oorganiserade.

Men Magnus Andersson lär ju inte själv behöva jobba gratis för att få behålla sitt jobb. Hans plan är nämligen att bli riksdagsman och leva på skattebetalarnas pengar.




Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

torsdag, maj 13, 2010

Sommarchock

Som en blixt från klar himmel så var det plötsligt något som liknar sommar. Från 4 ynkliga plusgrader häromdagen till dagens 22,6 grader och varmast i landet enligt SMHI.

På ICA minskade pallen med grillkol snabbt i omfång och ute i villakvarteren osade det snart från var och varannan trädgård när de i all hast framplockade grillarna tändes för årets första trevande försök i den ädla konsten att förkolna karrekotletter.

Humlorna blev det ordentlig fart på idag.




Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

onsdag, maj 12, 2010

Andre vice ordförande Mats Odell kritiserar bostadminister Mats Odell

Mats Odell skriver på SvD att "nya grepp krävs på bomarknaden" och att "bostadslösa ungdomar har idag svårt att hitta en egen bostad"
Men det var ju för bövelen Mats Odells absolut första åtgärd som bostadsminister att ta bort de statliga räntebidragen för att bygga lägenheter, som gjorde att nyproduktionen av bostäder minskade med 40%, och nu klagar han över att bostadsbyggandet har minskat!

Kort efter att Odell lagt sin döda hand över nyproduktionen av lägenheter så besvarade han larmandet om bostadsbristen med ett uttalande om att ungdomar kan hyra rum som inneboende i väntan på att få en annan bostad.
Inget kontroversiellt uttalande om man ser det från Mats Odells synvinkel, han bodde nämligen hemma hos föräldrarna tills han var 49 år.

Sen är det ju intressant att notera att Mats Odell, som nu har varit bostadsminister i 3,5 år, undertecknar denna debattartikel som i sin innebörd är en svidande kritik mot den förda bostadspolitiken, med titeln "andre vice ordförande Kristdemokraterna"

Mats Odell verkar tro att han fortfarande är i opposition, eftersom han faktiskt kritiserar bostadspolitiken som han själv, i kraft av ämbetet som bostadsminister, är ansvarig för!

På post efter post visar regeringsministären inte bara hur inkompetenta de är, utan även hur de smiter från att ta ansvar för den förda politiken.

Skrämmande ansvarslöshet, skrämmande inkompetens.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

lördag, maj 08, 2010

Till dans med Överkalixpojkarna

Strax iväg till hotellet för att lyssna på rockabilly framförd av Johnny and the Roccos, King Creole and the Dixieland Rockers och The Wildcats.
På YouTube fann jag ett flertal klipp med alla tre ovanstående akter, men samtliga med så undermålig ljudkvalite så vi laddar upp för kvällen med lite andra alster, och Johnny Burnette är ju aldrig fel:



Lite punkigare takter i form av Ramones gillar man ju också, och när Go-Getters ger sig på att göra en rockabilly-version av Ramones "Sheena is a punkrocker" så kan man ju inte låta det passera ouppmärksammat:



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

torsdag, maj 06, 2010

Lögnaren Maud Olofsson

Nyheter24 om att Näringsministern gick i taket efter debatten mellan Thomas Östros och Anders Borg där Östros påpekade att Centern vill höja bensinskatten dubbelt så mycket som de rödgröna:

"– Det är ett otroligt svaghetstecken att han måste ljuga för att klara debatten om bensinskatten. -Han ljuger, det är vad han gör. Han ljuger"

Nej, Maud Olofsson. Det är du (och dina allianskollegor) som måste ljuga för att klara debatten!

På centerpartiet.se finner vi följande:

"Vid Centerpartiets förtroenderåd idag ställde sig ombuden bakom ett uttalande om en ny skattevision med bland annat sänkta arbetsgivaravgifter, sänkta inkomstskatter och gradvis höjda koldioxidskatter"

De gradvis höjda koldioxidskatterna Centern enats om skulle innebära att bensinpriset höjs med 1.05 kr/liter.

Ordförande i förtroenderådet är självaste partiordförande, alltså Maud Olofsson i egen hög person.

Man förstår att väljarna flyr Centern. Partiordföranden beslås gång på gång med att helt medvetet ljuga i media.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Alien prequel i 3D på gång

"Alien" från 1979 var en banbrytande film med sin kombination av science-fiction och skräckthriller. En riktig höjdarfilm som sedan begåvats med tre lika bra uppföljare, och nu är alltså arbetet igång med berättelsen om vad som hände innan fraktfartyget Nostromo landade på LV-426.

Ridley Scott om handlingen:
"It’s fundamentally about going out to find out ‘Who the hell was that Space Jockey?’ The guy who was sitting in the chair in the alien vehicle — there was a giant fellow sitting in a seat on what looked to be either a piece of technology or an astronomer’s chair"


Men hör här: Ridley Scott har inte bara EN Alien prequel på gång. Det blir tydligen två stycken!

Sent 2011 eller 2012 väntas första filmen nå biograferna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

tisdag, maj 04, 2010

Mode(rat)

Det givna valet för den trendkänslige partifunktionären i det nya arbetarpartiet!

Nu när slipsen är bannlyst av partistrategerna så passar det ju med en riktig arbetarskjorta, och med en prislapp som garanterar att inte någon svettig kroppsarbetare bär en likadan.

Namnet kunde ju inte heller vara mera självskrivet!

På tal om mode så är väl, med tanke på bl.a sånt här och sånt här, vårens modeord "fuskmoderater"?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Framtiden med den växande tjänstesektorn?

"– Det som människor behöver hjälp med ska vi kunna ha med i den här reformen. Det kommer snarare vara fantasin som sätter gränser för vad det är som vi ska stimulera när det gäller den privata tjänstesektorn"
Maud Olofsson, näringsminister (C)

"– Det är en jobbfråga. Den åstadkommer nästan allt det vi skulle vilja se mer av"
Fredrik Reinfeldt, statsminister (M)

"– Det som är specifikt med det här är att det är svarta jobb som blir vita och att det leder till arbete för människor som ofta har en ganska svag ställning på arbetsmarknaden"
Anders Borg, finansminister (M)

"En växande tjänstesektor är ett svar på hur Sverige kan gå mot full sysselsättning. Fler jobb i denna sektor är också att göra en grön omställning av ekonomin"
Per Schlingman, partisekreterare (M)

Bara fantasin sätter gränsen för vilka ny gröna jobb som kan växa fram i den nya subventionerade tjänstesektorn:



Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,