tisdag, mars 20, 2012

Förhoppningsvis är det inte någon Löfven-effekt vi ser i opinionen

I Sifos marsmätning är nu de rödgröna störst och har en majoritet med 50,1% av rösterna. Socialdemokraterna ökar kraftigt och är återigen det största partiet medan Moderaterna är de som tappar mest.
Socialdemokraterna är snart uppe i samma siffror som de hade med Håkan Juholt som nytillträdd partiledare!
För ni kommer väl ihåg i september när Expressen skrev om "Reinfeldts nya skräcksiffror"? Detta efter att Håkan Juholt beskrivit ett dagens Sverige som vi alla känner igen, och efter att Moderaterna tappat rejält i opinionen och Socialdemokraterna ökat kraftigt.

Omedelbart efter det kom sedan Aftonbladets fabulerade "avslöjande" som på beställning om Juholts hyresbidrag och ett drev som kommer att bli historiskt, mot s-ledaren var så i full gång.
Med följden att Socialdemokraterna rasade ner till katastrofalt låga siffror.

Nu repar sig Socialdemokraterna återigen men som rubriken säger så hoppas jag, och tror, att detta huvudsakligen inte är någon effekt av att det är högersossen Löfven som numera står vid rodret.
Istället tror jag att verkligheten har kommit ikapp Moderaterna och att deras trixande med statistik, rena lögner och historieförfalskning nu börjar genomskådas av allt fler som ser hur den borgerliga politiken föröder landet.
En ökande arbetslöshet, Caremaskandalen, katastrofalt hög ungdomarbetslöshet, den svenska skolans allt sämre resultat, socialbidragen som skenar i höjden, utspelet om höjd pensionsålder, de fattiga som blir fattigare, ministrar som obstruerar mot riksdagens beslut, ministrar förknippade med folkmord, utförsäljningen av apoteken, den ökande barnfattigdomen, FAS3-vansinnet, den försämrade a-kassan, utförsäkringarna ur sjukförsäkringen, de ökande ekonomiska klyftorna och en växande ojämlikhet är bara ett axplock av allt som nu slår tillbaka på en regering som, när skattesänkningar och utförsäljningarna tagit slut, sitter helt handlingsförlamade, endast skrytande om hur de tar ansvar samtidigt som de skyller allt ont på allt och andra.

Jag tror att svenskarna har börjat tröttna på Moderaternas (icke)politik och börjar inse vad den får för konsekvenser i samhället och deras vardagsliv.

Att sedan den självutnämnde landsfadern Fredrik Reinfeldt har blivit en mera pompös Göran Persson än Göran Persson själv spelar nog också en stor roll i att väljarna nu överger Moderaterna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Det går väl bra så länge inte Löfven säger så mycket, om man säger så ... Just nu är det en enorm trötthet vad det gäller Alliansens (van)styre och det är väl det som gynnar socialdemokraterna. Men skulle Löfven börja prata - och då tala om att han tänker köra samma gamla moderatpolitik som tidigare - kan man fråga vad det blir för 'effekt'.

Knapsu sa...

Ja, precis. Kanske "stentrollstaktiken" är den bästa för Löfven?

Anonym sa...

Floskel-Annie i centern har generellt sänkta ingångslöner som enda recept för att minska arbetslöheten. De gräver sin egen grav, låt dem skotta på. Med sådana motståndare behöver Löfven inte säga mycket alls.
Att sedan moderaterna tycker tvärtom i saken jämfört med (C) gör det också lätt att hitta ballonger att sticka hål i om samarbetsproblemen i alliansen.

/Meikäläinen

Knapsu sa...

Allianspartierna verkar vara oeniga i många frågor men kom ihåg att moderaterna säger en sak och gör en annan sak.
Se för övrigt mitt svar till Björnfot i inlägget om McDonaldspolitik.