måndag, mars 19, 2012

Överste-zampolit Schlingmann

Per Schlingmann var fram till oktober 2010 partisekreterare för Moderaterna, idag är han statssekreterare i Statsrådsberedningen. En statlig tjänsteman således som är anställd och avlönad av staten, inte av det moderata partiet.
Därför är Schlingmanns framträdande i Agenda där han agerar som moderat politiker och kommenterar opinionsläget synnerligen anmärkningsvärt!

Att framträda i TV och framföra ren parti-intern politik är väl en sak för partisekreterare Arkelsten eller ordförande Reinfeldt? En statligt anställd tjänsteman skall ju arbeta för staten och inte för ett enskilt politiskt parti.
Det är ju helt uppenbart att moderaterna har tagit partikansliet till regeringsbyggnaden och att Per Schlingmann är anställd som en statlig propagandaminister för partiet.

Partiet har blivit staten.
Precis som det kommunistiska partiet en gång i Sovjetunionen.

Vad blir nästa steg? Kommer det att placeras ut statligt anställda politiska kommissarier på avgörande positioner ute i samhället för att förmedla propaganda och att se till att partiets beslut utförs, som de gjorde i Sovjetunionen?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Jag tror inte Schlingmann skulle ha gjort sig så bra som sovjetisk funktionär. Visserligen behövde en sådan inte vara två meter lång, men helst borde han ha varit två meter bred för att få plats med alla medaljer! Och Schlingmann verkar ju vara en tunn figur, det ryms väl på sin höjd någon liten lenin-orden på honom ...

Knapsu sa...

På tal om det så är väl det där med medaljer något som tillhör det förflutna?
Nuförtiden är det väl bara pengar, pengar, pengar som räknas?

Kråksimuleraren sa...

Nollor har alltid tagit plats men vägt lätt!